SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bakan Kurum: Ankara’nın kalbi Kızılay’ımız ve Saraçoğlu Mahallemiz

Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan ve en esaslı mahallelerinden olan “Saraçoğlu’nu Müdafaa, Yenileme ve Yaşatma Projesi” alanında incelemelerde bulundu. Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Kurum, “Ankaralılar için bir hayaldi o hayali gerçekleştiriyoruz. Nisan ayında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Türkiye Yüzyılı’nda, Ankara’mıza Saraçoğlu Mahallesini kazandırmış olacağız” dedi. Saraçoğlu Mahallesi projesiyle ilgili muhalefetin tenkitlerine de karşılık veren Bakan Kurum, “Eleştirenler bu proje bittiğinde burayı gördüklerinde şaşıracak, özeleştiri yapacak” diye konuştu.

Bakan Kurum: Ankara’nın kalbi Kızılay’ımız ve Saraçoğlu Mahallemiz
Akacan The Mall
01.02.2023 10:06
0
A+
A-

Bakan Kurum: Ankara’nın kalbi Kızılay’ımız ve Saraçoğlu Mahallemiz
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan ve en esaslı mahallelerinden olan “Saraçoğlu’nu Muhafaza, Yenileme ve Yaşatma Projesi” alanında incelemelerde bulundu. Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Kurum, “Ankaralılar için bir hayaldi o hayali gerçekleştiriyoruz. Nisan ayında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Türkiye Yüzyılı’nda, Ankara’mıza Saraçoğlu Mahallesini kazandırmış olacağız” dedi. Saraçoğlu Mahallesi projesiyle ilgili muhalefetin tenkitlerine de karşılık veren Bakan Kurum, “Eleştirenler bu proje bittiğinde burayı gördüklerinde şaşıracak, özeleştiri yapacak” diye konuştu.

Saraçoğlu Mahallesi 44 bin metrekarelik yeşil alanı, açık AVM konseptiyle yenilenmiş alanı, biyolojik göleti, kütüphanesi, gençlik merkeziyle yediden yetmişe Ankaralıların buluşma yeri, cazibe merkezi olacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tabiat ve etraf merkezli bir anlayışla gerçekleştirilen ve Türkiye’nin birinci toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Bakan Kurum, hayata geçen “Saraçoğlu’nu Müdafaa, Yenileme ve Yaşatma Projesi”de sona yaklaşıldığı muştusunu vererek, “Nisan ayında, Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile Türkiye Yüzyıl’ında, Ankara’mıza Saraçoğlu Mahallesini kazandırmış olacağız” dedi.

Akacan The Mall

“ANKARA, TÜRKİYE’NİN KALBİ, BAŞŞEHRİ. ANKARA’NIN KALBİ DE KIZILAY’IMIZ VE SARAÇOĞLU MAHALLEMİZ”

Bakan Kurum, Saraçoğlu Mahallesindeki yenileme çalışmalarının Emlak Konut Genel Müdürü olduğu periyotta başlattıklarını hatırlatarak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin birinci toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi’nin ihyası ismine bizlere bir talimat vermişti. Yaklaşık 126 bin metrekarelik alandaki Saraçoğlu Mahallesi’nin yenilenmesi, korunması, gelecek jenerasyonlara aktarılması ismine bu projeyi başlatmıştık. Bakanlığımız, devrinde de kararlı bir formda süreci yürüttük ve Türkiye düzeyinde baktığınızda Ankara, Türkiye’nin kalbi, başşehri. Ankara’nın kalbi de Kızılay’ımız ve Saraçoğlu Mahallemiz“ dedi.

“TİCARİ ÜNİTELERİN OLDUĞU, OFİSLERİN OLDUĞU, KONUTLARIYLA, BURADAKİ ÖMÜR ALANIYLA İLE BİRLİKTE ANKARA’NIN BİR CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

Gençlik yılları periyodundaki Kızılay Meydanı ve etrafındaki anılarından da bahseden Bakan Kurum, şunları söyledi:
“Az evvel burada dolmuş şoförlerimizle sohbet ettik. Bizim hepimizin çocukluğu buralarda geçti. Evvelden buluşma yeri olarak buradaki bir mağazanın önü verilirdi. Konuttan telefonla beşerler birbirlerini arardı ve Kızılay’daki şu mağazanın önünde şu saatte buluşalım denirdi ve burada tüm milletimizin birliğinin, beraberliğinin en yüksek düzeye çıktığı yerlerdi. Birinci toplu konut projesi olarak yapılmış 44 tane tescilli binanın olduğu, içinde tescilli ağaçların olduğu, buradaki iklimin, buradaki ekolojik koridorun, Ankara’nın başka bölgelerine nazaran farklılık arz ettiği bir ömrün olduğu projeyi tasarladık. Burada tüm tescilli yapıtları koruduk. Bir tane ağacımıza ziyan vermedik. Yeni ağaçlar ekledik. İçine 2 bin metrekarelik bir gölet tasarlandı. Projemiz bitme basamağına geldi. İçinde ticari ünitelerin olduğu, ofislerin olduğu, konutlarıyla ve hayat alanıyla ile birlikte Ankara’nın bir Cazibe merkezi olacak.”

“NİSAN AYINDA, CUMHURBAŞKANI’MIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN TEŞRİFLERİ İLE TÜRKİYE YÜZYIL’INDA, ANKARA’MIZA SARAÇOĞLU MAHALLESİNİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

Bakan Murat Kurum, “Artık içerisine girilemeyen, maalesef kenarından dahi geçilemeyen alanları bugün Ankara’nın en bedelli alanı haline getirmiş olmanın gururunu, memnunluğunu yaşıyoruz.” diyerek, Saraçoğlu Mahallesi’ni mart ayı sonunda tamamlayıp nisan ayında vatandaşların hizmetine sunmuş olacaklarının muştusunu verdi.

Bakan Kurum, kelamlarını şöyle sürdürdü:
“Bizim için çok değerli, bedelli bir proje. Uzun sürdü zira bir onarım projesiydi. Buradaki bütün yapıtları aslına uygun bir halde restore etmek durumundaydık ve gerek kuralların gerek buradaki hocalarımızın, bilim insanlarımızın görüşleri, fikirleri, teklifleri istikametinde bu yenileme çalışması yapıldı. İnşallah bu yıl içerisinde tüm Türkiye’ye kazandıracak bir proje olacak ve gençlerimiz, bayanlarımız, yaşlılarımız, gelecekler ve buradaki göletin etrafında yürüyüş yapacaklar. O tescilli ağaçların altında dinlenecekler. İşte o kafelerde, kıraathanelerde, gençlik merkezlerinde, kütüphanelerde vakit geçirecekler. Münasebetiyle yediden yetmişe tüm Ankaralıların buluşma yeri olacak. İnşallah, nisan ayında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da teşrifleri ile Türkiye Yüzyıl’ında, Ankara’mıza yakışır bu eserimizi kazandırmış olacağız.”

“SARAÇOĞLU MAHALLESİNİ KORUMAK, GELECEK KUŞAKLARA DAHA HOŞ BİR HALDE BIRAKMAK İSMİNE BU PROJENİN GERÇEKLEŞMESİ ÇOK ÇOK ÖNEMLİYDİ”

Saraçoğlu Mahallesiyle ilgili anılarından bahseden Bakan Kurum, şunları söyledi:

“Ben şuradaki dönercide yazın çalıştım. Yazları biz, okuldan arta kalan vakitlerde çalışmak isterdik. Bu türlü bir günde burada gezerken dükkân kapılarında garson, komi aranıyor diye camda bizimle çalışmak ister misiniz diye yazıyordu. Hayata adapte olmak, harçlık almak hedefiyle biraz çalışmıştım. Bu mahalleyi biliyorum, burada hoş dönercilerimiz vardı. Odun ateşinde döner yaparlar, çocuklarla da gelip bu alanda vakit geçirirdik. O yüzden burası bizim çocukluğumuzun da, anılarımızın da olduğu bir yer. Burada tüm Ankaralıların anıları var. Burayı bu haliyle korumak, gelecek jenerasyonlara de daha hoş bir halde bırakmak ismine bu projenin gerçekleşmesi çok çok kıymetliydi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da projenin şahsen başından itibaren ardında durdular ve bizlere gerekli her türlü talimatı verdiler. Biz de milletvekillerimizle birlikte buranın en hoş olabilmesi, en yeşil, en doğal haliyle korunabilmesi ismine bu çalışmayı daima birlikte yürüttük. Emlak Konut Genel Müdürlüğümüz bünyesinde inşasını gerçekleştirdik ve bu hale getirdik. İnşallah bizim çocuklarımızın da burada anıları olacak.”

“ELEŞTİRENLER BU PROJE BİTTİĞİNDE ÖZELEŞTİRİ YAPACAKTIR”

Saraçoğlu Mahallesi projesinin çok tartışıldığı ve eleştirilen bir proje olduğu sorusuna da yanıt veren Bakan Kurum, şunları söz etti:

“Sözde çevreciler diyoruz biz bunlara. Maalesef maskeli doğaseverler, ne vakit milletimizin, gençlerimizin, bayanlarımızın hayrına bir iş yapmak istesek, ne vakit bir etraf tabiat müdafaa projesi yapmak istesek, o vakit karşımıza dikiliyorlar. Atatürk Havalimanı’nda millet bahçesi açacağız dedik, o vakit da tıpkı telaffuzlar içerisindeydiler. Salda’da o yıkılmış çöküntü halini tertemiz haliyle koruyacağız ve gelecek kuşaklara aktaracağız dedik, tekrar karşımızdalardı. İşte Saraçoğlu Mahallesi’ni de aslında uygun bir halde burayı koruyacağız, tescilli yapılarımızı aslına uygun bir biçimde onarımını yapacağız, orada ağaçlarımızın hepsini koruyacağız. Yeni ağaçlarımızı buraya ekleyeceğiz dediğimiz vakit yeniden karşımızda duruyorlardı. Lakin herhalde bu proje bitip geldiğinde, buraları gezdikleri ve oturdukları vakit hem şaşıracaklar, hem de söyledikleriyle ilgili herhalde bir özeleştiri yapacaklardır diye düşünüyoruz. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimiz, vatandaşımız, kentlerimiz için nerede en yeterlisi varsa, en hoşu varsa daima onun hayalini kurduk ve o hayalleri gerçekleştirdik. Burası da Ankaralılar için bir hayaldi ve bu hayali daima birlikte gerçekleştiriyoruz. İnşallah burada 7’den 70’e tüm Ankaralılar burada buluşacaklar ve Ankara’nın yeni cazibe merkezi olacak. Ve gençleriyle, bayanlarıyla, yaşlısıyla burada hoşça vakit geçirecekler.”

SARAÇOĞLU’NDA NELER OLACAK

Türkiye’nin birinci toplu konut projesi Saraçoğlu Mahallesi’nde büsbütün tabiat ve etraf merkezli bir yaklaşımla gerçekleştirilen Saraçoğlu Mahallesi’ni Canlandırma projesiyle Başkent’in en ayrıntılı onarım çalışması gerçekleştiriliyor. Saraçoğlu’nun tarihi dokusu restore edilerek müdafaa altına alınırken, Ankara’nın yeni çekim merkezi olacak bir alan yapılıyor. Her evresinde Kültür Varlıkları Kurulu’nun onayının alındığı proje 125 bin metrekarelik bir alanda hayata geçiriliyor. 44 bin metrekarelik kısmı ise yeşil alan olacak. Onarım çerçevesinde bölgede bulunan 210 adet anıt ağacın hepsi korundu. Ve buna ek olarak 3 bini aşkın yeni ağaç dikiliyor. Eski dere yatağı canlandırılarak, bir biyolojik gölet yapılıyor ve bu gölet etrafında yenilenmiş, kültür-sanat aktiflik alanlarıyla kentin merkezinde 7/24 canlı faal bir hayat alanı inşa ediliyor. Açık AVM konseptiyle restoranlar, cafeler, mağazalar bu bölgede bulunacak. Tekrar bir gençlik merkezi ve kütüphane yapılacak.

Proje çerçevesinde; 119 konut, 172 ofis, 112 dükkan, 159 odalı bir otel restore edildi. Konutlar “geleneksel Türk evi”nin çağdaş bir yorumu olarak tasarlandı. Proje çerçevesinde tüm altyapılar da yenileniyor. Yollar tek şeritli düzenlenip yaya kullanımı güçlendiriliyor. Proje tamamlandığında Ankara’nın yeni hayat alanı olacak.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.