SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bakan Kurum: 25 Ekim’de tarihi bir gün yaşayacağız

Bakan Kurum: 25 Ekim’de tarihi bir gün yaşayacağızÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Birinci Konutum Birinci İş Yerim …

Bakan Kurum: 25 Ekim’de tarihi bir gün yaşayacağız
Akacan The Mall
21.10.2022 13:07
0
A+
A-

Bakan Kurum: 25 Ekim’de tarihi bir gün yaşayacağız
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Birinci Konutum Birinci İş Yerim projesinin temellerinin 25 Ekim’de 17 vilayette atılacağını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Cumhurbaşkanımızla ‘İlk Meskenim Birinci İş Yerim’ projemizde 17 vilayetimizde 5 bin 615 konutun birinci temellerini atıyoruz. Tüm hemşehrilerimizi Başkentimize bekliyoruz. Bu heyecanı daima birlikte yaşayalım” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, cumhuriyet tarihinin en büyük toplumsal konut atılımı “İlk Konutum Birinci İş Yerim” projesinin 25 Ekim’de Ankara’nın Sincan ilçesinde düzenlenecek birinci temel atma merasimine vatandaşları davet etti. Bakan Kurum, toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımızla ‘İlk Konutum Birinci İş Yerim’ projemizde 17 vilayetimizde 5 bin 615 konutun birinci temellerini atıyoruz. Tüm hemşehrilerimizi Başkentimize bekliyoruz. Bu heyecanı daima birlikte yaşayalım” tabirlerini kullandı.
Bakanlığın açıklamasında hangi vilayette ne kadar konutun temelinin atılacağına ait ise şu bilgilere yer verildi:

Akacan The Mall

“Ankara’da 2 bin 171, Zonguldak’ta 595, Kırşehir’de 458, Kahramanmaraş’ta 210, Aydın’da 265, Bolu’da 206, Konya’da 206, Afyonkarahisar’da 364, Diyarbakır’da 158, Uşak’ta 158, Erzurum’da 158, Muğla’da 154, Yozgat’ta 141, Manisa’da 78, Amasya’da 87, Tunceli’de 118 ve Elazığ’da 88 konutun temeli atılacak.”

“7,5 MİLYONLUK REKOR BAŞVURU”

“İlk Meskenim Birinci İş Yerim” projesine şu ana kadar 7,5 milyonluk müracaat olduğu belirtilen açıklamada şu ayrıntılar paylaşıldı:
“Dev projeyle 500 bin toplumsal konut yapılacak. Vatandaşlar mahallî ve yatay mimari, yer artı 5 katı geçmeyecek, sıfır atık uyumlu, güç verimli, iklim dostu materyallerden yapılmış, yenilenebilir güç sistemiyle donatılmış konutlara 2 bin 280 lira taksitle sahip olabilecek. Projeyle 1 milyon arsa vatandaşa sunulacak. Emlak elektrik, su ve stabilize yol altyapıları tamamlanmış, imar planı yapılmış, inşaat yapmaya hazır olarak teslim edilecek. Konutlar müstakil ya da müşterek olarak, 5 katı geçmeyecek formda yapılabilecek. TOKİ mimari, mühendislik ve üretim takviyesi verecek. Bin 604 liradan başlayan taksitlerle, 10 yılda faizsiz ve sabit fiyatla ödenebilecek. Ayrıyeten bu projeyle TOKİ kuruluşundan bugüne kadar birinci defa küçük ve orta ölçekli sanayicimize iş yeri sunuyor. Bu proje hem vatandaşımızın iş yeri sahibi olmasına imkan tanırken hem de istihdama katkı sağlayacak. Tamiratla uğraşan küçük işletmelerden oto tamirhanelerine, mobilyacılardan makine üreticilerine kadar onlarca farklı dalı içinde barındıracak sanayi alanları olacak. Birinci etapta 28 vilayetimizde 10 bin iş yeri, toplamda ise 50 bin iş yeri kurulacak.”

900 MİLYARLIK DEV YATIRIM

Açıklamada yaklaşık 900 milyar liralık bir yatırım olan “İlk Konutum Birinci İş Yerim” projesinin çarpan tesiriyle 450’den fazla alt bölümü harekete geçirecek olması sebebiyle iktisadın, endüstrinin, ticaretin çarklarını da hızlandıracağı vurgulandı. Projenin 2 trilyon liradan fazla bir ekonomik hareketliliğe yol açacağının öngörüldüğü belirtilen açıklamada, en az 200 bin yeni istihdam katkısı sağlamasının beklendiği anımsatıldı. Ayrıyeten tüm bunların yanında proje toplumsal konutları ve inançlı iş yerlerinin bir zelzele ülkesi olan Türkiye’nin kentsel dönüşümü noktasında da öncü bir görev üstleneceği lisana getirildi.

Lale Meydanı’nda yapılacak programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 17 vilayetle eş vakitli olarak canlı yayın irtibatlarıyla temel atma merasimlerini gerçekleştirecek.

 

https://twitter.com/murat_kurum/status/1583362537667833857

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.