SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

‘Barajı kaldırdık fakat muvaffakiyet sıralaması kuralı devam ediyor’

‘Barajı kaldırdık ancak muvaffakiyet sıralaması kuralı devam ediyor’YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar, “TYT ve AYT’de barajları kaldırdık. Bu doğal …

‘Barajı kaldırdık fakat muvaffakiyet sıralaması kuralı devam ediyor’
Akacan The Mall
20.06.2022 15:37
0
A+
A-

‘Barajı kaldırdık ancak muvaffakiyet sıralaması kuralı devam ediyor’
YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar, “TYT ve AYT’de barajları kaldırdık. Bu doğal muvaffakiyet sıralaması manasına gelmiyor. Tıp, eczacılık, diş hekimliği, mühendislik, hukuk, öğretmenlik üzere programlarda muvaffakiyet sıralaması kaidesi devam etmektedir” dedi.

YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki ’Bir Osmanlı Alimi: Eğinli Ebu Sehl Numan Efendi’ konulu panele katıldı. Program hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, misyonlarından birinin de bulundukları kente katkı sağlamak olduğunu tabir ederek, “Üniversitelerimizin en değerli misyonlarından birisi de bulundukları ilin önceliklerini tespit etmek, tahlil yolları bulmak, hem ilin hem de ülkemizin gelişmesine katkıda bulunmaktır. Bu bağlamda üniversite sanayi iş birliği kapsamında bir çok proje gerçekleştirilmiş ve bu çalışmalar artarak devam etmektedir” diye konuştu.

‘DÜNYADA YÜKSEK ÖĞRETİM TALEBİ ARTACAK’
YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar ise konuşmasına geçen hafta sonu yapılan Yüksek Öğretim Kurumları imtihanına değindi. 3 milyon 250 bine yakın öğrenci adayının üniversitelere girebilmek için büyük bir uğraş gösterdiğini kaydeden Özvar, “Bu vesile ile imtihana giren bütün aday öğrencileri kutluyorum. Bu yıl üniversite girişinde gerek TYT ve AYT’de barajları kaldırdık. Bu olağan muvaffakiyet sıralaması manasına gelmiyor. Tıp, eczacılık, diş hekimliği, mühendislik, hukuk, öğretmenlik üzere programlarda muvaffakiyet sıralaması koşulu devam etmektedir. Bizim öngörümüz şudur. Önümüzdeki yıllarda yalnızca Türkiye’de değil tüm dünyada yüksek öğretime talebin artacağını öngörüyoruz. Bu talep tüm dünyada gördüğümüz fark ettiğimiz bir konudur. Yapmaya çalıştığımız şey, genç nüfusa sahip ülke vatandaşlarının daha fazla YÖK imkanlarından istifade edebilmeleri için bütün imkanlarımızı zorlamaktır. Maksadımız yalnızca lisans öğrencilerinin sayısını artırmak yahut bütün kontenjanları doldurmak değil. En az bunun kadar değerli olan lisans üstündeki araştırmacı sayısını da artırmak” dedi.

Akacan The Mall

‘DOKTORALI MEZUN ORTALAMANIN ALTINDA’
Türkiye’de bugün karşı karşıya oldukları değerli bahislerin başında lisans üstü öğrencilerin sayısını artırabilmek, araştırmacı profilini yükseltebilmek, ülkeye daha fazla lisans üstü yeteneklere sahip tabip araştırmacı kazandırabilmek olduğunu belirten Özvar, şöyle devam etti:

“Temel gayelerimizden bir tanesi OECD sayılarına baktığımızda Türkiye hala doktoralı mezun vermek bakımından ortalamanın altında bulunmaktadır. Bu sebeple gelecek yıllardaki kaydetmek istediğimiz en kıymetli başarılardan birisi de doktoralı araştırmacı sayısını artırmak. Yüksek Öğretim Kurumları Türkiye’de sayı itibariyle 200ü aşmış bulunmaktadır. Bu bakımdan her vilayette birer üniversitenin bulunmuş olması gençlerimizin daha kolay yüksek öğretime ulaşmasına vesile olmaktadır. Yeni kurulan üniversiteler var. Bunlara biraz vakit vermek lazım. Üniversiteler vakitle gelişmeye kalkınmaya katkı sağlayacaktır. Ulusal ve milletlerarası seviyede saygın birer kurum olma tarafın de değerli çaba sarf etmektedirler. Bize düşen üniversitelerin önünü açmak, üniversitelerin ne takım ne program ne de öbür konularda bir mahzur ile karşılaşmaması lazım, hak edenin takım ve yer bulabilmesi, özgürce akademik çalışmaları gerçekleştirmeleri lazım. Huzurun, barışın olduğu ortamlarda ilmi çalışmalar artar, gerginliğin, çatışmanın, arbedenin olduğu ortamlarda ise ilmi çalışmalar ehemmiyetini kaybedip azalır. Bu, kıymet verdiğimiz konuların başında geliyor.”

‘TEKNOLOJİ İHTİLALİ PEŞİNDEYİZ’
Özvar, üniversite hocalarının yayın kapasitesini ve üretkenliklerini artırmak için ağır çalışma sarf ettiklerini belirterek, “Bu usulde çalışan ve memleketler arası iş birliği yapan hocalara olumlu ayrımcılık ve teşviklerin uygulanması ve onlara her türlü dayanağın verilmesini gerekir. Bütün üniversitelerden de beklentimiz bu formda çalışan bütün hocalarımıza müspet ayrımcılık yaparak onlara daha fazla teşvik edebilmeliyiz. Üniversitelerin üniversite öğretim elemanlarının yayın kapasitelerini artırmalıyız. Biz bunu geçmişte yaptık. Bugün de yapabileceğimize inanıyorum. Bu toplantıda da konuşulacak olan Ebu Sehl Numan Efendi bunlardan bir tanesi. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ulusal teknoloji atılımı içerisindeyiz. Üniversitelerimiz yerli ulusal ögelerle bir teknolojik ihtilal peşinde koşuyoruz. Sarsıntı Teknolojileri Enstitüsü müracaatı yapıldı dedi rektörümüz. Buradan sizlerle bu muştuyu de paylaşayım. Yüksek Öğretim Kurumu olarak biz sarsıntı teknolojileri enstitüsü müracaatı kabul ederek açılmasını oy birliği ile kabul ettik. Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanmasından itibaren Erzincanda bu enstitü araştırmalara başlayacak. İnşallah Kandilli Rasathanesi ile iş birliği içerisinde kalarak Erzincan’da sarsıntı araştırmalarına hocalarımız başlayacak” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların akabinde panele geçilerek Ebu Sehl Numah Efendinin yaşantısı, çalışmaları üzere mevzular hakkında iştirakçilere bilgiler verildi. Programa YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ile üniversiteye bağlı fakültelerin dekanları ve öğretim elemanları katıldı. 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.