SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bakan Muş: İhracatçılarmıza alternatif ülkelerin kapısını açacağız

Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Şampiyonları Ödül Töreni’nde konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Dünya ihracatından daha fazla pay alabilmenin yolu Ar-Ge, inovasyon ve teknolojiye dayalı üretim ile markalaşmadan geçmektedir. İnovasyona büyük önem atfediyor, firmalarımızın küresel pazarlarda boy göstermelerini sağlıyoruz” dedi.  

Bakan Muş: İhracatçılarmıza alternatif ülkelerin kapısını açacağız
Akacan The Mall
12.12.2022 13:52
0
A+
A-

Bakan Muş: İhracatçılarmıza alternatif ülkelerin kapısını açacağız
Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Şampiyonları Ödül Töreni’nde konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Dünya ihracatından daha fazla pay alabilmenin yolu Ar-Ge, inovasyon ve teknolojiye dayalı üretim ile markalaşmadan geçmektedir. İnovasyona büyük önem atfediyor, firmalarımızın küresel pazarlarda boy göstermelerini sağlıyoruz” dedi.  

Ticaret Bakanlığı destekleriyle, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ev sahipliğinde ‘İnovasyonun Yeni Yüzyılı’ teması ile düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası, Haliç Kongre Merkezi’nde bugün başladı. Yarına kadar devam edecek programın açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Programda, İnovalig Şampiyonları Ödül Töreni de düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TİM Başkanı Mustafa Gültepe de katıldı.

“FİRMALARIMIZIN KÜRESEL PAZARLARDA BOY GÖSTERMELERİNİ SAĞLIYORUZ” 

Akacan The Mall

Burada konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Dünya ihracatından daha fazla pay alabilmenin yolu Ar-Ge, inovasyon ve teknolojiye dayalı üretim ile markalaşmadan geçmektedir. Bakanlık olarak yatırım, üretim, ihracat zincirinin ekonomik büyüme ve istikrar için kritik olan ihracat halkasında muhtelif politikalar ve desteklerle aktif şekilde görev alıyoruz. Bu itibariyle inovasyona büyük önem atfediyor, firmalarımızın tasarıma dayalı ve markalaşma yönü öne çıkan faaliyetlerine yönelik tasarladığımız devlet destekleriyle küresel pazarlarda boy göstermelerini sağlıyoruz” dedi.  

“TÜRKİYE EKONOMİSİ TÜRK MALLARINI DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA İHRAÇ ETMEYE DEVAM ETMEKTEDİR” 

Bakan Muş, “Küresel tedarik zincirlerinde aktif rol oynayan dünyanın ilk 20 ekonomisi içerisinde global bir üretim merkezi olan ve yabancı sermayenin de yoğun ilgisini çeken Türkiye’nin inovasyona dayalı ürünleriyle daha da ilerlemesi için bakanlığımızın önemli çalışmaları bulunmakta. Türkiye ekonomisi, üretmeye, istihdam sağlamaya ve Türk mallarını dünyanın dört bir yanına ihraç etmeye devam etmektedir. 2000 yılında küresel mal ihracatından Türkiye’nin aldığı pay olan yüzde 0,43’lük payımız 2022 yılı itibariyle yüzde 1,03 seviyesine yükselmiş bulunuyor. 2002 yılında 36,1 milyar olan dolar ile büyümeye yüzde 1,7 puan katkı veren ihracatımız geçen yıl 6 kattan fazla artarak 225 milyar dolara ulaşmıştır. Aynı yıl büyümemiz olan yüzde 11,4 oranına 50 yılın en yüksek performansını yakalamış ve ihracatın katkısı yüzde 5,3 puan olmuştur” diye konuştu  

“İHRACATÇILARIMIZA ALTERNATİF ÜLKELERİN KAPISINI AÇACAĞIZ” 

Bakan Muş, “Odağında markalaşma, hedefinde Türkiye’den dünya markaları çıkarma olan Turquality ve e-Turquality Destek programı kapsamında birçok firmamızı destekliyor ve bu programı daha etkin hale getirecek kurgular üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Destek mevzuatımızı tek bir çatı altında topladık. Başta ‘lerimiz olmak üzere her seviyede ihracatçımıza ihracata hazırlık aşamasından küresel marka olmaya kadar ihracatın her aşamasında verilen destekleri yeniledik, güçlendirdik. Uluslararası ticaretteki değişen trendleri ve ihtiyaçları dikkate alarak yeni destek mekanizmalarını ihracatçılarımızın hizmetine sunuyoruz. Temmuz ayında kamuoyuyla paylaştığımız Uzak Ülkeler Stratejisi kapsamında hazırladığımız 328 Eylem Planı çok kapsamlı ve iddialı bir yol haritasıdır. Bu strateji ile ihracatımızın menzilini artırarak ihracatçılarımıza geleneksel pazarlarımızın ötesinde alternatif ülkelerin kapısını açacağız. Avrupa’da başlayan resesyon geçtiğimiz yıl hazırlıklarına başladığımız bu stratejimizin ne kadar doğru olduğunu gözler önüne sermektedir” ifadelerini kullandı.  

Bakan Muş’un konuşmasının ardından, İnovalig KOBİ ölçeğinde 5 farklı kategori şampiyonu, toplam 25 firmaya TİM Başkanı Mustafa Gültepe, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından ödülleri takdim edildi.  

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.