SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bakan Nebati’den muhalefete Togg eleştirisi

Bakan Nebati’den muhalefete Togg eleştirisiHazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Togg’un yerliliği ile ilgili muhalefet tarafından yapılan …

Bakan Nebati’den muhalefete Togg eleştirisi
Akacan The Mall
04.11.2022 13:07
0
A+
A-

Bakan Nebati’den muhalefete Togg eleştirisi
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Togg’un yerliliği ile ilgili muhalefet tarafından yapılan eleştirilere cevap vererek, “Sizin yerlilik oranınız ne kadar? Önce bir aynaya bakın, sizin yerlilik oranınızla ters orantılı olduğuna iddiaya girerim. Bizim araçlarımız yerli, biz yerli ve milliyiz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bir dizi programa katılmak için Kastamonu’ya geldi. Bakan Nebati, ilk olarak ”2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” programına katıldı. Programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Nebati, Kastamonu’da yapılan yatırımlar ve ihracat ile ithalat rakamları ile ilgili konuştu. Türkiye genelinde yapılan çalışmalara da değinen Bakan Nebati, “AK Parti olarak eser ve hizmet siyaseti anlayışımızdan asla ödün vermedik. İktidarlarımız döneminde sağlıktan eğitime, ulaştırmadan konuta birçok alanda çalışma yapıyoruz. TOKİ aracılığı ile ülkemizde 1 milyon 170 bin konut üretip, 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. 12 milyon vatandaşımızın güvenlikli konutlarda yaşamasını sağladık. Şu anda da 500 sosyal konut, 1 milyon konut amaçlı arsa ve 50 bin iş yeri hedefimizi de milletimizle paylaştık. Sanayide, teknolojide ve enerjide saymakla bitirilmeyecek çok sayıda hizmetlerimiz var. Biz hizmet siyaseti ile yolumuza devam edeceğiz. Yolumuz açık, çalışıyoruz” dedi.

“ÖNCE BİR AYNAYA BAKIN, SİZİN YERLİLİK ORANINIZLA TERS ORANTILI OLDUĞUNA İDDİAYA GİRERİM”

Akacan The Mall

Togg’u eleştiren muhalefete seslenen Nebati, “Maalesef, son olarak Togg’da yaşananlar Türkiye’deki istemezciklerin de gerçek yüzünü çıkaran en önemli göstergelerden, alanlardan birisi oldu. Togg’un yerli, milli ve elektrikli aracın üretilmesinde temel attığımızda bunlar çıkıp ‘nerede’ diye sordular. Binalar yükselmeye başladığında ‘Siz ne yapıyorsunuz?’ diyerek dalga geçtiler. Binalar tamamlandığında ‘Nerede üretim tesisi?’ dediler. Tesisler yerine geldiğinde ‘Araç niye inmiyor?’ dediler. Araç banttan inerken ‘Nerede seri üretim?’ demeye başladılar. Sanki dünyadaki fabrikalar bir anda kurulup üretim yapıyormuş gibi. O yetmedi, aracı görmeye başladıkça, toplum içerisindeki enerjiyi hissettikçe yerlilik oranını sorgulamaya başladılar. Yüzde 51, yüzde 65 olur mu diye sorgulamaya başladılar. Bunları herkes tanıyor, kim olduğunu biliyor. Bunlar köprü yapılırken, ‘yaptırmam’, 3. köprüye gelirken ‘asla yaptırmam’, şehir hastaneleri yaptırılırken ‘niye bunları yapıyorsunuz’, Marmaray, Avrasya Tüneli yapılırken ‘hayır’, İstanbul Havalimanı’nı yaptığımızda ‘bu kadar büyük bir havalimanını ne yapacaksınız’, Sabiha Gökçen’i yaparken ‘buraya uçak inmiyor, niye yapıyorsunuz’ diyenler. Kastamonu’ya, ülkemizin bütün bölgelerinde yapılan havalimanından yaparken ‘niye yapıyorsunuz’ diyenler. Bunlar aynı zihniyet. Vatan Caddesi yapılırken, ‘uçak mı indireceksiniz’ diyenler. Kim bunlar, koyu muhalefetin de dışına çıkarak ülkenin gerçeklerine ve doğrudan olan ihtiyaçlarına ‘hayır’ diyenler. En son Togg’daki yerlilikle ilgili sorgulamalarında şu soruyu cevaplamayı hak ediyorlar. Sizin yerlilik oranınız ne kadar? Önce bir aynaya bakın, sizin yerlilik oranınızla ters orantılı olduğuna iddiaya girerim. Bizim araçlarımız yerli, biz yerli ve milliyiz” diye konuştu.

“BU ÜLKE İÇİN ÇALIŞIYORUZ, ESER HİZMETİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Hizmet için çalıştıklarını ifade eden Nebati, “Bu ülke için çalışıyoruz, eser hizmeti için çalışıyoruz. Elimizden gelen her gayreti ortaya koyuyoruz. Dünya bir krizle karşı karşıya kaldığında bu krizin üstünden gelecek her türü enstrümanı en iyi şekilde kullanmaya gayret ediyoruz. 20 yıldır bu ülkede hiç ama hiç kimse şunu söyleyemez; ‘beni enflasyonun altında ezdirdiler’, ‘beni doktorsuz bıraktılar’, ‘benim çocuğum kitapsız bıraktılar’ diyemez. Türkiye Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde AK Parti iktidarıyla 20 yıldır her türlü özveri ile gayret eden bu kadrolarını taşıdı. Bu kadrolar da ‘efendi olmak için değil, hizmet etmek için geldik’ diyen kadrolar” şeklinde konuştu.

“ENFLASYON ARALIK AYINDAN İTİBAREN BAZ ETKİSİYLE DE OLSA HIZLI BİR ŞEKİLDE DÜŞMEYE BAŞLAYACAK”

“Hizmete, çalışmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini sürdüren Bakan Nebati, “Elhamdülillah, sorunların üzerinden geçe geçe geliyoruz. Kur korumalı mevduatı da 20 Aralık’ta Cumhurbaşkanımız büyük bir manifesto ile milletiyle paylaşırken de aynı şeyi söylemişti. korunun oynaklığı minimum seviyede. Öngörülebilirliğin arttığı, insanların hesaplarını çok rahat bir şekilde yapabilecekleri bir dönemdeyiz. Enflasyon Aralık ayından itibaren baz etkisiyle de olsa hızlı bir şekilde düşmeye başlayacak. Hedefimiz olan tek rakamlı enflasyonu yakalayacağız. Bunu hiç kimse işini kaybetmeden, aşını kaybetmeden, kepek kapatmadan, atölyelerin kapılarına kilit vurmadan, fabrikaların kapılarına kilit vurmadan gerçekleştireceğimizi tüm dar gelirli, sabit gelirliler başta olmak üzere, toplumun enflasyondan en fazla etkilenen kesimlerinin bizim attığımız adımlarla daha bir hayat sürdüreceklerini, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 20 yıldır yapmış olduğumuz uygulamalarla devam ettireceğimizi ifade ederim” ifadelerini kullandı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.