SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Bakan Varank: TOGG’la gurur duymayan olabilir mi?

Bakan Varank: TOGG’la gurur duymayan olabilir mi?Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin yerli arabası TOGG’la ilgili “Şimdi …

Bakan Varank: TOGG’la gurur duymayan olabilir mi?
Akacan The Mall
08.10.2022 14:36
0
A+
A-

Bakan Varank: TOGG’la gurur duymayan olabilir mi?
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin yerli arabası TOGG’la ilgili “Şimdi bununla gurur duymayan tek bir vatandaşımız olabilir mi? Türkiye’nin kendi otomobilini üretmesinden rahatsız olanlar olabilir mi? Vakit zaman muhalefetten farklı sesler geliyor; fakat ben şuna inanıyorum, onlar da içlerinden diyorlar ki ‘Vallahi helal olsun. Bu türlü hoş bir arabayı yapıyorlar’. Bunu sesli lisana getirmeseler de içlerinden hakkımızı teslim ettiklerine inanıyorum” dedi.

Kırıkkale’de düzenlenen ‘2023’e Hakikat Kent Buluşmaları’ programına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yanı sıra AK Parti Genel Lider Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Lideri Mehmet Saygılı, MYK üyeleri, milletvekilleri ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Varank, “Vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamak için dur demeden, durak bilmeden tüm takımlarımızla mesken konut, kapı kapı dolaşıyoruz. Biz vatandaşlarımıza ulaşamadığımızda maalesef öbürleri ulaşıyor. İftiranın her türlüsünü atarak, palavra söyleyerek, dezenformasyon yaparak vatandaşlarımızın aklını çelmeye çalışıyorlar. Bu noktada biz, şimdiye kadar yaptığımız faaliyetlerde olduğu üzere ‘2023 Kent Buluşmaları’nı da ziyadesiyle önemsiyoruz” dedi. 

‘ENFLASYON KONUSUNDA SORUNLAR YAŞIYORUZ’

Akacan The Mall

Bakan Varank, dünyanın son dönemde büyük türbülanstan geçtiğini lisana getirerek, “Pandemi sonrası başlayan ekonomik yavaşlama, Rusya-Ukrayna Savaşı, gerisinden gelen güç kriziyle aslında dünya iktisadının serencamı büyük bir badireye girmiş durumda. Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere dünyanın neredeyse tamamı enflasyonla karşı karşıya ve büyük zahmetler yaşıyor. Türkiye olarak biz de bu konjonktürden etkileniyoruz. Enflasyon noktasında biz de zahmetler yaşıyoruz. Bunu aslında biz iktidar olarak hiçbir vakit inkar etmedik; lakin bizim burada kimi konuları çok uygun formda tabir etmemiz lazım. Bu ülke sıcak para siyasetlerinden maalesef çok çekti. İş insanlarımız, üreticilerimiz özellikle sanayicilerimiz yatırım yapmak yerine, ithalat yoluyla yollarına devam etmek mecburiyetinde kaldılar. Hani bir kelam var ya ‘Bir siyasetçi gelecek seçimi fakat bir devlet adamı gelecek nesilleri düşünür’ diye. İşte bu noktada Sayın Cumhurbaşkanı’mız gelecek jenerasyonları düşünerek bir karar verdi. Türkiye iktisat modelini benimsedi ve ‘Biz bundan sonraki yol haritamızı Türkiye iktisat modeli üzerine inşa edeceğiz’ dedi. Nedir bu Türkiye iktisat modeli? İktisadımızı yatırım, istihdam, üretim ve ihracatla geliştirip büyütmek demek” diye konuştu. 

‘SAVUNMA SANAYİMİZLE GURURLANIYORUZ’

Türkiye’nin ithal etmek yerine üretmesi gerektiğini söyleyen Bakan Varank, şunları kaydetti: 

“2004 yılında bir Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısı gerçekleştirildi. O gün başbakan olan Cumhurbaşkanı’mız, yurt dışından yapılacak bütün teminlerin iptal edilmesi talimatını verdi. ‘Eğer biz bir esere muhtaçlık duyuyorsak bunu ne olursa olsun, hangi bedeli ödeyeceksek ödeyelim kendi ülkemizde yapalım. Yurt dışından ithal etmeyelim’ dedi. O gün savunma sanayi manasında tahminen düşünceli süreçler ortaya çıktı. Bizim firmalarımız birtakım düşünceler yaşadı. Tedarikte birtakım zorluklar yaşadık; lakin bugün geldiğimiz noktada artık o dertlerin tamamını unutmuş durumdayız. O gün alınan kararlar sonucunda bugün artık Atak helikopterlerini konuşabiliyoruz, Anka’yı konuşabiliyoruz, Bayraktar’ı konuşabiliyoruz, Milgem’i konuşabiliyoruz. Bakın, bir vakitler Amerika’nın kullanılmış gemilerini almaya çalışan Türkiye, daha geçtiğimiz hafta bir ulusal korvet gemisini Ukrayna’ya sattı. Denize indirme merasimini gerçekleştirdi. Hepimiz savunma sanayimizle çok gururlanıyoruz. Dünya manşetlerinde bizim eserlerimizin olmasıyla gurur duyuyoruz. Bugün aslında yaşadığımız süreçler de dün savunma endüstrinde yaşadığımız süreçlerden farklı değil.” 

‘YATIRIM İŞTAHI HAD SAFHADA’

Bakan Varank, son devirde bilhassa yatırım iştahının tüm Türkiye’de had safhada olduğuna vurgu yaparak, “Şu an Türkiye’de 341 organize sanayi bölgesi var. Bunlar şu anda Türkiye’ye kâfi değil. Her gittiğim kentte endüstrici beni çeviriyor, ‘Sayın bakanım, yatırım yapmam lazım arazim yok. Bize lütfen arazi ayarlayın’ diyor. ‘Biz kapasitemizi artıracağız, yere gereksinimimiz var’ diyor. Bu manada biz de Diyarbakır’dan Edirne’ye, Samsun’dan Adana’ya kadar yeni sanayi alanları oluşturmak üzere yer seçimi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kırıkkale de yatırım iştahından nasibini alıyor. Vicdanı ve insafı olan herkes Türkiye’nin 20 yıl evvelki haliyle bugünü kıyasladığında çok büyük farklar olduğunu görüyor. Hükümet olarak kelam verdiğimiz ne varsa yerine getirdik” dedi.

‘MUHALEFET DE HAKKIMIZI TESLİM EDİYOR’

Türkiye’nin arabası TOGG hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Varank, “İnşallah 29 Ekim’de seri üretimden araçların indirme merasimini Sayın Cumhurbaşkanı’mızla birlikte Gemlik’te gerçekleştireceğiz. Artık bununla gurur duymayan tek bir vatandaşımız olabilir mi? Türkiye’nin kendi otomobilini üretmesinden rahatsız olanlar olabilir mi? Vakit zaman muhalefetten farklı sesler geliyor. Fakat ben şuna inanıyorum; onlar da içlerinden diyorlar ki ‘Vallahi helal olsun. Bu türlü hoş bir arabayı yapıyorlar’. Bunu sesli lisana getirmeseler de içlerinden hakkımızı teslim ettiklerine inanıyorum. Pekala şu soruyu sormamız lazım; bu işler neden geçmişte olamıyordu da artık oluyor? İşte Türkiye’nin bir İhtilal arabası macerası var. Türk mühendisleri, teknisyenleri büyük bir uğraşla bir araba yapmışlar bu ülkede. Hem de motoruna kadar yerli üretmişler. Lakin o zamanki siyasi iktidar bu projeyi zehirlemiş ve bu proje ilerleyememiş. Sahiden yitik bir macera olarak tarihteki yerini almış ancak artık nasıl bu işler oluyor? Bunun karşılığı çok net. Türkiye’de yaşanan gelişmelerin bundan 20 yıl evvel değil de bugün olmasının tek sebebi var, vizyon ve irade sahibi bir iktidar ve onun kararlı başkanı. İşte bunlar bir ortaya geldiğinde siz sonuç alabiliyorsunuz. Onun için 20 yılda büyük başarılara imza atabildik. İnşallah 2023’ten sonra da bu muvaffakiyetleri katlayarak devam ettireceğiz” diye konuştu. 

Toplantının akabinde Bakan Varank ve Genel Lider Yardımcısı Sarıeroğlu, partiye yeni katılan üyelere rozetlerini taktı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.