SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Bakan Varank: Türkiye en teknolojik tersanelere sahip

Bakan Varank: Türkiye en teknolojik tersanelere sahipSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank “Türkiye, şu anda Avrupa’nın en teknolojik …

Bakan Varank: Türkiye en teknolojik tersanelere sahip
Akacan The Mall
12.10.2022 12:07
0
A+
A-

Bakan Varank: Türkiye en teknolojik tersanelere sahip
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank “Türkiye, şu anda Avrupa’nın en teknolojik gemilerini yapan tersanelere sahip” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yalova’daki Tersan Tersanesi’ni ziyaret etti. Bakan Varank, üreticilerle bir ortaya gelerek bilgiler aldıktan sonra inşasına devam edilen gemileri anlattı. Varank, “Göz bebeğimiz tersanelerden Tersan Tersanesi’nin yakın vakitte teslim edeceği gemileri inceledik. Türkiye, şu anda Avrupa’nın en teknolojik gemilerini yapan tersanelere sahip. Ardımızda gördüğünüz balıkçı, yüzen fabrika gemileri de yakın vakitte sahiplerine teslim edilecek. Buradan baktığınızda, sağdaki gemi şu anda dünyadaki en büyük fabrika, balıkçı gemisi. Çabucak yanındaki kril avcılığı için kullanılan bir gemi, Antarktika’ya gidecek. Burada gördüğümüz öbür tekneler, bunların hepsi fabrika, balıkçı gemileri. Kanada’ya gidecek gemi var. Hollanda’ya gidecek gemi var. Burası adeta ihracatın merkezi olmuş durumda” diye konuştu.

Türkiye’yi katma bedelli üretim, yatırım, istihdam ve ihracatla büyütmenin kaygısında olduklarını belirten Varank, “Bu bölge de bundan 20 sene evvel bataklık bir alandı. Burada hiçbir tesis yoktu, hiçbir üretim yoktu. Lakin 20 senede burası dünyanın en teknolojik gemilerini yapan tersaneler bölgesi haline geldi” dedi.

Akacan The Mall

’BİR UZAY ÜSSÜNDEYMİŞ HAVASINI YAKALIYORSUNUZ’

İncelediği bir gemiyi anlatan Varank, kelamlarına şöyle devan etti:

“Gemiyi gezdik, hakikaten ’fabrika’ dediğimizde, bir fabrikadan bahsediyoruz. İçerisinde 150 kişinin yaşadığı ve günlük 450 ton balığı yakalayıp işleyebilen; 4 saat içerisinde işledikleri balığı dondurup daha sonra taze bir halde kıyıya ulaştıran ya da kıyıya yanaştığında pazarlara ulaştıran bir teknolojik mükemmelden bahsediyoruz. Esasen kaptan kamarasına oturduğunuzda adeta bir uzay üssündeymiş havası ve hissini de yakalayabiliyorsunuz. Tersan Tersanesi’ni tebrik ediyorum. Buradaki başka tersanelerimiz de çok başarılı işlere imza atıyor. Biliyorsunuz, Türkiye’nin denizaltılarında kullanılan torpidoların atıldığı en nitelikli burun kısmının üretimi, Yalova’da gerçekleştirilmişti. Burada römorkörlerle ilgili daha evvel merasimlere katıldık. Balıkçı gemilerinin merasimlerine daha evvel katılmıştık. Hakikaten balıkçı gemilerinin, bu kadar kabiliyetli gemilerin burada yapılması bizim açımızdan gurur verici.”

Bakan Varank, Türkiye’nin birinci kruvazör gemisinin de Tersan Tersanesinde inşa edildiğini belirterek, “Yurt dışına ihraç edilen, büsbütün elektrikle çalışan ve etrafa saygılı kruvazör gemileri bu tersanelerde inşa edildi. Biz, geleceğin trendlerinin ne olduğunun farkındayız. O alanlara yatırım yapıyoruz ve dünyanın en teknolojik gemilerini üreterek ülkemizi kalkındırmaya devam edeceğiz. Biz, tersanecilerimize sahiden teşekkür borçluyuz, muvaffakiyetlerinin devamını diliyoruz” açıklamasında bulundu.

’KUZEY PASİFİK’İN SIKINTI KURALLARINDA ÇALIŞACAK’

Tersan Tersanesi Genel Müdürü Mehmet Gazioğlu, arktik kurallara nazaran yapılan balıkçı gemisinin Kuzey Pasifik’in güç kaidelerinde çalışmak üzere dizayn edildiğini aktararak, “Kuralların müsaade verdiği en büyük boyutlu balıkçı gemisi; 108,2 metre uzunluğunda, 19 metre genişliğinde bir balıkçı gemisi. Bunlar şu anda kapasitesi en yüksek olan fabrika, balıkçı gemileri. Üzerinde 150 kişinin çalıştığı, yaklaşık 10 ay mühletle de denizde durup lojistik takviyeleri, eserlerini devamlı karadan takviye alarak balık yakalamaya, fabrikasında üretim yapmaya yönelik gemiler bunlar. Yapmaktan keyif duyuyoruz” tabirlerini kullandı

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.