SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Bakan Kurum: Yeni Yusufeli’mizde inşa ettiğimiz konutlarımızın teslimini gerçekleştiriyoruz

Bakan Kurum: Yeni Yusufeli’mizde inşa ettiğimiz konutlarımızın teslimini gerçekleştiriyoruzÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat …

Bakan Kurum: Yeni Yusufeli’mizde inşa ettiğimiz konutlarımızın teslimini gerçekleştiriyoruz
Akacan The Mall
21.11.2022 11:22
0
A+
A-

Bakan Kurum: Yeni Yusufeli’mizde inşa ettiğimiz konutlarımızın teslimini gerçekleştiriyoruz
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Artvin’in Yusufeli ilçesi yeni yerleşim alanıyla ilgili yaptığı açıklamada, “3 bin 205 konutumuzu Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle birlikte vatandaşlarımıza salı günü teslim edeceğiz… Yusufeli’mizi yeni yerleşim alanına taşıyacağımız projemizde artık son safhaya geldik… 2 bin 698 konut, 285 dükkân, 37 dükkânlı sanayi sitesi, hastane, 5 okul, 32 adet kamu binası inşa ettik, 7 köyde de 507 konutu tamamladık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un iştirakiyle Artvin’in Yusufeli ilçesi yeni yerleşim alanında inşa edilen 3 bin 205 konutun anahtarı 22 Kasım Salı günü vatandaşlara teslim edilecek.

Bakan Murat Kurum, yaptığı açıklamada Yeni Yusufeli’nin vatandaşların keyifli olacağı bir anlayışla tasarlandığını belirterek, “Hiç kimsenin, hiçbir yerin geride bırakılmadığı, topyekûn olarak nasıl bir afette, selde bir arada olduysak iskân projesinde de vatandaşlarımızın yanında olduk. Yusufeli’miz geçmiş yıllarda baktığınızda birçok sefer taşınmış ve inşallah bu taşınmada son olacaktır. Yeni Yusufeli; gençlerin, vatandaşlarımızın, hanım kardeşlerimizin memnun olduğu; spor alanlarında, okullarında vakit geçirebildiği sporları yapabildiği, esnafımızın huzurlu bir formda ticaretini yapabileceği anlayışla tasarlandı ve inşallah bu projeyi layıkıyla vatandaşımıza teslim edeceğiz.” sözlerini kullandı.

Akacan The Mall

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİNDE BİRÇOK YAPITI MİLLETİMİZE KAZANDIRDIK”

“Yusufeli projesine başladığımızda ‘nasıl yapacaksınız’ tenkitlerini bugün olduğu üzere geçmişte de duyuyorduk” diyen Bakan Kurum, kelamlarına şöyle devam etti:

“ ‘Evelallah yaparız’ dedik. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde biz 20 yılda birçok yapıtı milletimize kazandırdık. Yeni Yusufeli’ni de ve barajımızı da yapacağız, teslim edeceğiz demiştik. Biz gücümüzü milletimizden, devletimizden alıyoruz. Ecdadımız, atalarımızı bu topraklarda hakikaten büyük gayretler verdiler. Bu dağlar Fatih Sultan Mehmet’in Erzurum üzerinden geçerek Trabzon’u fetih etmek için yol yürüdüğü alanlar. Tekrar Yasal ve Yavuz’un doğu seferini yapmış olduğu dağlar. Bu dağların eteklerinden bu seferler yapıldı. Yusufeli’ne baktığınızda, Demirkent Beldesi’ne gittiğimizde orada 1549’a varan mazimizi görüyoruz. Yasal devrine uzanan bir camimiz orada ve bizde ecdadımızdan aldığımız pahaları, tarihi yapıtları koruyacak anlayışla yeni yerleşim alanının inşasını, ihyasını daima birlikte gerçekleştiriyoruz.”

Yeni Yusufeli’nde yapılan çalışmalarda 17 milyon metreküp hafriyat ve 10 milyon metreküp dolgu yapıldığını lisana getiren Bakan Kurum, bu sayede 1,5 milyon metrekare yerleşim alanı çıkarıldığını ve bu yerleşim alanının 750 bin metrekaresinin de yeşil alan olduğunu belirtti.

“YERLEŞİM ALANIMIZDA 3 BİN 205 KONUTUMUZU VATANDAŞLARIMIZA TESLİM EDECEĞİZ”

Yeni yerleşim alanındaki inşa çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Bakan Kurum, şunları söyledi:“Yeni Yusufeli yerleşim alanımızda TOKİ Başkanlığımız eliyle 2 bin 698 konut, 285 dükkân, 37 dükkânlı sanayi sitesi, 25 yataklı hastane, 24 ve 12 derslikli 2 lise, 16 derslikli meslek lisesi, 12 derslikli ortaokul, 12 derslikli ilkokul, anaokulu, 100 kişilik öğrenci yurdu, sıhhat ocağı, İlçe Jandarma Komutanlığı, cami ve Yusufeli Belediye Hizmet Binası olmak üzere 32 adet kamu binasının da imalini tamamladık.

Yine yeni yerleşim alanımızın dışında bulunan Çeltikdüzü, Etraflı, Irmakyanı, İşhan, Meşecik, Tekkale ve Yeniköy olmak üzere 7 köyde de yerinde 507 konut ile 10 dükkânımızı toplumsal donatılarıyla bir arada tamamladık. 

Köylerimiz de dâhil olmak üzere Yeni Yusufeli yerleşim alanımızda, toplumsal donatılarıyla bir arada toplamda 3 bin 205 konutumuzu inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. 

Yeni yerleşim alanlarında ürettiğimiz konutların ve işyerlerinin bedellerini inşaat maliyetleri üzerinden hesaplıyoruz. Kelam verdiğimiz üzere; tüm konutlarımızı faizsiz, 5 yıl geri ödemesiz ve 20 yıl vadeli olarak hak sahiplerine teslim ediyoruz. Peşin ödemelerde yüzde 65’e varan indirim sağlıyoruz. Yeniden birinci 60 ay içinde yapılacak peşin ödemelerde değişen oranlarda indirim sağlıyoruz…

Yusufeli’nde ve merkezde ticari faaliyetlerini yürüten hak sahibi olmayan vatandaşımıza da Valiliğimiz, Özel Yönetimimizle birlikte bir proje yürütüyoruz. Bu çerçevede 140 dükkân ve sanayi sitesi inşasını Artvin Vilayet Özel Yönetimimiz, Valiliğimiz bünyesinde üretimini gerçekleştirecek. Aşağıda iş yeri sahibi olan esnaflarımızı özel yönetimimizin yapacağı dükkânlara taşıyacağız bu kapsamda özel yönetimimize 20 milyon lira hibe dayanağı ve yeniden arazi tahsisi sağladık. Bu çerçevede inşaatlarımızı inşallah bir ay içerisinde başlatacağız ve en kısa vakitte oradaki tüm esnaflarımıza hizmet edecek formuyla, sanayi sitesiyle, dükkânıyla esnafımızın ticari faaliyetlerini sürdürebileceği alanları gerçekleştirmiş olacağız.”

“100 TOPLUMSAL KONUTUMUZUN, TOKİ BAŞKANLIĞIMIZ ELİYLE İNŞASINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Cumhuriyet tarihinin en büyük toplumsal konut kampanyasında Artvin’e de toplumsal konut yapıldığını bildiren Bakan Kurum, “Burada vatandaşlarımızdan talepler oldu. Ve bu talepler çerçevesinde gereksinime nazaran artırılmak üzere 100 toplumsal konutumuzu meskeni olmayan vatandaşlarımıza konut sahibi olabilmeleri hedefiyle TOKİ Başkanlığımız eliyle inşasını gerçekleştireceğiz. Köylerimize de, tekrar köyde yaşayan vatandaşlarımızın ziraî kalkınmayı sağlamak hedefiyle orada üretimi yapabilmeleri, hayvancılıkla ilgili faaliyetlerini sürdürebilmeleri maksadıyla AFAD’ımızla, Bakanlığımız, Vilayetler Bankası Genel Müdürlüğümüzle birlikte her haneye, 520 hanemiz var. Her haneye 50’şer bin lira Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde orada ziraî faaliyetlerin yapılabilmesi emeliyle takviye sağlayacağız.” diye konuştu. 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.