SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Bakan Özer: Her OSB’ye anaokulu yapacağız

Bakan Özer: Her OSB’ye anaokulu yapacağızMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye’deki 100 Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) tamamına buralarda …

Bakan Özer: Her OSB’ye anaokulu yapacağız
Akacan The Mall
02.09.2022 13:22
0
A+
A-

Bakan Özer: Her OSB’ye anaokulu yapacağız
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye’deki 100 Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) tamamına buralarda çalışan anne babaların çocukları için ana okulu yapılacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ortasında, “Organize Sanayi Bölgeleri Okul Öncesi Eğitim Kurumu İş Birliği Protokolü” imzalandı. Önümüzdeki 1 yıllık müddet zarfında, 81 vilayetteki 100 OSB’ye anaokulu açmayı hedefleyen projenin imza merasimi İstanbul İkitelli OSB’de gerçekleştirildi. Organize Sanayi Bölgeleri’nde çalışan ebeveynlerin çocuklarının eğitime erişimini artırmak gayesiyle imzalanan protokole nazaran anaokullarının inşası ile her türlü donatım ve eğitim gereci Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uyumunda sağlanacak ve tamamlanan okullar Ulusal Eğitim Bakanlığı’na devredilecek.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın birlikte katıldığı merasimde konuşan Bakan Özer; “bu iş birliğiyle 100 OSB’ye ana okulu yapacağız. 2023’ün sonunda anaokulu olmayan OSB kalmasın, gönül rahatlığıyla tüm OSB’lerde anaokulu var diyebilelim” sözlerini kullandı. Bakan Özer kelamlarına şöyle devam etti:

Akacan The Mall

OKUL ÖNCESİ EĞİTİME YÜK VERDİK
“Son devirdeki en kıymetli projelerimizden biri okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarını artırmak. Türkiye ilkokulda ortaokulda lisede yükseköğretimdeki okullaşma oranlarıyla ilgili çok önemli ataklar yapmasına karşın okul öncesi eğitimde istediği maksatlara ulaşamadı. 3-5 yaş ortası okullaşma oranları OECD ortalamasının altında seyrediyordu. Bu eksikliği ortadan kaldırmak için bakanlık olarak okul öncesi eğitime yük verdik. 3 bin yeni okul, 40 bin yeni ana sınıfı yapmak için yola düştük. Eylül 2021’de kamuoyuna deklare edilen bu projede bin anaokulunu İstanbul’a yapmayı hedefledik. Zira İstanbul o tarihlerde yüzde 45 okullaşma oranıyla okul öncesi eğitime en fazla gereksinimi olanillerimizin başında geliyordu bu oran yüzde 87 oldu. Bugün prestijiyle sayılara yetişiyoruz, bin 407 anaokulu 10 bin 200 ana sınıfıyeni eğitim öğretim devrine hazır hale getirildi.”

OECD ORTALAMASINI YAKALAYACAĞIMIZA İNANIYORUM
Türkiye genelinde okul öncesi okullaşma oranlarını da paylaşan Bakan Özer; Ağustos 2021 tarihinde yüzde 78 olan 5 yaş okullaşma oranını yüzde 93’e çıkarttık. Maksadımız bunu yüzde 100’e ulaştırmak. 4 yaşta yüzde 35 olan okullaşma oranını yüzde 70’e, 3 yaştaki yüzde 14 olan okullaşma oranını yüzde 50’ye çıkarmayı amaçlarken 3-5 yaş ortası okullaşma oranını da OECD ortalamasına getireceğimize inanıyorum” formunda konuştu.

OKULLAŞMA ORANLARINDA BÜYÜK ARTIŞ
Bakan Özer; “Eğitimde son 20 yılda kaydedilen yolun ehemmiyetine vurgu yaparken şu sözleri kullandı; Her ülkenin en kalıcı sermayesi beşerî sermayesi. Ülkeler beşerî sermayelerini eğitimle buluşturup niteliğini artırmak için elinden gelen çabayı gösteriyor. Rekabet etmiş olduğumuz ülkeler eğitimde kitleselleşme evresine yani yüzde 90 okullaşma oranına ulaşmayı 1950’li yıllarda başararak sonrasında eğitimin kalitesini artırmaya odaklandılar. Biz ise 2000’li yıllara geldiğimizde okullaşma oranlarının az olduğu bir eğitim görüntüsüyle karşılaştık. Son 20 yılda gelişmiş ülkelerin 70 yıl evvel sağlamış olduğu eğitimde evrenselleşme süreci tamamlandı, yani gelişmiş ülkelerin 70 yıl evvel çıktığı noktaya biz 70 yıl gecikmeyle ulaştık.

EĞİTİMDE ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR KALDIRILDI
Sadece bu da değil eğitimin önündeki tüm antidemokratik uygulamalar da kaldırıldı. Bu ülke kız çocuklarının bayanlarının baş örtüsü yasağı nedeniyle üniversite kapılarında ağladığı, imkânı olanların okumak için yurt dışına gittiği bir ülkeydi. Bugün bayana şiddetle ilgili konuşanlar o gün hiç konuşmadılar. Bugün beyin göçüyle ilgili konuşanlar o bayanlarımız yurt dışına gittikleri vakit hiç konuşmadılar.”

MESLEKİ EĞİTİMDE SESSİZ DEVRİM
Konuşmasında mesleksel eğitimle ilgili çalışmalara da değinen Özer; “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığıyla bu ikinci kapsamlı iş birliğimiz. Daha öncetüm Türkiye’deki OSB’lerde mesleksel eğitim merkezi kurma konusunda değerli bir atak yaptık. 2 ay üzere kısa bir müddette tüm OSB’lerde mesleksel eğitim merkezlerini kurduk.. 1998 yılında tüm Türkiye’deki mesleksel eğitim merkezlerinde yaklaşık 250 bin çırak kalfa varken, 1999 yılındaki meşhur kat sayı uygulamasıyla o sayı 74 bine düştü. 25 Aralık 2021 tarihinde başlattığımız, gerçek iş ortamında eğitim alınan bu teşebbüs öncesinde tüm mesleksel eğitim merkezlerinde 159 bin çırak, kalfa varken 700 bin çırak ve kalfaya ulaştık. Bu başlı başına bir sessiz ihtilaldir. Maksadımız yıl sonuna kadar 1 milyon gencimizi bu klasik çıraklık kalfalık ustalık eğitimiyle buluşturmak” dedi.

GELECEĞE YATIRIMIN DERDİNDEYİZ
İmza merasiminde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise şunları söyledi: “İki bakanlığımızın iş birliğiyleOrganize Sanayi Bölgeleri’nde okul öncesi eğitim kurumlarının açılmasını sağlayacağız. Birinci kademede planlanan 100 OSB’ye anaokulu açmak, b önümüzdeki periyotta anaokullarının sayısı daha da artacak. Büyük ve güçlü Türkiye amacına ulaşabilmenin yolu daima gelişimden geçiyor. Biz günü kurtarmanın değil geleceğe yatırım yapmanın sıkıntısındayız.”

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.