SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Bakan Özer, Dünya Eğitim Forumu’na katıldı

Bakan Özer, Dünya Eğitim Forumu’na katıldıUlusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Dünya Eğitim Forumu’nun ana teması, COVID-19 salgınının eğitimi …

Bakan Özer, Dünya Eğitim Forumu’na katıldı
Akacan The Mall
23.05.2022 18:52
0
A+
A-

Bakan Özer, Dünya Eğitim Forumu’na katıldı
Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Dünya Eğitim Forumu’nun ana teması, COVID-19 salgınının eğitimi nasıl şekillendireceği, bilhassa dijital hünerler, yeni hünerler, yeni eğitim platformları ve yeni salgınlara karşı nasıl hazırlıklı olunabilir ve bilhassa toplumlardaki eşitsizliklerin bu salgından en az hasarla nasıl çıkabileceği ile ilgili yeni açılımlar neler olabilir? Bunların tartışıldığı bir forum” dedi.

Bakan Özer, Dünya Eğitim Forumu’na katılmak üzere gittiği İngiltere’de birinci olarak Türkiye’nin Londra Büyükelçiliğini ziyaret ederek Büyükelçi Ümit Yalçın’dan yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı. Dünya Eğitim Forumu’nda Türkiye’yi temsil eden Bakan Özer, daha sonra bu yıl 100’ün üzerinde ülkeden eğitim bakanlarının iştirakiyle Londra’da düzenlenen ve dünyanın en büyük eğitim bakanları toplantısı olarak kabul edilen forumun birinci gün oturumlarına katıldı. Özer, temasları kapsamında İngiltere’nin Okullardan Sorumlu Eğitim Devlet Bakanı Robin Walker’la görüşecek.

EĞİTİMLE İLGİLİ YENİ AÇILIMLAR PAYLAŞILACAK
Bakan Özer, COVID-19 salgınından eğitim dalının çok etkilendiğine işaret ederek, kendilerinin de Bakanlık olarak bu süreçteki açılımları, süreci çok sağlıklı biçimde yönetmeyle ilgili geliştirdikleri metodoloji ve eğitimle ilgili yeni açılımları paylaşacaklarını vurguladı. Özer, son vakitlerde mesleksel eğitimde çok önemli açılımlar yaptıklarının altını çizerek kelamlarına şöyle devam etti:

Akacan The Mall

MESLEKSEL EĞİTİMDE İNANILMAZ BİR DÖNÜŞÜM
“Özelikle iş gücü piyasasının temsilcilerini, meslek eğitiminin tüm süreçlerine dahil ettik ve artık bu yeni yaklaşımımızda patronla, iş gücü piyasası temsilcileriyle müfredatı birlikte güncelliyoruz. Bu açılım, mesleksel eğitimde inanılmaz bir dönüşümü beraberinde getirdi. Artık öğrencilerin mesleksel eğitime yönelimleri arttı. Patronlar mesleksel eğitimin kalitesini artırmayla ilgili yeni açılımları daima olarak Bakanlıkla paylaşıyor. Mesleksel eğitimdeki döner-sermaye kapsamındaki üretim kapasitesi arttı.

Şu anda Türkiye’de mesleksel eğitimdeki tüm okullarımız, öğretmenlerimiz üretim yapıyor. Patronla birlikte yeni projeler üretiyor, inovatif yeni yaklaşımlar geliştiriyor. Türkiye’nin yalnızca insan kaynağı gereksinimini değil, üretim kapasitesinin çeşitlenmesi ve üretim kapasitenin güçlenmesine de çok kıymetli bir katkı sunuyor. Artık Türkiye’de mesleksel eğitim, yeni bir evreye girdi ve önümüzdeki periyotta artık geçmişte dillendirilen, ‘Aradığım elemanı bulamıyorum’ değerlendirmeleri, mesleksel eğitimin kalitesi ile ilgili spekülasyonlar artık gündemde yok.

25 Aralık 2021’de yapılan değişikliklerden sonra mesleksel eğitim merkezlerine ilgi inanılmaz derecede arttı. Bu tarih prestijiyle 159 bin çırak, kalfa varken şu anda 490 bin çırak var. Yani 4 ay üzere bir süreçte 2-3 katlık bir artışa tanıklık ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı üzere, 2022’nin sonuna kadar 1 milyon çırak gencimizi bu mesleksel eğitim merkezi ile buluşturmayı hedefliyoruz. Bu, hem genç işsizliğin azaltılmasında hem de mesleksel eğitimin güçlenmesinde çok kritik bir fonksiyon görecek.

İSTANBUL’A YENİ ANAOKULLARI YAPILACAK
Mevcuttan çok daha fazla anaokulunu bir yıl içerisinde yapmayı kamuoyuyla paylaştık. Eğitim siyasetimizin ana önceliklerinden bir tanesi olarak belirledik ve şu anda da bu proje çok başarılı bir formda devam ediyor. 3 bin yeni anaokulunun 150 adedini açtık.”

Özer, İstanbul’a bin yeni anaokulu yapacaklarını bildirerek, “Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde bu süreçleri takip ediyoruz. Bunu tamamladığımız vakit biz yalnızca gençlerimizi çok daha güçlü bir formda yetiştirmekle kalmayacağız, birebir vakitte uzun yıllardan beri eğitim sistemimizin muzdarip olduğu okullararası muvaffakiyet farkını da minimize etmiş olacağız” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.