SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bakan Özer: Matematik hepimizin vazgeçilmezi

Bakan Özer: Matematik hepimizin vazgeçilmeziMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Tüm vatandaşlarımızın matematik öğrenmeye muhtaçlığı var. Zira …

Bakan Özer: Matematik hepimizin vazgeçilmezi
Akacan The Mall
22.08.2022 16:07
0
A+
A-

Bakan Özer: Matematik hepimizin vazgeçilmezi
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Tüm vatandaşlarımızın matematik öğrenmeye muhtaçlığı var. Zira matematik, hayatı anlamanın en değerli enstrümanı. Matematik hepimiz için vazgeçilmezdir” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, matematik seferberliği kapsamında Mogan Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’ndeki ‘Matematik Dijital Eğitim Platformu Tanıtım Töreni’ne katıldı. Matematiğin herkese lazım olduğunu söyleyen Bakan Özer şöyle konuştu:
“Tüm vatandaşlarımızın matematik öğrenmeye gereksinimi var. Zira matematik, hayatı anlamanın, hayatın içindeki saklı dataları okuyabilmenin ve rasyonel bir halde geleceğe projeksiyon yapabilmenin en kıymetli enstrümanı. Matematik hepimiz için vazgeçilmezdir. Bilhassa 21’inci yüzyılın mesleklerindeki süratli kırılmalar, dönüşümler ve yeni maharet taleplerinde üç maharet öne çıkıyor. Türkçe, matematik ve yabancı lisan.

YAZ OKULU ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRACAĞIZ
Matematikle ilgili paradigmayı da değiştireceğiz. Bakanlık olarak matematikle ilgili kelam konusu sorunu kısa mühlet içerisinde gidermek için büyük efor gösteriyoruz. Bunun birinci adımını yaz okullarıyla başlattık. Bu yaz öğrencilerimizi, çocuklarımızı yalnız bırakmadık. Bilim ve sanat merkezlerinde bilim ve sanat yaz okulları, öbür taraftan matematik seferberliği kapsamında 4’üncü sınıftan 12’nci sınıfa kadar matematik yaz okulları, tıpkı vakitte 4’üncü sınıftan 12’nci sınıfa tüm öğrencilerimizin fiyatsız olarak yaralandığı İngilizce yaz okullarını açtık. Yaklaşık 1 milyon çocuğumuz bu kurslardan yararlandı. İnşallah, alandan aldığımız geri beslemelerle önümüzdeki yazlar da her tatilde, vatandaşlarımızın fiyatsız olarak gittiği, her noktada ulaşabildiği yaz okulu çeşitliliğini artırmaya devam edeceğiz. İşte bugün de bu çalışmaların bir evresi olan Matematik Dijital Eğitim Platformu’nun tanıtımını yapıyoruz. Bugün prestijiyle açacağız. İçinde eğitimin tüm düzeylerinde, tüm kademelerindeki öğrencilerimizin yararlanabileceği, malzemelerin olduğu fakat bir oyun kıvamında, zevk alabilecekleri, barışabilecekleri bir biçimde enstrümanların yerleştirildiği bir platform. Bu platform bir başlangıç, kesinlikle eksiklikleri vardır lakin TÜBİTAK’ımızın dayanaklarıyla, Bakanlığımızın tüm bürokratlarının dayanaklarıyla daima yenilenerek hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz birebir vakitte velilerimizin de keyifle takip edebileceği bir platformu eğitim sistemimize kazandırmış olmanın memnunluğunu taşıyoruz.

Akacan The Mall

3 BİN ANAOKULUNU TAMAMLAYACAĞIZ
Okul öncesi eğitime erişime yönelik projeyi başlattığımız vakit Türkiye’nin 81 vilayetinde, 922 ilçesinde 2 bin 872 tane bağımsız anaokulu vardı. Bir yıl içerisinde bu eksikliği gidermek için beklemeye tahammülümüz yok. Bir an önce bunu devreye sokmamız lazım. 3 bin anaokulu yapmak için yola çıktık. Bugün itibariyle 1210 bağımsız anaokulunu hizmete açtık. Yıl sonuna kadar 3 bin anaokulunu tamamlayacağız. Bu amacı koyduğumuz vakit Türkiye’de okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranı, 5 yaşta yüzde 78’di. Şu anda yüzde 93 ve yıl sonuna kadar bunu yüzde 100’e ulaştıracağız.”

MATEMATİK KEŞİF SÜREÇLERİ DESTEKLENİYOR
Matematik Dijital Eğitim Platformuyla, öğretim programına bağlı olmadan matematiğe animasyonlar, görüntüler ve etkileşimli içeriklerle kaynak sunarak matematiğin keşif süreçlerini desteklemek, sınıfta öğrenilenleri dijital oyunlarla eğlenerek, öğrencilerin matematik eğitimini pekiştirmesini sağlamak amaçlanıyor. Ayrıyeten okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise matematik öğretmenlerinin sınıf içi uygulamalarını desteklemek üzere gereç uygulama örneklerine platformda yer veriliyor.

https://twitter.com/tcmeb/status/1561654520689606656

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.