SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Bakan Kirişci: OECD’nin gündemi bizdik

Bakan Kirişci: OECD’nin gündemi bizdikTarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Geçtiğimiz gün Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) Paris …

Bakan Kirişci: OECD’nin gündemi bizdik
Akacan The Mall
06.11.2022 13:36
0
A+
A-

Bakan Kirişci: OECD’nin gündemi bizdik
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Geçtiğimiz gün Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) Paris’teki toplantısında ‘Tahıl Koridoru’nun, Cumhurbaşkanımızın teşebbüsleriyle yine açılıp, sevkiyatın devam etmesi konuşuldu. OECD’nin gündemi bizdik. Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşundan kaynaklı, dünyanın konuştuğu bir ülke vardı” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Memleketler arası Ziraî Kalkınma Fonu (IFAD) kapsamında Tufanbeyli ilçesine kurulacak ‘Yöresel eser pazar yeri’nin temel atma merasimi ve bir dizi aktifliğe katılmak üzere Adana’ya geldi. Bakan Kirişci, 11 Kasım Ulusal Ağaçlandırma Günü münasebetiyle Devlet Su İşleri Tesisleri’nde düzenlenen lansmanda sivil toplum kuruluşlarının yetkilileriyle bir ortaya geldi. Bakan Kirişci’ye Adana Valisi Süleyman Elban ve milletvekilleri eşlik etti.

Programda konuşan Bakan Kirişci, kent olarak bu türlü birlikteliklere muhtaçlık olduğunu kaydederek, “1978 yılında bu kente üniversite eğitimi için gelmiş ve her şeyini bu kente borçlu biri olarak, kabinede bir üye olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Artık ülkeler değil, kentler, hatta ilçeler yarışıyor. Biz kendi teşvik uygulamalarımızı da ilçeler seviyesine indirdik. Türkiye, inşallah gelecek yıl Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutluyor olacak. Ben 68 değil, 78 nesliyim. Çukurova Üniversitesi’nde okurken ya kaldığımız mesken ya da bindiğimiz servisimiz taranırdı. Bunları yaşamış bir jenerasyon olarak, bizim gücümüzü diğer alanlarda heba ettiklerini gördük. Artık inovatif düşünen, gençlik dinamizmiyle bu ülke ve dünya için bir şeyler yapmaya çalışan bir nesil ortaya çıktı. Elimizdeki manivelaları uygun kullanırsak, ülkemizin önü açık. Zira bu ülkede üretmek isteyen bireyler, onlara dayanak olmak isteyen de bir iktidar var. Türkiye’yi bir dünya markası yapmak isteyen bir Cumhurbaşkanımız var” diye konuştu.

Akacan The Mall

‘TÜRKİYE, DÜNYANIN KONUŞTUĞU BİR ÜLKE’

Gelecek yılın akabinde ‘Türkiye Yüzyılı’ olarak isimlendirdikleri periyoda gireceklerini belirten Bakan Kirişci, şunları söyledi:
“Artık global bir oyuncu haline gelmiş bir Türkiye var. Siyasi görüşlerimiz, etnik ve mezhep farklılıklarımızı bir zenginlik olarak görüyoruz. Fakat ortak noktamız, ülkenin geleceği ve refahı olmalıdır. Ukrayna’nın elinde 35 milyon ton civarında mısır, soya, ayçiçek yağı üzere ihraç edemedikleri eserler vardı. Bugün baktığımızda 431 gemi, ‘Tahıl Koridoru’ndan geçerek 10,1 milyon ton eseri dünyaya ulaştırmış oldu. Bu eserlerin yüzde 61’i Avrupa ülkelerine, yüzde 21’i Asya ülkelerine, yüzde 13’ü Afrika ülkelerine gönderildi ve piyasaya girdi. Bu gelişim, moderatör misyonu üstlenen bir Türkiye ve Cumhurbaşkanımız olmasaydı, olmazdı. Geçtiğimiz gün OECD’nin Paris’te toplantısı vardı. Orada Tahıl Koridoru’nun, Cumhurbaşkanımızın teşebbüsleriyle tekrar açılıp, sevkiyatın devam etmesi konuşuldu. OECD’nin gündemi bizdik. Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşundan kaynaklı, dünyanın konuştuğu bir ülke vardı.”

‘TÜRKİYE, DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM YAŞIYOR’

Türkiye’nin büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını kaydeden Bakan Kirişci, “Biz bu gelişimi Adanalılar olarak uygun pahalandırmak durumundayız. Bazen geriden gelmek avantajdır. Elektrikli araba serüveninde yaya ve geride kalmadık. Onu da yakalayıp, mart ayında da vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Bununla ne kadar iftihar etsek azdır. Buna benzeri teşebbüslerimiz de devam ediyor. Geçtiğimiz gün Ukrayna tarım bakanıyla telefonda görüştüm. Bana ‘Sığınaktayım lakin dışarıdakiler sizin ‘Bayraktar’ınız sayesinde rahatlar’ dedi. Bunlar duygulandıran şeyler” dedi.

Adana’yı geçmişin savlı kenti olarak nitelendiren Bakan Kirişci, kentin gelişimine katkı sunma konusunda daha düzgününü yapmak için çaba ve efor göstereceklerini söyledi. 

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.