SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bakan Kurum: Devlet-millet el ele inşallah bu afetin altından kalkacak

Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Devlet-millet el ele inşallah bu afetin altından kalkacak. Daima birlikte daha âlâ, daha hoş günleri geçmişte olduğu üzere yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

Bakan Kurum: Devlet-millet el ele inşallah bu afetin altından kalkacak
Akacan The Mall
10.02.2023 10:51
0
A+
A-

Bakan Kurum: Devlet-millet el ele inşallah bu afetin altından kalkacak
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Devlet-millet el ele inşallah bu afetin altından kalkacak. Daima birlikte daha yeterli, daha hoş günleri geçmişte olduğu üzere yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, zelzele uyumunu yürüttüğü Gaziantep’teki vatandaşların taleplerini yerinde dinlemek için Şatırhöyük ve Sakçagöz köyleri ile Nurdağı ve İslahiye ilçelerini ziyaret etti. Yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Bakan Kurum, vatandaşlara başsağlığı ve geçmiş olsun dileğinde bulunarak, “Devlet-millet el ele inşallah bu afetin altından kalkacak. Daima birlikte daha yeterli, daha hoş günleri geçmişte olduğu üzere yaşamaya devam edeceğiz. Toplu Konut Yönetimi (TOKİ) başkanlığımızla da afetzede kardeşlerimize konutlarımızı inşallah süratli bir biçimde daha evvelki afetlerde nasıl yaptıysak, bu afette de Çadırhöyük köyünde de, Nurdağı’nda da, İslahiye’de de birebir anlayışla konutlarımızı yapacağız. Sizlere yeni konutlarınızı en kısa vakitte teslim edeceğiz” diye konuştu.

“EN UYGUNUNU, EN HOŞUNU, DAHA GÜZELİNİ DAİMA BİRLİKTE YAPACAĞIZ”

Akacan The Mall

Depremzedeleri ziyaret eden Bakan Kurum, büyük bir afet yaşandığını söyledi. Kurum, yaşanan afetin üstesinden geleceklerini belirterek, “En düzgününü, en hoşunu, daha güzelini daima birlikte yapacağız. Vefat eden vatandaşlarımız, kardeşlerimiz var. Allah bu türlü acı ve tasa bir daha yaşatmasın, birliğimizi, beraberliğimizi de daim eylesin. Devletimiz bütün imkanları ile Gaziantep’imizin, Nurdağı’mızın, öteki ilçelerimizin, mahallerimizin, köylerimizin yanındadır. Hiçbir telaşınız, hiçbir tedirginliğiniz olmasın” sözlerini kullandı.

“TOKİ BAŞKANLIĞIMIZLA MESKENLERİMİZİ İNŞALLAH SÜRATLİ BİR BİÇİMDE BU AFETTE DE YAPACAĞIZ”

Gaziantep’i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başsağlığı ve geçmiş olsun iletilerini da ileten Bakan Murat Kurum, “Bakanımızla, milletvekillerimizle, belediye liderlerimizle daima vatandaşımız için yapılması gerekenleri anbean takip ettik. Vatandaşlarımızın süreksiz barınma gereksinimleri, çadır, yemek, iaşe gereksinimlerini gidereceğiz. Akabinde bugün bu istişareleri de yapmaya geldik. Burada kalacak vatandaşlarımız için konteyner-çadır talepleri, bundan sonraki sürece ait, konutların nasıl yapılması gerektiğine ait taleplerinizi, isteklerinizi, dileklerinizi alacağız. Çadırlarımızı da tamamlayacağız, akabinde konteyner isteyenlere konteynerlerimizi göndereceğiz. TOKİ Başkanlığımızla da afetzede kardeşlerimize konutlarımızı inşallah süratli bir biçimde daha evvelki afetlerde nasıl yaptıysak, bu afette de Çadırhöyük köyünde de, Nurdağı’nda da, İslahiye’de de birebir anlayışla konutlarımızı yapacağız” dedi.

“DEVLET-MİLLET EL ELE İNŞALLAH BU AFETİN ALTINDAN KALKACAK”

Ziyareti sırasında muhtardan gereksinimleri konusunda gerekli bilgileri de alan Bakan Kurum, bu gereksinimleri vatandaşlardan da dinleyerek, tek tek not aldı. Bakan Murat Kurum şunları söyledi:

“Acil yapılması gerekenleri süratli bir biçimde yapalım. Kalıcı konutlarla ilgili hasar tespitlerimizi dün prestijiyle tamamladık. Kalıcı konutlarla ilgili de yapılması gerekenleri daima birlikte konuşalım. Bugün birlik beraberlik vakti. Devlet-millet el ele inşallah bu afetin altından kalkacak ve daima birlikte daha uygun, daha hoş günleri geçmişte olduğu üzere yaşamaya devam edeceğiz.”

“TEK KATLI 105 METREKARE 3+1 DAİREYİ TOKİ BAŞKANLIĞIMIZ İHALESİNİ YAPACAK”

Bakan Kurum, vatandaşlardan dinlediği talepler üzerine cep telefonuyla ilgilileri arayarak, gereksinimlerin kısa müddette giderilmesi talimatını verdi. Bakan Kurum, kalıcı konutların da köylerde TOKİ Başkanlığı eliyle ihalesini yapacaklarını belirterek, “Tek katlı 105 metrekare 3+1 daireyi TOKİ Başkanlığımız ihalesini yapacak. İnşallah birinci başlayacağımız yerlerden birisi de burası olacak. Biz hepsini Allah’ın müsaadesiyle daima birlikte gidereceğiz” dedi.

Daha sonra Sakçagözü’ne geçen Bakan Kurum, depremzede vatandaşların muhtaçlıklarını ve taleplerini köy muhtarından dinleyip tek tek not aldı. Bakan Kurum, “Eksiklerin hepsini biraz evvel muhtarımızla konuştuk. Elektrikle ilgili kısmi elektrik bugün jeneratörle birlikte vermeye başlayacağız ve suyu birlikte takip edeceğiz. Gaziantep Büyükşehir Belediyemiz tuvaletleri ve hayvanlarımızın yem ve saman gereksinimlerini gönderecek. Hasar tespit çalışmaları aslında tamamlandı. Yarın TOKİ Başkanlığımız buraya gelip, yeni yapılacak konutlara ait muhtarımızla birlikte sahayı bir gezecekler ve tespitleri yapacaklar. Sizlere yeni konutlarınızı en kısa vakitte teslim edeceğiz” diye konuştu.

Sakçagözü köyünde bulunan afet çadırlarını gezen ve taşınabilir mutfakların değerine değinen Bakan Kurum, seyyar mutfakları gezerek, depremzede vatandaşlarla pişirilen çorbadan içti. Sarsıntıda hayvanlarının da ziyan gördüğü ve onları sağmakta zorlandıklarını belirten vatandaşlara Bakan Kurum, süt sağma makinesi göndereceği kelamını de verdi.
Şatırhöyük ve Sakçagöz köylerinin akabinde Nurdağı ve İslahiye ilçelerini ziyaret eden Bakan Kurum, buradaki AFAD Uyum Merkezleri’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Kurum’a ziyaretleri sırasında bakan yardımcıları, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Lideri Fatma Şahin eşlik etti.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.