SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bakan Varank: Trendyol, Türk teknoloji şirketlerinin potansiyelini dünyaya gösterdi

Bakan Varank: Trendyol, Türk teknoloji şirketlerinin potansiyelini dünyaya gösterdiTicaret hacminin geçtiğimiz yıl 41 milyar doları bulduğunu …

Bakan Varank: Trendyol, Türk teknoloji şirketlerinin potansiyelini dünyaya gösterdi
Akacan The Mall
01.06.2022 15:38
0
A+
A-

Bakan Varank: Trendyol, Türk teknoloji şirketlerinin potansiyelini dünyaya gösterdi
Ticaret hacminin geçtiğimiz yıl 41 milyar doları bulduğunu söylen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Trendyol ile ilgili “İşte marka olmak budur, katma bedel yaratmak budur” yorumunda bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Trendyol’un Türk teknoloji şirketlerinin potansiyelini dünyaya gösterdiğini belirterek, “İşte marka olmak budur, katma paha yaratmak budur. Sırf kendi muvaffakiyetleri için değil, Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin, özellikle Türk teknoloji şirketlerinin potansiyelini gösterdiği için onları tebrik ediyorum.” dedi.

Almanya’daki temasları kapsamında Varank, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Lideri Abdullah Eren, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Lider Yardımcısı Selçuk Öztürk, Ankara Ticaret Odası Lideri Gürsel Baran, Alman Türk Ticaret ve Sanayi Odası Lideri Markus C. Slevogt ve Trendyol Kümesi Lideri Çağlayan Çetin ile Trendyol’un birinci yurt dışı ofisinin resmi açılışını Berlin’de yaptı.

Akacan The Mall

Varank, şirketin yurt dışı operasyonlarını Berlin’den başlatması vesilesiyle düzenlenen resepsiyona da Berlin Eyaleti İçişleri, Dijitalleşme ve Spor Senatörü İris Sprange ile katıldı.

Resepsiyonda konuşan Varank, Türkiye ile Almanya’nın son derece dinamik, dengeli ve emsalsiz ekonomik bağların iki tarafı olduğunu, Almanya’da yaşayan 3,5 milyondan fazla Türkiye kökenli vatandaşın adeta ülkenin bir kesimi haline geldiğini söyledi.

Varank, “Ticaret hacmimiz, geçtiğimiz yıl 41 milyar doları buldu. Amacımız 50 milyar doları aşmak. Bunun yolu da ticaret ve yatırım ortamını düzgünleştirmek, açık diyaloğu daima hale getirmekten geçiyor. Bu doğrultuda, bizler hükümet olarak her fırsatı kıymetlendiriyoruz.” dedi.

“Türkiye, yatırımcısına asla kaybettirmeyen inançlı bir liman olarak öne çıktı”

Memleketler arası ticaretin gibisi görülmemiş bir buhran yaşadığını tabir eden Varank, devletlerin ve şirketlerin önünü görememekle birlikte daha müdafaacı siyasetlere yöneldiğini, üretim ve tedarik zincirlerinde yeni arayışlara girdiğini anlattı.

Varank, devamında şunları kaydetti:

“Bu kuvvetli periyotta Türkiye, üretim ve ihracatını bir an bile aksatmayarak bu arayışın en yanlışsız alternatifi olduğunu kanıtlamış oldu. Stratejik pozisyonu, genç nüfusu, üretim ve AR-GE kabiliyetiyle Türkiye, yatırımcısına asla kaybettirmeyen inançlı bir liman olarak öne çıktı. Pandemi, güç fiyatları, ham unsur fiyatları ve kurdaki oynaklığa karşın geçtiğimiz yıl aldığımız 14 milyar dolarlık direkt yatırımla salgın öncesinin dahi üzerine çıktık. Bugün Türkiye’de faaliyet yürüten küresel şirketler yatırımlarını arttırıyor, AR-GE, tasarım, üretim ve lojistik merkezlerini ülkemize taşıyorlar. Savunma sanayi, sıhhat ve turizmdeki başarılarımızın yanı sıra teknoloji tabanlı girişimcilikte geldiğimiz nokta artık tüm dünyanın malumu.”

Varank, Bakanlık olarak şirketlerin AR-GE, tasarım, yatırım, üretim, ihracat ve markalaşma faaliyetlerini, rekabetçiliklerini desteklediklerini söz ederek, “Teknoparklarımızla, AR-GE ve tasarım merkezlerimizle, TÜBİTAK, KOSGEB ve kalkınma ajanslarımızla girişimcilerimize yol arkadaşlığı yapıyoruz. Tüm bu uğraşların sonucunu de ziyadesiyle alıyoruz. 2 yıl öncesine kadar 1 milyar dolar değerlemeyi geçen tek bir Türk teşebbüsü yokken artık 6 unicorn, bizim deyişimizle 6 Turcorn’umuz var. Avrupa sokaklarında gördüğümüz mor renkli moto kuryelerin, Amerika’da rekor kıran taşınabilir oyunların akabinde bugün Berlin sokaklarındaki billboardlarda bir Türk markası olarak Trendyol’u görmek inanın bizler için çok büyük bir gurur kaynağı.” biçiminde konuştu.

Trendyol’un geçen yıl 10 milyar doların üzerinde değerlemeye ulaşarak Türkiye’nin hem birinci decacorn’u hem de en kıymetli şirketlerinden biri olmayı başardığını aktaran Varank, şirketin, Türk eserlerinin 100’den fazla ülkeye ulaşmasını sağladığını kaydetti.

Trendyol’un Türk teknoloji şirketlerinin potansiyelini dünyaya gösterdiğini belirten Varank, şöyle devam etti:

“İşte marka olmak budur, katma paha yaratmak budur. Sırf kendi muvaffakiyetleri için değil, Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin, özellikle Türk teknoloji şirketlerinin potansiyelini gösterdiği için onları tebrik ediyorum. Bu noktada yöneticiler olarak bize düşen misyon, atacağımız adımlarda Türk markalarının, Türk eserlerinin dünya çapında bilinirliğini, pazar hissesini ve ihracatını arttırmaktır. Bu çerçevede Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak, Trendyol ve öbür tüm teşebbüslerimizin destekçisi olmaya devam edeceğimizin altını çiziyorum.”

“Hakkari’nin tespihini de Avrupa’ya satacağız diye kelam vermiştim”

Trendyol Kümesi Lideri Çağlayan Çetin de Trendyol’un Türkiye’nin birinci decacorn’u olarak ülkeyi küresel teknoloji ligine çıkardığını, bugün prestijiyle tamamı Türk olan 40 bin çalışanı ve üst idaresiyle gücünü Türkiye’den alarak yoluna devam ettiğini söyledi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.