SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Bakan Kurum’dan muhalefete leylek benzetmesi

Bakan Kurum’dan muhalefete leylek benzetmesiÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum “Sivaslı hemşehrilerim ne diyor, ‘Leyleğin …

Bakan Kurum’dan muhalefete leylek benzetmesi
Akacan The Mall
07.10.2022 13:07
0
A+
A-

Bakan Kurum’dan muhalefete leylek benzetmesi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum “Sivaslı hemşehrilerim ne diyor, ‘Leyleğin ömrü laklakla geçer.’ Ülkemizde muhalefet de bu türlü. Ömürleri laklakla geçti, geçmeye de devam ediyor” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, muhalefeti leyleklere benzeterek, “Sivaslı hemşehrilerim ne diyor, ‘Leyleğin ömrü laklakla geçer.’ Ülkemizde muhalefet de bu türlü. Ömürleri laklakla geçti, geçmeye de devam ediyor” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ‘2023’e Hakikat Kent Buluşmaları’ programları çerçevesinde Sivas’ta basın mensupları ile bir ortaya geldi. Bakanlık olarak Sivas’taki yatırımlarının genel bir değerlendirmesini yapan Kurum, birinci Sivas ziyaretini anımsatarak, “Sivas’a yaptığımız birinci ziyaretimizden kelam etmek isterim. 2019 yılında soğuk bir kış gününde buraya gelmiştik. O gün Valimizle, Belediye Liderimizle Sivas’ı, Sivas’ın geleceğini istişare etmiştik. Sivas’a kurulacak ikinci üniversitemiz olan Bilim ve Teknoloji Üniversitemize 400 dönümlük yer tahsisimizi ve imar plan çalışmalarımızı gerçekleştirmiştik. Bugün hamdolsun üniversitemiz eğitim-öğretim hayatına başladı. Yüzlerce gencimizin bu müstesna eğitim yuvamızda geleceğe hazırlanmaları, hasbelkader buranın kurulmasında emeği olan bizlere büyük memnunluk veriyor, gurur veriyor” diye konuştu.

Akacan The Mall

SİVAS’A 13 MİLYAR 233 MİLYONLUK YATIRIM

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak Sivas’a 13 milyar 233 milyonluk yatırım yaptıklarını hatırlatan Bakan Kurum, “Sivas’ımıza bugüne kadar etraf ve şehircilik alanında toplam 13 milyar 233 milyon liralık yatırım kazandırdık. TOKİ Başkanlığımızca Zara ilçesi Kızılırmak Mahallesi’nde millet bahçemizin ve Merkez Yenimahalle’de 427 konutumuzun; Vilayetler Bankamız eliyle Merkez’de Haralar Bölgesi Klasik Sporlar ve Eko Turizm Vadisi’nin, güneş gücü santralinin ve Hamidiye Kültür Parkı’nda 11 tescilli yapının onarım çalışmasının, Güneykaya’da Kargın Mahallesi’nde 300 metre içme ve kullanma suyu deposunun ve Şarkışla’da yol düzenlemelerini tamamladık, açılışa hazır hale getirdik. Tekrar TOKİ’mizle Akıncılar’da 276 konut, 3 dükkanlı ticaret merkezi ve camimizin de imaline başladık. Sivas’a toplam yatırım kıymeti 3,3 milyar lira yaklaşık 9200 konut, 17 ticaret merkezi ile bir arada; okullar, 25 bin seyirci kapasiteli stadyum olmak üzere onlarca toplumsal ve kültürel tesis kazandırdık. Şu anda da alanda toplam yatırım pahası 1,1 milyar lira olan 2,725 konut, 6 ticaret merkezi, 5 cami, hükümet konağı ve toplumsal tesisin de üretimine tüm süratimizle devam ediyoruz” biçiminde konuştu.

746 KONUT, ARALIK AYINDA HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLECEK

Bakan Kurum, Sivas’ta üretimi son kademeye gelen 746 konutu aralık ayı içerisinde hak sahiplerine teslim edeceklerini belirterek, “Koyulhisar’da 370 konutumuzun imalinde sona geldik. Yıldızeli’nde 154 konutumuzun imaline devam ediyoruz. Yıl bitmeden teslim edeceğiz. Merkez Yenimahalle’de 2. Etap’ta 427 konutumuzda son basamağa geldik, hak sahibi vatandaşlarımıza teslim etmeye hazırlanıyoruz. Merkez Yenimahalle’de 3. Etap’ta 746 konutumuzun üretiminde da son evredeyiz. İnşallah burayı da aralık ayında teslim edeceğiz. Ayrıyeten Zara’da 642 konutun imalinde da sona geldik. Önümüzdeki aylarda teslimlere başlıyoruz” tabirlerini kullandı.

2 BİN 506 YENİ KONUT

Bakan Kurum, 250 bin konutluk Cumhuriyet tarihinin en büyük toplumsal konut projesi çerçevesinde Sivas’a toplam 2 bin 506 yeni yuva kazandıracaklarını söz edip, “Gürün’de 203, Divriği’de 170, Doğanşar’da 67, Gemerek 2. Etap’ta 197, Gemerek Sızır’da 111, Hafik’te 110, İmranlı’da 157, Kangal’da 175, Merkez’de 400, Yıldızeli’nde 206, Şarkışla’da 200, Şarkışla Gürçayır’da 100, Altınyayla’da 150 ve Zara’da 260 konut inşa edeceğiz. 3 bin 700 adet konutluk yerimiz hazır. İnşallah bu sayıyı artıracağız. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

SİVAS’TA 2,2 MİLYON METREKARELİK 7 MİLLET BAHÇESİ

Bakan Kurum, Sivas’ta 2,2 milyon metrekarelik 7 millet bahçesi projeleri bulunduğunu hatırlatarak, “Sivas’ta toplam büyüklüğü 2,2 milyon metre büyüklüğünde 7 millet bahçesi projemiz var. Sivas Eski Stat yerinde Millet Bahçesi, Kadıburhanettin Millet Bahçesi’ni vatandaşlarımıza armağan ettik. Tekrar Şarkışla Millet Bahçesi’nin 1. Etabı’nın imalini tamamladık. Koyulhisar’da Eğriçimen Millet Bahçesi’nin imaline devam ediyoruz. Seyfebeli Millet Bahçesi ile Merkez’de Yüceyurt Millet Bahçesi’nin de projelendirme çalışmaları devam ediyor. En kısa müddette imaline başlayacağız. Zara Kızılırmak Millet Bahçesi’ni ise açılışa hazır hale getirdik. İnşallah en kısa vakitte açılışını gerçekleştirerek vatandaşımızın hizmetine sunacağız” formunda konuştu.

“SİVAS’IN HARCI KUVVETLİDİR”

Bakan Kurum, Sivas’ın darülislam olduğunu ve harcının kuvvetli olduğunu vurgulayarak, “Hazreti Peygamber’in sahabeleri tarafından fethedilmiş ve İslam beldesi kılınmıştır. O yüzden buranın mayası sağlamdır, Sivas’ın harcı kuvvetlidir, Sivas’ın kökü en derinlerdedir. Bu sebeplerle Sivas’a hizmet etmek, Sivas’ın hizmetkarı olmak bizim boynumuzun borcudur. Biz, 1919’da yakılan meşalenin izindeyiz. O gün alınan kararların takipçisiyiz. 1919’da, Gazi Mustafa Kemal tarafından dünyaya Sivas’tan duyurulan hürriyet ilanının bugünkü takipçileri bizleriz. Biz, buradayız. Ulusal Caba’nın karargahından aldığımız güçle; yoksullukla, sıhhatsiz yapı stoğuyla, iklim değişikliğiyle, sarsıntıyla, afetlerle uğraş ediyoruz. Her bir vatandaşımızı toplumsal devlet anlayışıyla arsa, mesken ve iş yeri sahibi yapmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz” açıklamalarında bulundu.

MUHALEFETE LEYLEK BENZETMESİ

Bakan Kurum, muhalefetin de leylekler üzere ömrünü laklakla geçirdiğini söz ederek, şunları söyledi:
“Sivaslı hemşehrilerim ne diyor, ‘Leyleğin ömrü laklakla geçer.’ Ülkemizde muhalefet de bu türlü. Ömürleri laklakla geçti, geçmeye de devam ediyor. Varsın onlar konuşmaya devam etsinler. Biz, milletimizle birlikte istikbale yürümeye devam edeceğiz. Hem kentlerimizi ihya edeceğiz hem de gönülleri abad edeceğiz. Hem ülkemizi global bir güç haline getireceğiz hem de Türkiye yüzyılını, Genel Liderimiz, Başkomutanımız, Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte başlatacağız. Buradan söz etmek istiyorum ki, milletimizin 2023’te vereceği rekor bir oyla Cumhur İttifakı’nı ve Sayın Cumhurbaşkanımızı seçtirecek ve her bir amacımızı tek tek gerçekleştireceğiz. Buna inanıyoruz. Sivas’a güveniyoruz, milletimize güveniyoruz. Yanında Sivas olanın, yanında Türkiye olanın sırtı yere gelmez. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim kılsın.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.