SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Bakan Özer: Kütüphanelerimizde 80 milyon kitap var

Bakan Özer: Kütüphanelerimizde 80 milyon kitap varMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bu projeyi başlatmadan önce kütüphanelerimizde 28 milyon …

Bakan Özer: Kütüphanelerimizde 80 milyon kitap var
Akacan The Mall
27.09.2022 14:22
0
A+
A-

Bakan Özer: Kütüphanelerimizde 80 milyon kitap var
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bu projeyi başlatmadan önce kütüphanelerimizde 28 milyon kitap vardı. Şu anda kütüphanelerimizde 80 milyon kitap var. İnşallah yıl sonuna kadar da kitap sayımızı yüz milyona çıkartacağız” dedi.

Bakan Özer, Yavuz Bülent Bakiler Kütüphanesi’nin İstanbul Kadıköy’de bulunan İstanbul Anadolu Lisesi’ndeki açılış törenine katıldı.
Şair ve Yazar Yavuz Bülent Bakiler’in yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’nın da katıldığı törenin açılış konuşmasında tüm vatandaşların Türkçeyi çok daha iyi kullanabilmesi için Bakanlık olarak çaba sarf ettiklerine dikkat çeken Bakan Özer şunları söyledi:

HER TÜRLÜ İMKANI SEFERBER ETMEYE ÇALIŞIYORUZ
“Biz dili sadece dil olarak algılıyoruz. Aslında Türkçe, ana dil aynı zamanda kültürün, dinin tüm yaşam formlarının kendisinde temsiliyet bulduğu konuşma vasatımız. Onun için Türkçemizi çok daha güçlü hale getirerek gençlerimizin, öğretmenlerimizin, vatandaşlarımızın Türkçeyi çok daha iyi kullanabilmesi için Bakanlık olarak da elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı olarak üç dile ağırlık verdik. Birincisi Türkçe, ikincisi matematik, çünkü matematiğin de bir dil olduğuna inanıyorum. Bir insanın yaşamla ilişkisini rasyonel bir zeminde kurgulama imkanı veren enstrümanlar içeriyor. Üçüncüsü de yabancı dil. Ama bunların ilk çıkış noktası mutlaka Türkçe. Onun için Milli Eğitim Bakanlığı olarak Türkçe seferberliğini başlatarak özellikle gençlerimizin, yavrularımızın Türkçe’nin zengin sözcük dağarcığıyla, kültürüyle tanışmaları için her türlü imkanı seferber etmeye çalışıyoruz.

Akacan The Mall

KÜTÜPHANESİ OLMAYAN OKULUMUZ YOK
Bizim evlerimizin yüzde 95’inde ne kitap vardı ne de kütüphane vardı. 2021 yılının sonunda bu ülkenin şehirlerinde, köylerinde, ilçelerindeki tüm okullarda artık kütüphane var. İki ay gibi kısa sürede 16 bin 361 kütüphane yaptık. Bir günde 272 kütüphane demek ve gerçekten bu bir rekor. Artık gönül rahatlığıyla diyoruz ki kütüphanesi olmayan hiçbir okulumuz yok. Aynı zamanda mevcut kütüphanelerimizin ve yeni açmış olduğumuz kütüphanelerin içeriğini zenginleştirdik. Bu projeyi başlatmadan önce kütüphanelerimizde 28 milyon kitap vardı. Şu anda kütüphanelerimizde 80 milyon kitap var. İnşallah yıl sonuna kadar da kitap sayımızı yüz milyona çıkartacağız. Artık gençlerimiz nerede olurlarsa olsunlar Yavuz Bülent hocamızın kitaplığıyla buluşabilecekler. Tüm kültür insanlarımızın edebiyat insanlarımızın eserleriyle çok rahat bir şekilde buluşabilecekler. Bugün de bu okulumuzu kıymetli hocam Yavuz Bülent Bakiler’e emanet ediyoruz. İstiyoruz ki hem buradaki gençlerimiz, çocuklarımız sizleri tanısınlar ama en önemlisi sizin rehberliğinizle hayata tutunsunlar, zorluklar aşsınlar. Öğretmenlerimiz sizlerle vakit geçirerek birlikte bu ülkenin geleceğiyle ilgili düşünceler üretsinler. Ben inanıyorum ki burada nice Yavuz Bülent Bakiler yetişecek. Ben inanıyorum ki kütüphanelerimiz zenginleştikçe ve kütüphaneler okulların kalbi haline geldikçe gençlerimizin okumayla ilgili hiçbir problemi olmadığını hep birlikte göreceğiz.”
Bugüne kadar birçok faaliyete ve toplantıya katılmasına rağmen en çok sevinç ve heyecan duyduğu toplantının adının verildiği kütüphane açılışı olduğunu söyleyen Yavuz Bülent Bakiler şunları söyledi:

EN ÇOK HEYECANLANDIĞIM TOPLANTI OLDU
“Bu bir itiraftır, bugüne kadar birçok faaliyete ve toplantıya katıldım en çok sevinç ve heyecan duyduğum toplantı bu oldu. Ben bir Anadolu ailesinin çocuğu oldum. Benim okumamdan en çok rahatsızlığı annem duydu. Ne zaman kitapla eve gelsem bavulumdaki kitapları gören annem anlatılmaz bir üzüntü duyardı ve bana her defasında ‘Bu kitaplara verdiğin parayı leblebiye üzüme versen daha iyi olmaz mı’ derdi. Ben her defasında annemin boynuna sarılarak ona ‘Müslüman okumak mecburiyetindedir. Okumadan, bilmeden olmaz’ derdim. Tüm bunlara rağmen ben okumaya çalıştım. 1955 yılında Ankara Hukuk Fakültesine kaydoldum. Kaydolduğum zamanlarda konuşurken duraksardım ve bundan kurtulmak için çareler arardım. Bir gün Namık Kemal’in bir kitabında ‘Biz kelimelerle düşünür ve kelimelerle konuşuruz. Hafızamızda yeterli miktarda kelime olmadan söz söylememiz, rahatlıkla meseleleri ortaya koymamız mümkün değildir. O bakımdan çok okumalı ve kelime dağarcığımızı artırmalıyız’ açıklamasından sonra okumanın büyük önemini kavradım ve elime geçen her kitabı otobüs duraklarında bile okumaya başladım. Sonrasında insanlar karşısında saatlerce duraksamadan konuşmaya başladım. Bugün burada beni sizler değerlendiriyorsunuz. Ömrümce unutamayacağım güzel davranışlar içindesiniz. Hepinize derin minnettarlığımı ifade etmek istiyorum.”

YAVUZ BÜLENT BAKİLER KİMDİR?
Aslen Azerbaycanlı olan Yavuz Bülent Bâkiler, 1936 yılında Sivas’ta doğdu. Şair ve yazar olarak tanınan Bakiler, aynı zamanda gazeteci ve avukattır. İlk ve ortaöğrenimini Sivas, Gaziantep ve Malatya’da tamamladı. 1960 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Ardından Yeni İstanbul gazetesinde, TRT Ankara Radyosu Merkez Program Dairesi Başkanlığında çalıştı. Bir süre siyasetle ilgilendi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görev aldı, 1992 yılına kadar müşavir olarak çalıştı. 1994 yılında emekli oldu.

İlk şiiri liseden mezun olduğu 1953 yılında Türk Sanatı dergisinde yayınlandı. Şiirlerinde, Anadolu’ya, Anadolu insanına eğilmiş, onların sorunlarını yapıcı bir tavırla dile getirdi. Uzun süre Tercüman ve Türkiye gazetelerinde köşe yazıları yazdı. Yalnızlık, Duvak, Seninle , Harman Şiir gibi şiir kitaplarının yanı sıra Sivas’a Şiir ve Şiirimizde Ana isimli antoloji kitapları da bulunuyor. Bakiler’in, Üsküp’ten Kosova’ya ve Türkistan Türkistan gezi kitaplarının yanı sıra Aşık Veysel ve Mehmet Akif Ersoy’un biyografisini kaleme aldığı kitapları da bulunuyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.