SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bakan Muş açıkladı: 2022 yılında 205 milyon lira değerinde tütün mamulü yakalandı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Bakanlığımız Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğümüzce 2022 yılında 205 milyon lira değerinde tütün ve tütün mamulünün yakalanması gerçekleştirildi” dedi.

Bakan Muş açıkladı: 2022 yılında 205 milyon lira değerinde tütün mamulü yakalandı
Akacan The Mall
14.12.2022 00:02
0
A+
A-

Bakan Muş açıkladı: 2022 yılında 205 milyon lira değerinde tütün mamulü yakalandı
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Bakanlığımız Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğümüzce 2022 yılında 205 milyon lira değerinde tütün ve tütün mamulünün yakalanması gerçekleştirildi” dedi.

Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından “Yasa Dışı Ticaretle Mücadele” konulu konferansına katılan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, devletin yasa dışı ticaretle mücadelesinde usulsüz faaliyetlerin önüne geçilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yasa dışı ticaretle mücadelede haksız rekabetin önlenmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Muş, “Ülkenin ekonomik çıkarlarının ve güvenliğinin muhafaza edilmesine yönelik, dürüst ticaret erbabımızın ve halk sağlığının korunması gibi asla ödün vermeyeceğimiz konulara doğrudan temas ediliyor. Bu sebeple yasa dışı ticareti önlemek için tüm gümrüklü sahalarımızda ve ülke sathında çalışmalarımızı hız kesmeden ve titizlikle sürdürüyoruz. Kaçakçılıkla mücadelenin güçlü teknik, beşeri ve idari kapasiteye dayandığı bilinciyle Bakanlık olarak teknik altyapımıza, beşeri sermayemize ve idari kapasitemize son 10 yılda 1 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. Bu çalışmalarımızın bir sonucu olarak gümrük muhafaza ekiplerimizce yürütülen kaçakçılıkla mücadele faaliyetleri neticesinde 2022 yılı Aralık ayı itibarıyla toplam 10,7 milyar lira değerinde kaçak eşya ele geçirdiğimizi ifade etmek isterim” diye konuştu.

“YENİ KAÇAKÇILIK YÖNTEMLERİNİ ÖNLEME ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜLMEKTEDİR”

Akacan The Mall

Tütün mamulleri sektöründe vergi kaybından bahseden Muş, haksız rekabetle ilgili, “Son dönemde tespit edilen yeni usulsüzlükler bu alanda etkin bir denetim mekanizmasını elzem hale getirdi. Bu doğrultuda ilgili bakanlıklarla koordinasyon içerisinde tütün özel ekibini hayata geçirdik. Özel ekip, makaron ve sigara filtresi gibi 24 milyon lira değerinde ürünü yakaladı. Bakanlığımız Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğümüzce 2022 yılında 205 milyon lira değerinde tütün ve tütün mamulünün yakalanması gerçekleştirildi. Öte yandan Bakanlığımız koordinasyonunda yeni kaçakçılık yöntemlerini önlemeye yönelik mevzuat çalışmaları da yürütülmektedir. Bu doğrultuda 30 Kasım 2022 tarihinde TBMM Genel Kurulunda kabul edilen değişiklikler kapsamında idari para cezaları, hapis cezaları, teminat ve benzeri gereklilikler gibi yeni düzenlemeler yürürlüğe giriyor” ifadelerini kullandı.

“109 MİLYON LİRA DEĞERİNDE KAÇAK ALKOLLÜ İÇKİ YAKALANDI”

Toplum sağlığını tehdit eden sahte ve kaçak ürünlerle ilgili konulara değinen Bakan Muş, şunları kaydetti:

“Birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan alkollü içki kaçakçılığıyla mücadeleyi ciddi şekilde sürdürüyoruz. Alkollü içki sektöründe kayıt dışı ya da izinsiz üretimlerin engellenmesine yönelik çalışmalar, başta insan sağlığını korunması olmak üzere ülkeye kaçak yollarla getirilen bandrolsüz ürünlerin ve sahte içkilerin tespit edilmesi ve muhtemel vergi kayıpların önlenmesi açısından da hayati önem arz ediyor. Bakanlığımız Gümrük Muhafaza Birimlerince, 2020-2022 yılları arasında toplam 109 milyon lira değerinde kaçak alkollü içki yakalaması gerçekleştirilmiştir. 2022 yılı içerisinde ise 32 milyon lira değerinde 147 bin litrelik yakalama yapılmıştır.

Ülkemizde son yıllarda tek seferde yapılan en büyük miktarda alkollü içki yakalamasına imza atarak, Mersin’de toplam 86 bin 245 şişe alkollü içkiye el konmuştur. Usulsüz faaliyetlerin önüne geçmek ve piyasada kayıt dışı üretimiyle haksız rekabeti engellemek amacıyla birtakım yasal düzenlemeler hayata geçirilmiştir. Günümüzde elektronik ürünlerde gerçekleştirilen usulsüzlüklerde, piyasa işçi işini sekteye uğratmaktadır. Bu çerçevede elektrik-elektronik kaçakçılığı alanında Bakanlığımızca sürdürülen mücadele kapsamında 2020 ve 2022 yılları arasında 738 milyon lira değerinde 5,3 milyon adet yakalama gerçekleştirildi.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.