SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bakan Kurum: Marmara İHA’larla izlenecek

Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum “Daha Pak Bir Marmara” için yeni kontrol modeli hayata geçiriyoruz, genelgemizi yayımladık. Marmara Denizi İHA’larla izlenecek, uydu imgelerinden anlık takip edilecek” dedi.

Bakan Kurum: Marmara İHA’larla izlenecek
Akacan The Mall
24.01.2023 11:05
0
A+
A-

Bakan Kurum: Marmara İHA’larla izlenecek
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum “Daha Pak Bir Marmara” için yeni kontrol modeli hayata geçiriyoruz, genelgemizi yayımladık. Marmara Denizi İHA’larla izlenecek, uydu manzaralarından anlık takip edilecek” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum düzenlemeye gidilen “Gemilerden Kaynaklanan Deniz Kirliliği Tespiti Hakkında Yetki Evresi Genelgesi” ile ilgili resmi toplumsal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, “Daha Pak Bir Marmara” için yeni kontrol modeli hayata geçiriyoruz, genelgemizi yayımladık” tabirlerini kullandı.

Deniz trafiğinin ağır olduğu Marmara Denizi’nde; deniz kirliliği ile uğraş kapsamında yapılan düzenleme ile deniz kontrol faaliyetlerinin güçlendirilmesi, çevresel aksiliklerin denetiminin sağlanması, kirliliğin erken safhada tespit edilerek tedbirlerin alınması, her türlü kirliliğin tespit ve takibinin bölgeye mahsus bütünleşik bir yapı ile sağlanması hedeflendi. Bu kapsamda deniz trafiğinin ağır olduğu İstanbul ve Kocaeli’ndeki deniz kirliliği kontrolünde Türkiye Etraf Ajansı yetkilendirildi.

Akacan The Mall

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca yapılan çalışmalar sonucunda, Marmara Denizi’nde gerçekleştirilen deniz kontrol faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve bölgeye has bütünleşik bir yapı kazandırılması gayesiyle “Gemilerden Kaynaklanan Deniz Kirliliği Tespiti Hakkında Yetki Zamanı Genelgesi”nde düzenleme yapıldı.

Bakanlık tarafından yayımlanan genelge ile deniz trafiğinin ağır olduğu İstanbul ve Kocaeli deniz yetki alanında, deniz araçlarının 2872 sayılı Etraf Kanunu kararlarına uyup uyulmadığının aktif ve uzaktan algılama yolları ile denetlenmesi için Etraf Kanunu’nun 12’inci hususu uyarınca Türkiye Etraf Ajansı’na yetki verildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca 2021 yılında Marmara Denizi’nde görülen müsilaj sorununun tahliline yönelik, bilim adamları ile ilgili kurum ve kuruluşların iştirakiyle yapılan çalışmalarla Marmara Denizi’nde gerçekleştirilen deniz kontrol faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve bölgeye mahsus bütünleşik bir yapı ile sağlanması gereksinimi lisana getirildi. Çalışmalarda tüm paydaşlar ile birlikte hazırlanan Marmara Denizi Muhafaza Hareket Planı kapsamında 12’inci hareket planı ile “Türkiye Etraf Ajansı eliyle, Marmara Denizi ile alakalı tüm havzalardaki kontroller uzaktan algılama, uydu ve erken ihtar sistemleri, insansız hava araçları ve radar sistemleri kullanılarak artırılması” kararı alındı.

“TÜRKİYE ETRAF AJANSI, İSTANBUL VE KOCAELİ’NDEKİ DENİZ KİRLİLİĞİ KONTROLÜNÜ YAPMAK ÜZERE YETKİLENDİRİLDİ”

Bu kapsamda yapılan düzenleme ile belediyenin sorumluluk alanında olan deniz kirliliğinin ağır olduğu İstanbul ve Kocaeli’ndeki deniz kirliliği kontrolünde Türkiye Etraf Ajansı yetkilendirilmiş oldu. Türkiye Etraf Ajansı’na verilen yetki ile deniz trafiğinin ağır olduğu Marmara Denizi’nde deniz kirliliği ile uğraş kapsamında yapılan düzenleme ile deniz kontrol faaliyetlerinin güçlendirilmesi, çevresel aksiliklerin denetiminin sağlanması, kirliliğin erken safhada tespit edilerek tedbirlerin alınması, her türlü kirliliğin tespit ve takibinin bölgeye has bütünleşik bir yapı ile sağlanması hedeflendi.

“MARMARA DENİZİ İHA’LARLA İZLENECEK”

Türkiye Etraf Ajansı’nca yapılacak çalışmalar kapsamında; deniz hudutları dâhilinde etrafın korunması ve uygunlaştırılması faaliyetleri için çevresel aksiliklerin denetiminin sağlanması, izlenmesi ve takip ile her türlü kirliliğin tespitine yönelik kontroller yapılacak. Havadan, karadan ve denizden 7/24 saat temelli izleme ve kontroller İnsansız Hava Araçları (İHA) ve deniz tekneleriyle sağlanacak. Ayrıyeten deniz kirliliğinin erken safhada tespiti gayesiyle uydu ve radar imgelerinden yararlanılarak takip-uyarı sistemi devreye alınacak.

Düzenlemeyle Marmara Denizi Muhafaza Hareket Planı kapsamında hazırlanan ve yürürlüğe konulan Marmara Denizi Bütünleşik Stratejik Aksiyon Planı ile Marmara Denizinde ağır olarak görülen kirliliğin giderilmesi ve Marmara Denizi Havzasının düzgün çevresel duruma ulaştırmak için siyaset ve stratejilerin belirlenmesi ve uygulanması amaçlanıyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.