SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bakan Kirişci: 11 ilimize 5 milyar liralık destek sağlıyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “11 ilimizde besicilerin hayvanlarını yemlemede sıkıntısı olmasın, diye 1,5 milyar liralık destekleme daha gündeme getirdik. 11 ile dağıtılan 3,4 milyar liralık destek, yuvarlak rakamla 5 milyar liraya çıkmış oldu” dedi.

Bakan Kirişci: 11 ilimize 5 milyar liralık destek sağlıyoruz
Akacan The Mall
09.03.2023 14:23
0
A+
A-

Bakan Kirişci: 11 ilimize 5 milyar liralık destek sağlıyoruz
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “11 ilimizde besicilerin hayvanlarını yemlemede sıkıntısı olmasın, diye 1,5 milyar liralık destekleme daha gündeme getirdik. 11 ile dağıtılan 3,4 milyar liralık destek, yuvarlak rakamla 5 milyar liraya çıkmış oldu” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar ile bir araya geldi. Nurdağı Kaymakamlığı’nda düzenlenen toplantıya; Bakan Kirişci’nin yanı sıra Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, Nurdağı koordinatör valisi olan Şırnak Valisi Osman Bilgin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Kirişci, deprem bölgelerinde yaraların hızlıca sarıldığını belirterek, artık çadır kentlerden konteyner kentlere geçiş olduğunu, 1 yılın sonunda depremden etkilenen 11 kentte kalıcı konutlar ile kırsal alanların tamamlanmış olacağını söyledi. Kirişci, ‘’Bakanlık olarak başlangıçta 5 bin araç 15 bin personelimizle vatandaşımızın hemen yanı başında olmanın gayreti içerisinde olduk. Yaraları sarmak Cumhurbaşkanı’mız öncülüğünde devletimizin birinci vazifesi oldu. Depremin üzerinden 32 gün geçti. Hamdolsun, ilk günde yaşadıklarımızı, bugün geride bırakmış durumdayız. 40 bin vatandaşlı 1978 vatandaşını şehit vermiş Nurdağı ilçemizin gelmiş olduğu noktayı ve bu hareketliliği gördüğümde çok mutlu oldum. Artık çadırları da yavaş yavaş terk edeceğiz, onların yerine prefabrik konutlara ve konteyner kentlere vatandaşlarımız yerleşmeye başlayacak sonra da 1 yılı sayacağız. 1 yıl sonunda 11 ilimizin tamamında kalıcı konutlar kent merkezlerinde ve kırsal alanlarda tamamlanmış olacak” dedi.

TARIMSAL DESTEKLER ÖNE ÇEKİLDİ

Akacan The Mall

Bakan Kirişci, tüm Türkiye’de çiftçilere yönelik destekleme ödeneklerinin öne çekildiğini belirtti. Kirişci, 13 milyar 836 milyon TL’lik destek ödemelerinin çiftçilerin hesabına geçtiğini kaydederek, bunun 3,4 milyon TL’sinin ise 11 deprem kentine ait olduğunu vurguladı. Kirişci, “Tüm Türkiye’de çiftçilere yönelik destekleme ödeneklerimizi öne çektik. 13 milyar 836 milyon liralık destek ödemesi çiftçilerin hesabına geçildi. Bunun 3,4 milyar lirası 11 ilimize ait ve 382 milyon lirası da Gaziantep’e ait. 382 milyon liralık ödeme de Gaziantepli çiftçilerimizin hesabına geçmiş oldu. 11 ilimiz için hayvancılarımızın hayvanlarını yemlemede bir sıkıntısı olmasın, diye 1,5 milyar liralık da bir destekleme daha gündeme getirdik. 11 ile dağıtılan 3.4 milyar liralık destek, yuvarlak rakamla 5 milyar liraya çıkmış oldu’’ diye konuştu.

‘TARIM ALANLAR TARIM İÇİN KULLANILMALI’

Türkiye’nin deprem bölgesi olduğuna dikkat çeken ve bazı uyarılarda bulunan Bakan Kirişci, sıvılaşma kabiliyeti yüksek olan alüvyon tabakalardan uzak durulması ve tarım topraklarının sadece tarımsal üretim için kullanılması gerektiğinin altını çizdi. Ahırların, kümeslerin ve siloların tarım alanları üzerine olmaması gerektiğini anlatan Kirişci, ‘’Bizler de vatandaş olarak fay hatlarından uzak durmaya özen gösterelim. Sıvılaşma kabiliyeti yüksek olan alüvyon tabakalardan uzak duralım. Tarım topraklarına lütfen sadece tarımsal üretim için bakalım. Burada üreticilerimize de sesleniyorum. Ahırlarınızı, ağıllarınızı, kümeslerinizi silolarınızı tarım alanları üzerine yapmayalım. Tarım alanları tarımsal faaliyetler için Allah’ın bize bahşettiği alanlardır. Depremler istenmez ama deprem olan coğrafyalardadır bereketli topraklar. Bu bereketli topraklar da milyonlarca yıldan beri oluşan depremlerin bir sonucu ve bize Allah’ın bir ikramıdır. Ovayı ova için kullanalım dağları da yerleşim için kullanalım. Altında iş yeri üstünde ev yapmayalım. Kültürümüze baktığımızda bir tane dahi ecdattan kalan ev altında iş yeri gösteremezsiniz. Biz bunları hep görmezden geldik sırtımızı döndük. Artık bu memleketin deprem memleketi olduğunu unutmayalım’’ dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.