SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Bakan Varank: Gece gündüz çalıştığımız bir idealimiz var

Bakan Varank: Gece gündüz çalıştığımız bir idealimiz varSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, katıldığı Girişimcilik ve İnovasyon Tepesi’nde …

Bakan Varank: Gece gündüz çalıştığımız bir idealimiz var
Akacan The Mall
15.10.2022 14:37
0
A+
A-

Bakan Varank: Gece gündüz çalıştığımız bir idealimiz var
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, katıldığı Girişimcilik ve İnovasyon Tepesi’nde yaptığı açılış konuşmasında, “Sayın Cumhurbaşkanlığımızın öncülüğünde belirlediğimiz ve uğrunda gece gündüz çalıştığımız bir idealimiz var. Ulusal teknoloji atılımı vizyonu. Bu vizyonla üreticisi olan bir Türkiye inşa etmek istiyoruz” dedi. 

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen Girişimcilik ve İnovasyon Doruğu bugün başladı. 2 gün boyunca devam edecek tepeye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Özkan Öztürk ile Kartal Mezunları ve Mensupları Derneği Lideri Mahmut Kayacık katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan dorukta girişimcilikten yazılıma, insansız teknolojilerden metaverse, havacılık ve uzay endüstrisinden savunma endüstrisine kadar birçok hususa değinilecek. 

“28 İŞÇİ KARDEŞİMİZİ KAYBETTİK, İÇİMİZ BURUK”

Akacan The Mall

Zirvenin açılışında konuşan Bakan Mustafa Varank, Maden ocağında yaşanan patlamaya değinerek, “Patlama sonucunda 28 işçi kardeşimizi kaybettik. Bundan ötürü içimiz buruk. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Yaralanan kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Devletimiz olayın akabinde tüm imkanlarını seferber etti. Bunun üzere üzücü hadiseler birtakım provokatörlerinde istismarına açık hale geliyor. Bu tıp provakatif ve dezenformasyon içeren arka niyetli içeriklere prestij edilmesin” dedi.

“BUGÜN DEVLET VE MİLLET İMAM HATİP OKULLARINA SAHİP ÇIKIYOR”

Sözlerine devam eden Bakan Varank, “Yaşınız itibariyle sizler 2002 yılı öncesine şahitlik etmediniz. Düzgün ki de etmediniz. O devirdeki abi ve ablalarınız sizler kadar şanslı değildi. Sizin gördüğünüz kıymeti onlar görmüyorlardı. 28 Şubat’ın kapkara zihniyeti şahsen İmam hatiplerin üstüne karabasan üzere çökmüştü. Katsayı garabetiyle üniversitelere giremediler. İkna odalarına tabi tutuldular. Bayanlar başörtüsü nedeniyle birçok imkândan yoksun bırakıldılar. Bugün imam hatip okullarına ve öğrencilerine milletle birlikte devletinde sahip çıktığı bir ortamda yaşıyoruz” diye konuştu.

“UĞRUNDA GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIĞIMIZ BİR İDEALİMİZ VAR”

Milli teknoloji atağına de vurgu yapan Varank, “Sayın Cumhurbaşkanlığımızın öncülüğünde belirlediğimiz ve uğrunda gece gündüz çalıştığımız bir idealimiz var. Ulusal teknoloji atağı vizyonu. Bu vizyonla üreticisi olan bir Türkiye inşa etmek istiyoruz. Teknolojinin ruhu olan yazılım konusunda insan kaynağı kapasitemizi geliştirmek üzere yeni kuşak yazılımcı okullarımızı açıyoruz. Kendi kendine öğrenme metoduyla çalışan dünyanın beğenilen yazılım okullarından olan 42 okulu bu devirde ülkemize kazandırdık. Bugüne kadar bine yakın gencimiz bu okullarda eğitim almaya başladı. Bu gençler âlâ bir yazılımcı olarak profesyonel hayata atılacaktır. Bizim ehemmiyet verdiğimiz alanların başında da girişimcilik geliyor. Ulusal teknoloji atağı vizyonu ile hazırladığımız sanayi ve teknoloji stratejimizde teşebbüsçü için başka bir başlık oluşturduk. Girişimciliğin dinamizmiyle kaldıran Türkiye’yi inşa edecek kapsamlı politikalarımızı bu strateji çerçevesinde uyguluyoruz. Bu desteklerimizle ilgili en kapsamlı ve aktüel bilgileri de ulaşmak için bizim oluşturduğumuz bir portalımız var. Yalnızca bizim bakanlığımızı değil. Devletimizin teşebbüsçü olacaksanız, yatırım yapacaksanız, hangi dayanakları var, nelerden faydalanabilirsiniz bunları görebileceğiniz bir portalımız var. Adresi de www.yatirimadestek.gov.tr. Bu siteyi takip ederek hayatınızda meslek planınızda girişimcilik varsa bu siteden faydalanabilirsiniz. Hükümetimiz içerisinde bir Gençlik Spor Bakanlığı’mız var lakin Muharrem Kasapoğlu Bakanımız kızmasın. Ben şunu söyleyeceğim. Gençlerin bir numaralı bakanlığı olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nı görüyorum” dedi.  

“TÜRKİYE’NİN ARABA PROJESİ PİYASAYA ÇIKTIĞINDA HEPİMİZİN GURURU OLACAK” 

Yaşadığı bir anıdan bahseden Varank, “Otomotiv sanayisi gençlerin en fazla ilgisini çeken alanlardan bir tanesi. Vakit zaman kıskanıyorum. Geçen gün Ankara’da konuttan sipariş verdiler. Pastaneye gittim. Üzerimde de TOGG’un montu vardı. Siparişimizi alacağımı söyledim. Parayı öderken kasadaki arkadaşımız dedi ki, ‘Bu bildiğimiz TOGG mu?’ dedim ki, ‘Evet bildiğimiz TOGG Türkiye’nin otomobili’ ne vakit piyasaya çıkacağını sordu. ‘Ne kadar gurur verici bu türlü bir projede çalışabiliyorsunuz’ dedi. Yani vatandaşımız TOGG’u biliyor ancak Sanayi ve Teknoloji Bakanı’nı bilmiyor. Bu türlü heyecan verici işlere Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde imza atmakta bizim açımızdan gurur verici bir durum. İnşallah Türkiye’nin araba projesi piyasaya çıktığında hepimizin gururu olacak” halinde konuştu.  

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.