SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bayan başkanlardan istihdam daveti

Kadın başkanlardan istihdam çağrısıTechXtile Start –Up Challenge Akıl Fikir Buluşmaları’nın ‘Lider Bayanlardan Girişimcilere Öneriler’ temasıyla …

Bayan başkanlardan istihdam daveti
Akacan The Mall
14.10.2022 07:25
0
A+
A-

Kadın başkanlardan istihdam çağrısı
TechXtile Start –Up Challenge Akıl Fikir Buluşmaları’nın ‘Lider Bayanlardan Girişimcilere Öneriler’ temasıyla gerçekleştirilen programında, bayan istihdamına ve cinsiyet eşitsizliğine dikkati çeken UTİB İdare Konseyi Lideri Pınar Taşdelen Engin, “Kadın istihdamının yüzde 18’lerde olduğu ülkemizde bu mevzuda daha çok yol almamız gerekiyor” dedi.

Uludağ Dokuma İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından ‘Ekosistemin Geleceği’ temasıyla gerçekleştirilen TechXtile Akıl-Fikir Buluşmaları aktifliği, daha fazla girişimcinin kesime kazandırılması amacıyla tüm süratiyle devam ediyor. UTİB İdare Heyeti Lideri Pınar Taşdelen Engin’in moderatörlüğünde düzenlenen “Lider Bayanlardan Girişimcilere Öneriler” temalı programda, Arya Bayan Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu Serter, KAGİDER Lider Yardımcısı Tijen Mergen, Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü His Eren deneyimlerini ve görüşlerini teşebbüsçü adaylarıyla paylaştı.

‘TÜM KURUMLARA GÖREVLER DÜŞÜYOR’

Akacan The Mall

Türkiye’de bayan girişimcilerin desteklenmesinin değerine dikkati çeken UTİB İdare Heyeti Lideri Pınar Taşdelen Engin, iş hayatında cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması ismine bayanı merkeze alan kurumlara büyük misyonlar düştüğünü söyledi. Engin, “UTİB olarak, ülkemizde ve dallarımızda bayan girişimcilerin artması, bilhassa üst idarelerde daha fazla yer almasının sağlanması ve girişimciliğe daha fazla özendirilmesi üzere mevzular önceliğimiz ortasında yer alıyor. Girişimcilik alanında çok olumlu gelişmelere şahit olmamıza karşın tüm idare heyetlerinde bayan oranı ile ilgili önemli bir problem var. Bayan istihdamında dokuma ve konfeksiyon her ne kadar biraz daha şanslı olsa da, ülke geneline baktığımızda yüzde 18 oranında bayan çalışan sayımız ile daha çok yol almamız gerekiyor” sözlerini kullandı.

GİRİŞİMCİLERE ÖZEL ÖDÜL

TechXtile Start-Up Challenge programı kapsamında birebir vakitte bayan girişimcilerin ekosisteme kazandırılmasının da hedeflendiğini belirten Engin, “Kadınları cesaretlendirmenin yanında teknolojik alanda farkındalık yaratacak daha fazla bayan girişimciyi tüm dallara kazandırmak istiyoruz. Bu manada TechXtile programı, hem iştirakçilerin fikirlerinin esere dönüşmesini sağlarken, hem de mentorluk ve eğitim süreçleri ile büyük katkılar sağlıyor. Kesime daha fazla bayan girişimcinin katılmasını teşvik etmek maksadıyla TechXtile Start-Up Challenge programında bayan teşebbüsçüler için konulan özel bir ödül ile daha fazla yol almaya başladık. Daha fazla bayanın iş bulmasını, iş omurundaki toplumsal eşitsizliği sağlamak ismine katkılarımızı artırarak sürdürmeye devam etmemiz şart” dedi.

‘SEKTÖRÜN KALBİ BURSA’DA ATIYOR’

Tekstil dalının bayan teşebbüsçüler için hayli keyifli olduğunu ve dalın kalbinin attığı Bursa’da bu işi yapmanın avantaj sağladığını belirten Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü His Eren de, “TechXtile programı girişimcilik serüveninde yol gösterici özelliği ile yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Hem yanlışsız insanlara hem de yanlışsız işbirliklerine ulaşılabilirlik noktasında herkesin 16 Ekim’den evvel müracaatta bulunması gerekiyor” dedi. KAGİDER Lider Yardımcısı Tijen Mergen de, “Tekstil, Türkiye’nin dünyada öncü olacağı ve en fazla katma kıymet sağlayan tıpkı vakitte büyük keyif veren dalların başında geliyor. Bilhassa teknoloji ve sürdürülebilirlik konusunda fikri olanlar gerekli network ağına ulaşabilmek için mutlaka programa katılmalı ve bu fırsatlardan yaralanmalılar” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.