SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bakan Kurum: ‘İklim Kanunu’, ülkemizi model ülke yapacak

Bakan Kurum: ‘İklim Kanunu’, ülkemizi model ülke yapacakÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin yeni yüzyılda …

Bakan Kurum: ‘İklim Kanunu’, ülkemizi model ülke yapacak
Akacan The Mall
03.11.2022 12:22
0
A+
A-

Bakan Kurum: ‘İklim Kanunu’, ülkemizi model ülke yapacak
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin yeni yüzyılda iklim değişikliği ile gayrette örnek olacağını belirterek, “TBMM’de çıkacak İklim Kanunu, ülkemizi 2053 net sıfır emisyon maksadı ve yeşil kalkınma yolunda dünyada model bir ülke yapacak” dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya nazaran, Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Ankara’da düzenlenen İklim Değişikliği ve Ahenk Uyum Şurası Toplantısı’na başkanlık etti. Bakan Kurum, geçen ay gerçekleştirilen konsey toplantısında ‘Ulusal Katkı Beyanı’ ve TBMM gündemine gelecek ‘İklim Kanunu’na dair görüşmeler gerçekleştirildiğini hatırlatıp, bugün yapılan toplantıda ise ‘Ulusal Katkı Beyanı’nın en son halinin görüşülerek karara varılacağını söyledi.

Mısır’da 6-18 Kasım’da düzenlenecek Birleşmiş Milletler 27’nci Taraflar Konferansı’na (COP27) katılacaklarını kaydeden Bakan Kurum, en son biçimi verilen ‘Ulusal Katkı Beyanı’nı, BM İklim Değişikliği Çerçeve Kontratı Sekreteryası’na sunacaklarını kaydetti. Kurum, Mısır’da yapılacak toplantı öncesi bakanlık tarafından gerçekleştirilmesi hedeflenen bahislerin bu toplantıyla netleşeceğini belirterek, “Mısır’da yapacağımız toplantı öncesinde hem iklim değişikliğiyle çabamızı hem de Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu ‘Türkiye Yüzyılı Vizyonu’ çerçevesinde önümüzdeki 30 yıla ait tüm bakanlıkların ortaya koyacağı irade ve belirleyeceğimiz maksatlar, atacağımız adımları netleştirecek. Önümüzdeki 30 yıla, 2053’e ait stratejileri netleştirmiş olacağız. Yüzyıllık planları hayata geçiriyoruz ve bu noktada bugün alacağımız kararla, önümüzdeki yüzyıla ait ülkemiz, bölümlerimiz ve geleceğimiz ismine alacağımız en değerli kararlardan olacağını düşünüyorum” dedi. 

Akacan The Mall

‘ÜLKEMİZİN KENDİ KENDİNE YETEN ÜLKE OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Bakan Kurum, insanı ve doğayı merkeze alarak yürüttükleri kentleşme modeline vurgu yaparak, “Medeniyetimizin bize tanım ettiği kentleşme modeliyle, çevreyi, insanı, doğayı merkeze alan toplumsal devlet anlayışıyla başlattığımız, sürdürülebilir devlet anlayışına geçeceğimiz bir sistemin omurgasını oluşturulacak. Kendi kendine her alanda yeten ülkeler bundan sonraki süreçte de çok daha fazla öne çıkacak. Burada ülkemizin; tarımda, güç kesiminde, turizmde, etraf ve şehircilikte kendi kendine yeten bir ülke olması için çalışma yürütüyoruz” dedi. 

Türkiye’nin yeni yüzyılda iklim değişikliği ile gayrette örnek olacağını işaret eden Bakan Kurum, şunları kaydetti: “TBMM’de çıkacak İklim Kanunu, ülkemizi 2053 net sıfır emisyon amacı ve yeşil kalkınma yolunda dünyada model bir ülke yapacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu ‘2053 net sıfır emisyon’ amacını yakalamak için bakanlıklarımızda atılacak adımları belirlememiz gerekiyor. Bu maksatlar doğrultusunda, şahıslar değişse de bakanlıklarımızca atılan adımlar, ülkemizin tabiatla dost bir biçimde kalkınmasında rol alacaktır. Bizim medeniyetimizde aldığımız ilhamla; tarihi yapıtlarımızı, doğal güzelliklerimizi de korumak zorundayız. Türkiye Yüzyılı Vizyonu’na ait bakanlıklarımız çalışmalarını sundu. Biz de etraf, şehircilik ve iklim değişikliği hususlarında çalışmalarımızı yapıyoruz. Ülkemizin renklerini ve doğayı merkeze alan Ulusal Katkı Beyanı’nı hazırlarken; vatandaşımızı, sanayicimizi, çiftçimizi, toplumun tüm kısımlarını içine alan, kimsenin geride bırakılmadığı anlayışıyla çalışmaları yürütmek zorundayız. Ortak müşterekte buluşmak zorundayız.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.