SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Başakşehir – Galatasaray sonrası Kerem Aktürkoğlu iddiası! “Emindim aslında…”

Başakşehir – Galatasaray sonrası Kerem Aktürkoğlu iddiası! “Emindim esasen…”Galatasaray, Harika Lig’in 14. haftasında Başakşehir’i deplasmanda …

Başakşehir – Galatasaray sonrası Kerem Aktürkoğlu iddiası! “Emindim aslında…”
Akacan The Mall
13.11.2022 08:22
0
A+
A-

Başakşehir – Galatasaray sonrası Kerem Aktürkoğlu iddiası! “Emindim esasen…”
Galatasaray, Harika Lig’in 14. haftasında Başakşehir’i deplasmanda 7-0 mağlup etti ve önder Fenerbahçe ile puan farkını 2’ye indirdi. Tarihi skorun damga vurduğu çabayı Hürriyet Gazetesi müellifleri Uğur Meleke ve Banu Yelkovan kıymetlendirdi.

Spor Toto Üstün Lig’in 14. haftasında Başakşehir ile Galatasaray kozlarını paylaştı. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanan çabayı Galatasaray 7-0’lık skorla kazandı.

Karşılaşmanın 14. dakikasında Kerem Aktürkoğlu ile öne geçen sarı-kırmızılılar, 45. dakikada Mauro Icardi’nin penaltısıyla farkı 2’ye çıkardı. Birinci yarıda son golü 45+4. dakikada Ndayishimiye kendi kalesine attı.

Akacan The Mall

İkinci yarıda da tesirli oyununu sürdüren Galatasaray, 59. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve 65. dakikada Dries Mertens ile durumu 5-0 yaptı. Son kelamları ise 85. dakikada yeniden Kerem Aktürkoğlu ve 88. dakikada Abdülkerim Bardakçı söyledi.

Bu sonuçla birlikte üst üste 3. galibiyetini alan Galatasaray, 27 puanla önder Fenerbahçe ile farkı 2’ye indirdi. Başakşehir ise 24 puanda kaldı.

TARİHE GEÇEN SKOR

Galatasaray’a 7-0 mağlup olan İstanbul Başakşehir, Harika Lig tarihindeki en farklı hezimetini aldı. Emre Belözoğlu ise teknik yöneticilik mesleğinin en farklı Üstün Lig yenilgisini Galatasaray karşısında yaşadı.

Öte yandan İstanbul Başakşehir’i 7-0 mağlup eden Okan Buruk, teknik yöneticilik mesleğinin en farklı Harika Lig galibiyetini aldı. Başarılı teknik adam ayrıyeten Muhteşem Lig tarihinde Galatasaray’ın başında çıktığı birinci sekiz deplasman maçında en fazla gole kapama yapan Türk teknik yönetici oldu.

Kerem Aktürkoğlu, Üstün Lig tarihinde Galatasaray formasıyla birinci iki hat-trick’ini deplasmanda yapan birinci Türk oyuncu oldu. Bu dönem deplasmanda oynadığı sekiz Üstün Lig maçının beşini kazanan Galatasaray da(2B 1M), şimdiden 2021/22’nin tamamında ulaştığı sayıyı geride bıraktı (4G 7B 8M).

UĞUR MELEKE: OKAN BUYRUK MAÇI 19.30’DA KAZANMIŞTI

Galatasaray’ın hocası maça ve rakibine harika hazırlanmış.

Başakşehir, ligin birinci 12 haftasında birinci 45 dakikalarda toplam yalnızca 2 gol yerken, dün tek bir devrede 3 gol gördü kalesinde. Üstelik bu 3 golü topla %64 oynayarak yani kâğıt üzerinde oyuna hükmettiklerini zannederken yediler. Zira futbol yalnızca sizin ne yaptığınızla ilgili değil. Rakibinizin fikirleri de en az sizinkiler kadar bedelli.

Dün saat 19.30 sularında her iki teknik adam Bein Sports mikrofonlarına maçla ilgili niyetlerini söylediler. Şayet izlediyseniz esasen Okan Hoca’nın adeta söz kelime maçta yaşanacakları anlattığını fark etmişsinizdir. Okan Buruk maça ve rakibine bence eksiksiz hazırlanmış. Dünkü karşılaşmayı tarihi bir farkla galip bitirdiği saat 21.50 sularında resmileşmiş olsa da, bence 19.30’da başında kazanmıştı maçı. 19.30’da aşağı üst şunları söyledi Okan Hoca:

KALABALIK LAKİN SAKiN

“Karşımızda Üstün Lig’in geriden en güzel oyun kuran iki stoperi artı Biglia var. Onlara tekrar önde baskı yapacağız lakin bunu daha farklı bir biçimde uygulayacağız. Geçtiğimiz hafta önde baskımıza karşı Beşiktaş’ın çok fazla uzun oynaması ayarlarımızı biraz etkilemişti. Bugün de birinci 11’de Keny’yi gördüğümüze nazaran bizim yeniden baskıyı çok akılcı yapmamız lazım”

Galatasaray hakikaten de Başakşehir’e önde akılcı bir baskı yaptı. Kalabalık lakin sakin. Üçüncü bölgede değil, ikinci bölgede Torreira-Oliveira-Kerem ile genelde kazandılar topları. Ve skora da bu türlü gittiler birinci devrede.

GUTi’VARi MÜKEMMEL ASiST

Torreira ekibinin kalbi. İcardi eksiksiz futbolunu Guti’vari süper asistiyle taçlandırdı. Oliveira iki haftada iki büyük maçta üç gole direkt katkı yaptı. Fakat temel parantezi Kerem için açmak gerek. Okan Buruk’un Kerem-Yunus’un elinden forma garantisini alıp rekabete Barış-Rashica’yı sokmasının en başta Kerem-Yunus’a yarayacağına emindim esasen. Kerem’de fevkalâde bir toparlanma var.

Başakşehir’in ileri üçlüsü adeta üç başka ekip üzere bağımsız oynarken, Galatasaray’ın ileri dörtlüsü çok daha organize, çok daha kollektif bir performans ortaya koydular dün. Kerem de bu değerli galibiyetin başrollerinden biriydi muhakkak.

BANU YELKOVAN: GALATASARAY İÇİN BUNDAN DAHA DÜZGÜNÜ OLAMAZDI

Galatasaray, Dünya Kupası ortasına büyük moralle girdi.

Tarihte birinci kere aralık ayında yaşayacağımız için sonrasında ligin ve grupların nasıl etkileneceği konusunda hiç kimsenin bir fikri olmadığı 1,5 aylık Dünya Kupası ortasına her iki grubun da kazanarak girmek istediklerini kestirim etmek için kâhin olmaya gerek yoktu tahminen ancak bu maçtan bu sonucun çıkacağını kestirim edeceklerin sayısı pek fazla değildi kuşkusuz.

iYi OYUN VE EKİP iÇi DAYANIŞMA

Ligin üst sıralarını yakından ilgilendiren maçta, bir yanda bu dönem konutunda oynadığı maçlarda topladığı 16 puanla ligin Fenerbahçe’den sonra en düzgün ekibi Başakşehir, öbür yanda deplasman karnesi ligin en uygunu Galatasaray vardı. Alanyaspor maçının birinci 30 dakikasında oynadığı dönemin en yeterli futbolunu maçın tamamına yayan, derbi galibiyetinden kazandığı morali, uygun oyun ve daha kıymetlisi grup içi dayanışmaya tahvil etmiş inanılmaz bir grup vardı alanda.

SEZON BAŞINDAKi HAVA DAĞILDI

Sarı kırmızılılar elde ettikleri 7 farklı skoru ligin alt sıralarındaki bir gruba karşı değil, ligin en âlâ futbol oynayan, en savlı gruplarından birine karşı alırken, bu görkemli galibiyetin Fenerbahçe’nin yenildiği haftada alınması, Kerem’in hat-tricki, İcardi’nin attığı ve attırdıkları, Rashica’nın haftalardır sürdürdüğü güzel oyununu golle süslemesi, maçın sonunda tüm grubun Kerem’i öne çıkarması da döneme başladıkları havanın çoktan dağıldığının göstergesi oldu. Okan Buruk sonunda derin bir nefes alarak ve kadrosu tam havaya girmişken gelen dünya kupası ortasına, yakın arkadaşı Emre Belözoğlu’na da mesleğinin en farklı yenilgisini yaşatarak girmiş oldu.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.