SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Başkanlar ortasında ‘kırmızı çizgi’ savaşı… İşte Rusya ve Ukrayna’nın kuralları – Kıbrıs Haber, Kıbrıs Habercide Okunur.

Önderler ortasında ‘kırmızı çizgi’ savaşı… İşte Rusya ve Ukrayna’nın kurallarıRusya Devlet Lideri Putin’in buyruğu ile 24 Şubat’ta başlayan …

Başkanlar ortasında ‘kırmızı çizgi’ savaşı… İşte Rusya ve Ukrayna’nın kuralları – Kıbrıs Haber, Kıbrıs Habercide Okunur.
Akacan The Mall
08.05.2022 11:07
0
A+
A-

Önderler ortasında ‘kırmızı çizgi’ savaşı… İşte Rusya ve Ukrayna’nın kuralları
Rusya Devlet Lideri Putin’in buyruğu ile 24 Şubat’ta başlayan savaş son hız devam ederken bir yandan da diplomasi savaşı veriliyor. Ülkenin doğusunda ağırlaşan çatışmaların bitmesi için teşebbüsler sürerken iki ülkenin tabiri caizse ‘kırmızı çizgi’ savaşı sürüyor. İşte Putin ve Zelenski’nin savaşa son vermek için sunduğu koşullar…

Dünyanın gözü kulağı haftalardır Ukrayna’dan gelen haberlerde. Ülkedeki savaş can almaya devam ederken Rus ordusu rotasını doğuya çevirmiş durumda.

Çünkü savaşın birinci gününden beri başşehir Kiev’i düşürmeye çalışan fakat başarılı olamayan Rusya’nın doğuda süratli bir zafer kazanmayı planladığı belirtiliyor.

Akacan The Mall

Bu bölgede ağırlaşan çatışmaları sona erdirmek için diplomatik çaba sürat kesmeden sürerken iki ülke ortasında tabiri caizse ‘kırmızı çizgi’ savaşları yaşanıyor.

ZELENSKİ KURALLARINI AÇIKLADI

Rusya’nın barış kurallarının ortaya çıkmasının akabinde Ukrayna’dan da beklenen atılım geldi. Ukrayna Devlet Lideri barış görüşmeleri için ‘kırmızı çizgisini’ açıkladı.

Rusya ile tüm diplomatik köprülerin atılmadığının altını çizen Zelenski, barış görüşmelerinin başarılı olması için Rusya’nın evvel 23 Şubat’taki işgalinden evvel elinde tuttuğu topraklara geri dönmesi gerektiğini vurguladı.

Zelenski, ‘Geri çekilmeleri gerekiyor. Bu durumda her şeyi olağan bir biçimde tartışmaya başlayabiliriz’ dedi. Ukrayna başkanı Rusya’ya toprak vermenin kelam konusu olmadığını da belirtti.

PUTİN’İN KAİDELERİ NELER?

Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin ise, Rusya güçlerinin Mariupol’de mahsur kalan tüm sivillere inançlı bir tahliye koridoru sağlamaya hazır olduğunu lakin askerlerin teslim olması gerektiğini tabir etti.

Tarafsızlık unsurunu benimseyen ülke, bu siyaset gereğinde rastgele bir çatışmaya müdahil olmaz. Bu ilkeyi benimseyen ülke ayrıyeten memleketler arası problemlerde de tarafsız davranır.

Batı basınının Kremlin kaynaklarına dayandırdığı haberlere nazaran, Moskova’nın ülkedeki savaşın sona ermesi için 6 koşulu bulunuyor.

Rusya, Ukrayna’nın NATO’ya girmemesi ve tarafsızlığını muhafazası gerektiğini belirtiyor. 2014’te işgal edilen Kırım’ın Rusya’nın bir modülü olarak tanınmasını talep eden Moskova, Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerine de bağımsızlık verilmesini istiyor.

Ukrayna’nın Rusya’ya tehdit oluşturan silahlardan arındırılması gerektiğini belirten Moskova, Rusçanın Ukrayna’da ikinci lisan olarak tanınmasını istiyor.

Rusya’nın Rusçanın kullanımını yasaklayan kanunların kaldırılmasını da talep ettiği belirtiliyor.

‘RUSYA ZAFERDEN ÇOK UZAK’

Putin’in bir müddettir 9 Mayıs’a kadar Ukrayna’da bir zafer kazanılmasını istediği belirtiliyor.

Çünkü Rus başkanın bu sayede Zafer Günü olarak kutlanan 9 Mayıs’ta bunu bir iç siyaset materyali haline getirerek savaşa olan takviyesi artırmayı planladığı düşünülüyor.

 

Lakin uzmanlar Rusya’nın bu planının gerçeklikten çok uzak olduğunun altını çiziyor.

King’s College, Londra’da çatışma ve güvenlik profesörü olan Tracey German, askeri ve siyasi zafer ortasında büyük bir fark olduğunu kaydetti.

Al Jazeera’ya konuşan German, ‘Savaş alanlarında kazanılabilir lakin politik olarak kazanılamaz. Ve askeri olarak kazanmaktan çok uzaklar’ dedi.

NAZİ ALMANYASI’NIN RUSLARA TESLİM TARİHİ

Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı’nın sonunda Nazi Almanyası’nın kayıtsız kuralsız teslimiyetini imzaladığı tarih olan 9 Mayıs, Sovyetler Birliği tarafından Zafer Günü ismiyle bayram olarak kutlanıyordu.

Bu kutlama, Rusya Federasyonu tarafından devralındı. Almanya, olağanda 8 Mayıs 1945’te akşam vakti resmi olarak teslim olmuş, Berlin’deki Alman Parlamentosu’na (Reichstag) Sovyet bayrağı çekilmişti.

Lakin o sırada Moskova saatiyle tarih, 9 Mayıs olduğu için kutlamalar da her yıl o gün düzenleniyor. Kutlamalara, başşehir Moskova’daki Kızıl Meydan’da askeri gücün sergilendiği geçit merasimi damga vuruyor.


Kıbrıs Haber

Kıbrıs Haberleri, Gerçek, Tarafsız ve Şimdiki Kıbrıs Haberleri Kıbrıs Habercide son dakika olarak okuyabilirsiniz.
Yayın sürecimiz boyunca tarafsız olarak Ülkemizde ve Dünyada gelişen bütün Siyaset, Sıhhat, İktisat, Eğitim, Spor ve Teknoloji alanlarında ülkemizi ilgilendiren ve son dakika Kıbrıs Haberlerini Kıbrıs Haberci ‘de fiyatsız bir biçimde okuyabilirsiniz.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.