SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Bakan Yanık: Kış öncesi 7 milyar TL takviyede bulunacağız

Bakan Yanık: Kış öncesi 7 milyar TL dayanakta bulunacağızAile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Kış periyodu öncesinde toplumsal yardım …

Bakan Yanık: Kış öncesi 7 milyar TL takviyede bulunacağız
Akacan The Mall
11.11.2022 12:36
0
A+
A-

Bakan Yanık: Kış öncesi 7 milyar TL dayanakta bulunacağız
Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Kış periyodu öncesinde toplumsal yardım faydalanıcısı hanelerimizi yalnız bırakmıyoruz. Çeşitli başlıklar altında yaklaşık 7 milyar TL nakdi dayanakta bulunacağız” dedi.

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kış devrinde sağlanacak toplumsal yardımlara ait yazılı açıklama yaptı. Bakan Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası sosyal yardımlara ait yaptığı açıklamanın ayrıntılarına ait değerlendirmede bulundu. Yanık, muhtaçlıklar doğrultusunda kapsamı genişletilen toplumsal yardımlarla, dezavantajlı vatandaşlara kamu kaynaklarının aktarıldığını belirtti. Güçlü, toplumsal altyapı sistemi sayesinde vatandaşları yalnız bırakmadıklarını kaydeden Bakan Yanık, “Kış periyodu öncesinde toplumsal yardım faydalanıcısı hanelerimizi yalnız bırakmıyoruz. Çeşitli başlıklar altında yaklaşık 7 milyar TL nakdi takviyede bulunacağız” ifadelerini kullandı.

Halihazırda Türkiye’nin dört bir yanında bulunan 1003 toplumsal yardımlaşma ve dayanışma vakfına nizamlı bir biçimde kaynak aktardıklarını tabir eden Bakan Yanık, “Kış devri öncesinde muhtaçlık sahibi vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanması gayesiyle her ay nizamlı aktardığımız periyodik hissesi, 2 kat artırarak 450 milyon TL’ye çıkardık” dedi.

Akacan The Mall

‘TÜRKİYE AİLE DAYANAK PROGRAMI’

Bakan Yanık, ‘Türkiye Aile Takviye Programı’ kapsamında kasım ayına ait ödemelerin başladığını duyurarak, “Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını, vatandaşlarımızla paylaşmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz eylül ayında bütçesini 40 milyar TL’ye çıkardığımız desteğimizde ödemeleri bu ay artırarak yapıyoruz. Hak sahibi hanelerimize 850 TL ila 1250 TL ortasında bir ödeme gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye Aile Takviye Programı’ kapsamında bu ay başlatılan ‘Çocuk Bileşeni’nin birinci ödemelerin yapıldığına dikkat çeken Yanık, “Sosyal yardımlardan faydalanan ailelerdeki çocuklarımıza yönelik yeni takviyemizi sunmaya başladık. ‘Çocuk Bileşeni’ kapsamında toplumsal yardım faydalanıcısı hanelere çocuk sayısına nazaran aylık 350 TL ila 650 TL ortasında dayanak sağlıyoruz. Bu kapsamda takviyeden yararlanmaya hak kazanan 1,8 milyon hanemize toplam 776 milyon TL ek takviye sağladık. Böylelikle ‘Türkiye Aile Takviye Programı’ kapsamında hem ‘Aile Bileşeni’ hem de ‘Çocuk Bileşeni’ ile birlikte toplam 3,2 milyar TL’yi hak sahibi olan 2,5 milyon hanemize hesaplarına yatırmış olduk” açıklamasında bulundu.

‘ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ’

Bakan Yanık, 2019 yılından bu yana süren ‘Elektrik Tüketim Desteği’nde de yeni bir düzenleme yaptıklarını belirterek, “‘Türkiye Aile Dayanak Programı’ndan yararlanan haneleri de artık ‘Elektrik Tüketim Desteği’nden yararlandırmaya başladık. Hanelerimize, 130 TL ila 260 TL ortasındaki takviyemizi sunacağız. Bu doğrultuda önümüzdeki günlerde toplam 666 milyon TL fiyatındaki ‘Elektrik Tüketim Desteği’mizi vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız” dedi.

‘DOĞAL GAZ TÜKETİM DESTEĞİ’

İhtiyaç sahibi vatandaşların ısınma masraflarına dayanak olunması gayesiyle bu yıl hayata geçirilen ‘Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde, kış devri ödemelerinin bu hafta prestijiyle başlayacağını aktaran Bakan Yanık, “‘Elektrik Tüketim Desteği’nde olduğu üzere kış devri öncesinde vatandaşlarımızın ısınma sarfiyatı yükünün azaltılması için ‘Doğal Gaz Tüketim Desteği’mizde değerli düzenlemeler yaptık. Bu periyot öncesinde birinci olarak takviyeden yararlanma kuralını esneterek, kiracı olan vatandaşlarımızı kapsama dahil ettik. Akabinde, 450 TL ila bin 150 TL ortasında olan 2022 yılı kış periyodu için belirlenen takviye fiyatımızı 900 TL ila 2 bin 500 TL aralığına yükselttik. Önümüzdeki günlerde ödemelerimizi gerçekleştireceğiz” tabirlerini kullandı.

Bakan Yanık, ‘Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde eylül ayında başlayan müracaatların e-Devlet üzerinden sürdüğünü belirtti.

‘2,1 MİLYAR TL YAŞLI VE ENGELLİ AYLIĞI ÖDENDİ’

Öte yandan; Bakan Yanık, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli siyasetler çerçevesinde yürütüldüğünü bildirip, “Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve aktif iştirakleri ile bağımsız halde yaşayabilmeleri için eğitimden sıhhate, iktisattan toplumsal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda kasım ayında 2,1 milyar TL yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık” dedi. 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.