SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Bakan Kurum: Millet bahçeleri toplanma alanı görevi görecek

Bakan Kurum: Millet bahçeleri toplanma alanı görevi görecekKocaeli’nin Gebze ilçesinde yapımı devam eden millet bahçesinde incelemelerde bulunan …

Bakan Kurum: Millet bahçeleri toplanma alanı görevi görecek
Akacan The Mall
18.04.2022 16:07
0
A+
A-

Bakan Kurum: Millet bahçeleri toplanma alanı görevi görecek
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yapımı devam eden millet bahçesinde incelemelerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, millet bahçelerinin deprem gibi afetler sırasında toplanma alanı vazifesi de göreceğini belirterek, vatandaşların burada barınma, gıda ve tedavi gibi ihtiyaçlarının giderileceğini söyledi.

Kocaeli’de temaslarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yapımına devam edilen Gebze Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulundu. Burada yetkililerden bilgi alan Kurum, millet bahçesinin ilk fidanını dikerek, ilk çiviyi kendi elleriyle çaktı. Yıl sonunda millet bahçesinin hizmet vermeye başlayacağının müjdesini veren Bakan Kurum, bu tür alanların bir afet anında toplanma alanı vazifesi göreceğini de söyledi.

“VATANDAŞLARIMIZIN NEFES ALACAĞI ALANLARI YAPIYORUZ”

Akacan The Mall

Hem projeleri yerinde görmek hem de yeni projeleri istişare etmek için bir araya geldiklerini aktaran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Şu an Gebze’deyiz. Bundan sonra da Kocaeli Körfez, Derince ve merkezde hem kentsel dönüşüm projelerini yerinde göreceğiz hem vatandaşlarımızla istişare edeceğiz hem de en son Cedid Mahallesi’nde yıkılması gereken binaların yıkım törenini hep beraber gerçekleştireceğiz. Dilovası’nda Kömürcüler OSB’nin taşınmasına yönelik sürecin takibini yapıyoruz. Dilovası’ndaki vatandaşlarımızı Tavşancıl’daki rezerv alanlardaki sürecimizi de kararlı bir şekilde yürütüyoruz. Şu an Gebze Millet Bahçesi içerisindeyiz. Burası 393 bin metrekarelik bir alan. Burası aslında Toplu Konut İradesi mülkiyetindeki bir alandı. Ancak Gebze’deki vatandaşlarımızın yoğun talebi üzerine Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde burayı Kocaeli’mize, Gebze’mize bir millet bahçesi olarak kazandırma sözü vermiştik ve bu çerçevede de millet bahçemizin ihalesini gerçekleştirdik. Tabi biz tüm Türkiye genelinde, 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kocaeli’mizde de toplamda 1 millet bahçemiz var. Bir kısmı inşa aşamasında, bir kısmı proje aşamasında, bir kısmı da bugün gelip gördüğümüz gibi sürecinde hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Toplamda 8 milyon metrekare yeşil alan kazandırıyoruz Kocaeli’mize. Bu da gerçekten Kocaeli gibi üreten bir sanayi şehrimizde vatandaşlarımızın sosyalleşme adına birliklerini, beraberliklerini gösterme adına çok çok önemli. Bu vesileyle de yeşil alan miktarını arttırıyor ve şehirde vatandaşlarımızın nefes alacağı alanları yapıyoruz” dedi.

“MİLLET BAHÇELERİ DEPREMLERDE TOPLANMA ALANI VAZİFESİ GÖRECEK”

Kocaeli’nin deprem bölgesi olduğunu vurgulayan Bakan Kurum, “Hala 1999’da yaşadığımız depremin acıları içimizde. Bu alanlar aynı zamanda bir toplanma alanı vazifesi görecekler. Allah göstermesin bir deprem anında bu millet bahçesinin altyapısı buna göre hazırlanıyor. Geçici toplanma alanı da vatandaşlarımızın barınma, gıda, sağlık ihtiyaçlarını verebileceğimiz bir alan. Bu anlamda da çok çok kıymetli. Bir taraftan da deprem dönüşümü çerçevesinde kentsel dönüşüm projelerimizi büyükşehir belediyemizle, ilçe belediyelerimizle bir koordinasyon halinde yürütüyoruz. Amacımız büyük ve güçlü Kocaeli için mücadele etmektir. Bunu da hep birlikte yapıyoruz. Kocaeli her zaman ülkenin yükselen değeri, üreten değeri. Alın terinin şehri Kocaeli’ye her zaman destek olmaya devam edeceğimizi de buradan bir kez daha ifade ediyorum” diye konuştu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.