SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Balcıoğlu’nun sadece ön lisans diplomasına sahip olduğu bilgisine erişildi! – KIBRIS HABER

Balcıoğlu’nun sadece ön lisans diplomasına sahip olduğu bilgisine erişildi! – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
24.10.2022 18:42
0
A+
A-

DAÜ Rektörlüğü ve DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu tarafından ‘sahte diplomaları’ ile gündeme gelen Hasret Benar Balcıoğlu’na ilişkin bir açıklama yapılarak, “Balcıoğlu’nun herhangi bir lisans diplomasına sahip olmadığı ve sadece ön lisans diplomasına sahip olduğu bilgisine erişilmiştir.” denildi…

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü ve DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu tarafından ‘sahte diplomaları’ ile gündeme gelen Hasret Benar Balcıoğlu’na yönelik yazılı bir açıklama yapıldı.

Balcıoğlu’nun 2 Ekim 2022 tarihinde Trinity College & University tarafından kendisine verilmiş İşletme alanındaki Yüksek Lisans diplomasını üniversiteye sunarak, Ekonomi Doktora programına başvuruda bulunduğu belirtilen açıklamada, “Bu başvurusu ilgili tarihte yürürlükte bulunan kurallar çerçevesince işleme alınmış ve söz konusu programa kabul edilmiştir. 15 Eylül 2006 tarihinde ise bu programdan mezun olmuştur. Sonrasında ise ülkemizde bulunan özel üniversitelerden sırası ile Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör unvanları almış ve bu unvanlarla çeşitli özel üniversitelerde görev almıştır” denildi.  

“KONU ÜNİVERSİTEMİZ ÜST YÖNETİMİ VE AVUKATLARI NEZDİNDE DEĞERLENDİRİLDİ”

Akacan The Mall

Açıklamada, “İçinde bulunduğumuz yılın Ağustos ayı içerisinde ise Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu’nca Üniversitemize gönderilen çeşitli yazılar sonucunda, Hasret Benar Balcıoğlu’nun Trinity College & University tarafından verilmiş İşletme alanındaki Yüksek Lisans diplomasının geçerliliğinin sorgulandığı ve yine ilgilinin lisans diplomasına sahip olmadığı yönündeki hususlar üniversitemiz bilgisine getirilmiştir. Konu üniversitemiz üst yönetimi ve avukatları nezdinde değerlendirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

“BALCIOĞLU’NUN HERHANGİ BİR LİSANS DİPLOMASINA SAHİP OLMADIĞI VE SADECE ÖN LİSANS DİPLOMASINA SAHİP OLDUĞU BİLGİSİNE ERİŞİLDİ”

“Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu ile T.C. Yüksek Öğrenim Kurumu ve ona bağlı üniversiteler arasında gerçekleşen bilgi alışverişi sonrasında, Hasret Benar Balcıoğlu’nun herhangi bir lisans diplomasına sahip olmadığı ve sadece ön lisans diplomasına sahip olduğu bilgisine erişilmiştir” ifadeleri kullanılan açıklamanın devamı şöyle:

“Hasret Benar Balcıoğlu’nun Trinity College & University’den almış olduğu diplomanın geçerli bir diploma olup olmadığı Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu nezdinden değerlendirilmiştir. Şöyle ki; KKTC’de “Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından alınan ön lisans, lisans ve yüksek lisans derecelerini ve diğer akademik derece ve belgelerin denkliğini incelemek ve karar vermek” hususların karar üretmeye yetkili makam Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu’dur. Dolayısı ile Trinity College & University’den alınmış diplomaların ülkemiz ön lisans, lisans ve yüksek lisans derecelerini ve diğer akademik derecelere denk veya eşdeğer olup olmadığına Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu karar verecektir.

Trinity College & University’den alınmış diplomaların ülkemiz ön lisans, lisans ve yüksek lisans derecelerini ve diğer akademik derecelere denk veya eşdeğer olup olmadığına ilişkin bir kararın, Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu’nca üniversitemize iletilmesinden sonra konu üniversitemiz Senatosunda ivedilikle görüşülecektir.

“HERHANGİ BİR KİŞİYE AYRICALIK YAPILMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

Üniversitemiz gerek akademik ilke ve prensiplere gerekse de yürürlükte bulunan yasalar ve diğer mevzuata sıkı sıkıya bağlı ve bu hususları özümsemiş bir kurumdur. Herhangi bir kişinin akademik ilke ve prensiplere veya yürürlükte bulunan yasalar ve diğer mevzuata aykırı davrandığının karara bağlandığı hallerde, üniversitemiz gereğini yapmaktan geri durmayacaktır. Herhangi bir kişiye ayrıcalık yapılması söz konusu değildir. Doğu Akdeniz Üniversitesi her daim KKTC’nin yükseköğretim alanında öncü kurumu olmayı sadece vermiş olduğu eğitim ile değil, akademik ilke ve prensipler ile yürürlükte bulunan yasa ve diğer mevzuata olan bağlılığı ile de hak etmiştir. Gelinen aşamada, konu üniversitemiz tarafından ilerleyen günlerde yürürlükte bulunan yasalar ve diğer mevzuata uygun bir biçimde karara bağlanacaktır.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.