SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bakan Kasapoğlu: Türkiye’de gençlik ve spor ihtilaline imza attık

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, an itibariyle müracaat yapan gençlerin tamamının GSB yurtlarına yerleştiğini kaydederken, ‘’Devletimiz GSB Yurtları çatısı altına girmek isteyen hiçbir gencini dışarda bırakmadı’’ dedi. Bakan Kasapoğlu, son 4 senede ulusal sportmenlerin atletlerimiz, 19 bin 620 madalya elde ettiğini bildirdi.

Bakan Kasapoğlu: Türkiye’de gençlik ve spor ihtilaline imza attık
Akacan The Mall
07.12.2022 10:07
0
A+
A-

Bakan Kasapoğlu: Türkiye’de gençlik ve spor ihtilaline imza attık
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, an itibariyle müracaat yapan gençlerin tamamının GSB yurtlarına yerleştiğini kaydederken, ‘’Devletimiz GSB Yurtları çatısı altına girmek isteyen hiçbir gencini dışarda bırakmadı’’ dedi. Bakan Kasapoğlu, son 4 senede ulusal atletlerin atletlerimiz, 19 bin 620 madalya elde ettiğini bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bakanlık yurtlarına yerleştirmede bu yıl değerli bir rekora imza attıklarını ve an itibariyle müracaat yapan gençlerin tamamının GSB yurtlarına yerleştiğini kaydederken, ‘’Devletimiz GSB Yurtları çatısı altına girmek isteyen hiçbir gencini dışarda bırakmadı’’ dedi. Bakan Kasapoğlu, yürüttükleri planlı bir spor siyaseti doğrultusunda sportif muvaffakiyetleri gerisi gerisine geldiğini belirtirken, son 4 senede ulusal atletlerin atletlerimiz, 19 bin 620 madalya elde ettiğini bildirdi.

Bakan Kasapoğlu, bakanlığının 2023 yılı bütçesi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, maalesef Türkiye’nin kaç jenerasyonunun o ya da bu sebeple heba ettiğini, onlara inanç hissiyle yaklaşamadığını, onları birer potansiyel tehlike olarak görerek önlerini kestiğini söz ederek, ‘’Darbeler, ekonomik ve idari krizler, istikrarsızlık ve diğer birtakım sebeplerle gençlerin gücü, dinamizmi, genç fikirleri ve yüksek ülküleri daima akim hale getirilmiştir’’ dedi. Bakan Kasapoğlu, şunları söyledi:

Akacan The Mall

‘’Bugün şükürler olsun ki gençlerimiz siyasetten idareye, adaletten toplumsal alanlara, ticaretten iktisada, kültürden sanata, teknoloji kullanımından bilime, turizmden spora her alanda büyük başarılara imza atıyor. Ülke olarak gençlerimize güvenmenin, onları hayatın her alanında sorumluluk almaya teşvik edip önlerini açmanın mükafatını alıyoruz. İnanıyorum ki bu yalnızca bir başlangıç; Türkiye önümüzdeki devirde gençlerinin taze fikirleriyle, kendilerine mahsus metotlarıyla, vazgeçmedikleri hayal ve ülküleriyle, dünyayla entegrasyonlarıyla çok daha büyük aralar alacaktır. Biz koşullar ne olursa olsun gençlerimize güvenmeye, onların muhtaçlıklarını öncelemeye, yollarını açmaya ve iştiraklerini teşvike tıpkı kararlılıkla devam edeceğiz.’’

Bakan Kasapoğlu, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, 2002’den beri gençlik ve spor alanında en değerli ıslahatları, her gence fırsat eşitliği sağlama amacıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, ‘’En büyük yatırım, beşere yapılan yatırımdır. Gençler için yapılan yatırım ise, geleceğe yapılan yatırımdır. Biz her daim buna inandık, bu şiar doğrultusunda hareket ettik. Genç odaklı eser, genç odaklı hizmet, genç odaklı siyaset vizyonumuzu daima büyüttük. Elimizdeki genç nüfus avantajından, bu kıymet biçilmez rezervden layıkıyla istifade etmeye çaba ettik. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken, yeni yüzyılı Türkiye Yüzyılı yapacak olan gençlerimizi en uygun imkanlarla en yaygın ve adaletli bir biçimde buluşturmak için azami uğraş gösterdik. Onların, en yeterli imkanlara sahip olmaları için, kendilerini geleceğe hazırlarken gereksinim duydukları ve duyacakları her alanda onları güçlü kılmak için her daim gerekeni yaptık’’ diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu, Gençlik Merkezi sayısını 420’nin, Genç Ofis sayısını 345’in, Gençlik Kampı sayısını 54’ün üzerine çıkardıklarına işaret ederken, ‘’20 yıl evvel Genç Ofis diye bir şey yoktu. Gençlik Merkezi sayısı 10’u geçmiyordu. Tüm Türkiye’de yalnızca 5 adet gençlik kampı vardı. Bugün milyonlarca gencimizin faydalandığı bu yerlerde; girişimciliğin, yabancı lisan eğitiminin, sanatın, paylaşımcılığın, sporun, toplumsal inovasyonun, birlikteliğin en hoş örnekleri ortaya konuyor. Türkiye’yi farklı yerlere, çok daha büyük gayelere taşıyacak gençlerimiz bu yerlerde donanımlarını ve kabiliyetlerini geliştiriyorlar’’ halinde konuştu.

‘’BİR İHTİLAL YAZDIK VE O İHTİLALLE ÜNİVERSİTE HARÇLARINI TARİHE GÖMDÜK’’

20 yıl evvel Türkiye’de gençlerin üniversite sorunu olduğunu, her gencin üniversiteye gidemediğini lisana getiren Bakan Kasapoğlu, şöyle dedi:
‘’Biliyorsunuz sayıları, istatistikleri. Öncelikli olarak her kente üniversite kurduk. Her kentte birden fazla üniversite var. Bu, bizim için fırsat eşitliğinin en değerli başlangıcıydı. Gençlerimizin sesine kulak verdik. Hamdolsun artık pek çok gencimiz 20 yıl öncesine nazaran kıyasladığımızda üniversiteyi hayal olmaktan öte bir ömür biçimi olarak istediği üniversiteye, hayallerine kavuştu. Bununla birlikte yıllar boyunca Türkiye’de protestolara şahit olduk. Tahminen o protestolara içinizde katılanlar da var. Harçlara hayır diyorlardı. Bu ülkenin hiçbir genci maddi imkânsızlığından ötürü üniversiteye gitmekten yoksun kalmasın diye yeniden bir ihtilal yazdık ve o ihtilalle üniversite harçlarını tarihe gömdük. Bugün artık yeni kuşak gençler harçlardan bir haber. Fiyatsız bir üniversite ile hamdolsun bir kademe kaydettik.’’

Bakan Kasapoğlu, bakanlığına bağlı öğrenci yurtları hakkında bilgi verirken, şunları kaydetti:

‘’20 sene evvel gençler üniversiteye girebilse dahi barınacak yer bulamıyorlardı. Üniversite okumaya gittikleri kentlerde, varsa akrabalarının yanında kalabiliyor, yoksa büyük zorluklar içerisinde okullarını bitirmeye çalışıyordu. Mevcut yurtların ise hem altyapı, hem kapasite, hem konfor, hem de planlama açısından büyük eksiklikleri vardı. AK Parti misyona geldiğinde bu ülkede yalnızca 190 adet öğrenci yurdu vardı. Hamd olsun bugün bu sayı 800… Köhne yapıların da tamamını yıkıp yenilerini inşa ederek bu noktaya geldik. Hamd olsun bugün yurt kapasitemiz 850 binden fazla…’’

‘’DEVLETİMİZ GSB YURTLARI ÇATISI ALTINA GİRMEK İSTEYEN HİÇBİR GENCİNİ DIŞARDA BIRAKMADI’’

Şu an itibariyle müracaat yapan gençlerin tamamının yurtlara yerleştiğini kaydeden Bakan Kasapoğlu, ‘’Cumhuriyet tarihinin en yüksek talep karşılama performansını gerçekleştirdik. Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de, büyükşehirlerimizin, öğrenci kentlerimizin tamamında sırada bekleyen genç kalmadı. Hepsi yurtlarında, eğitimlerine, akademik çalışmalarına, toplumsal faaliyetlerine odaklanmış durumdalar. Devletimiz GSB Yurtları çatısı altına girmek isteyen hiçbir gencini dışarda bırakmadı’’ tabirlerini kullandı.

“SAMİMİ EMEKLERE ALGI OPERASYONU ÇEKMEYE ÇALIŞMAK BÜYÜK BİR HAKSIZLIK”

Türkiye’deki büyüklükte bir öğrenci yurdu yapılanmasının, bu türlü bir barınma altyapısının dünyanın öbür bir ülkesinde olmadığını, bu mevzuda savlı olduklarını lisana getiren Bakan Kasapoğlu, ‘’Bu altyapıyı mesnetsiz münasebetlerle eleştirmenin, verilen samimi emeklere algı operasyonu çekmeye çalışmanın büyük bir haksızlık olduğuna inanıyorum. Daha da ötesi bugünkü ithamlar, şayet gerçekler bilinerek tabir ediliyorsa, bunun da arka niyet taşıdığını düşünüyorum’’ dedi.

Bakan Kasapoğlu, aylık 270 ila 450 lira sembolik fiyatlarla hizmet veren yurtlarda, elektrik, su, güvenlik, paklık, çamaşır, 32 GB internet üzere tüm hizmetlerin, ekstra hiçbir fiyat talep etmeden gençlere verildiğini anlatırken, ‘’Ayrıca yurtlarda konaklayan tüm gençlerimize sağladığımız beslenme dayanağını bu yıl 2,5 kat artırarak aylık 1800 lira düzeyine yükselttik. Böylelikle gençlerimiz için artık sabah kahvaltısı ve akşam yemeği de fiyatsız oldu’’ diye konuştu.
Geçtiğimiz yaz devrinde yurtları seyahat eden gençlere fiyatsız olarak temin ederek, yeni bir açılım gerçekleştirdiklerini, gençlerin, yaz devirlerinde Türkiye’yi gezdiklerini, konaklama için hiçbir bedel ödemediklerini, tüm müze ve ören yerlerini de fiyatsız olarak ziyaret etme imkanına sahip olduklarını kaydederek, artık her sene tatil periyotlarında bu uygulamayı devam ettireceklerini bildirdi.

Bakan Kasapoğlu, son 20 yılda yükseköğretim öğrencilerine verdikleri burs ve kredileri, hem faydalanan kişi sayısı bakımından, hem de ödenen meblağ bakımından kademeli bir biçimde artırdıklarını tabir ederek, şunları söyledi:

‘’2002’de 45 lira olan burs ve kredi fiyatını; lisansta 850, yüksek lisansta 1700 ve doktorada 2550 lira düzeyine yükselttik. Yalnızca bu yıl; 506 bin 61 üniversite öğrencimize burs ve 913 bin 887 üniversite öğrencimize kredi dayanağı sağladık. Ayrıyeten tahsil kredilerinde ihtilal niteliğinde bir adım atarak, kredi geri ödemelerinde hesaplanan endeks fiyatını ortadan kaldırdık. Sayın Cumhurbaşkanımız muştuyu yaz başında vermişti. Meclisimiz açılır açılmaz mevzu görüşüldü, yasal düzenleme hazırlandı ve ilgili yasa geçtiğimiz haftalarda Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Artık tahsil kredisi borcu, tahsil kredisi olarak verilen ölçü kadar olacak. Gençlerimiz geri ödemelerde bu meblağın üzerine ekstra bir fark fiyatı ödemeyecekler. Bu yasal düzenlemeden kredi almaya başlayacak, hali hazırda kredi alan ve kredilerinde geri ödeme periyoduna gelen herkes faydalanabilecek. 1 milyon 392 bin 629 gencimizin ödenmemiş yahut ödenecek taksitlerindeki endeks ölçüleri silinmiş oldu. Böylelikle toplamda 27 milyar 15 milyon 455 bin 158 liralık bir yükü gençlerimizin omzundan aldık.Tüm gençlerimize ve aziz milletimize güzel, uğurlu olmasını temenni ediyorum.’’

‘’İCRA EDİLEN SİYASET, DEDİKODU SİYASETİ OLMAMALIDIR’’

Bakan Kasapoğlu, hiçbir vakit yapan tenkide kapalı olmadıklarını, Meclis kürsüsünden her milletvekilinin tenkit hakkı bulunduğunu, her milletvekilinin düşüncelerini tabir etmede özgür olduğunu vurgulayarak, şunları lisana getirdi:

‘’Ama kanılar söz edilirken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çatısı altında siyaset yapılırken, icra edilen siyaset, dedikodu siyaseti olmamalıdır. Evhamlarla, yalnızca takip ettiği toplumsal medya hesaplarının dedikodularıyla konuşan bir siyaset lisanı hiçbir siyasetçiye yakışmaz. Siyasetin, gerçek dünyadan, yaşananlardan, deneyimlerden uzak, spekülasyonlara dayalı bir duruşu olamaz. Yurt konusundaki, kredi konusundaki, gençlik altyapısı konusundaki muvaffakiyetlerin hepsi Türkiye’nin başarısıdır. Bunlar genç odaklı vizyonun bileşenleridir. Bugün gördüm ki gençlerimizin elindeki imkanları sindiremeyen, memnuniyetlerini hazmedemeyen, bu memnunluktan nasiplerini alamayanlar var.Onlar varsın bu hoşlukları anlamasın, gençlerimiz kendilerine sağlanan fırsatların tamamının farkındadır. Biz her gün o gençlerin ortasındayız, bize her mevzuda fikirlerini söz ediyorlar, bu özgüvene sahipler ve bu da bizi çok mutlu ediyor. Gençler ismine konuştuğunu söyleyerek temelsiz ithamlarda bulunanlar görünen o ki o gençlerin hissiyatından çok kendi siyasi spekülasyonlarını seslendiriyor. Şundan kuşkunuz olmasın; gençler için verilen uğraşın, gençler kendilerini geleceğe en uygun biçimde hazırlasın diyerek ortaya konan emeklerin en yakın şahidi yeniden gençlerimizdir.’’

‘’O TESİSLER OLMADAN SPOR DA HAYALİ KURULAN BİR ŞEY OLMAKTAN ÇIKAMIYOR”

Bakan Kasapoğlu, birtakım milletvekillerinin spor sisteminin yalnızca spor tesisi demek olmadığını tabir ettiklerini hatırlatarak, ‘’Buna ben de canı gönülden katılıyorum. Hakikaten de bir spor sistemi için, yalnızca tesis altyapısından bahisle spor kültürü oluşturabileceğimizi söyleyemeyiz. Fakat o tesisler olmadan spor da hayali kurulan bir şey olmaktan çıkamıyor. Tesis olmazsa, spor imkanına erişim olmazsa, spor yapan olmaz, olamaz. Gençlerimiz spor yapma imkanı bulamazsa sağlıklı jenerasyonlar yetiştiremeyiz, gençlerimizi yanlış alışkanlıklardan, atıllıktan kurtaramayız. Spor yapan olmazsa yetenekler ortaya çıkmaz. Yetenekler ortaya çıkmazsa ülkemizi dünyada temsil edecek atletleri yetiştiremezsiniz. Bunlar daima bir zincirin halkalarıdır’’ tabirlerini kullandı.

“VARSA PARLAMENTODA YÜZME BİLMEYEN, SİZLERE DE ÖĞRETELİM’’

Kitle sporunda ve ona bağlı olarak performans sporunda en temel atılımın tesis inşası olduğuna işaret eden Bakan Kasapoğlu, Türkiye’nin 81 vilayetinde, ilçelerinde, köylerinde, mahallelerinde, bir gurur abidesi üzere bu ülkenin geleceğine hizmet eden spor tesisleri bulunduğunu söyledi. ‘Bakan Kasapoğlu, kelamlarını şöyle sürdürdü:

‘’Anadolu’yu bir uçtan bir uca gezerseniz inşa ettiğimiz görkemli stadyumlarla, yüzme havuzlarıyla, alanlarla, salonlarla, kortlarla, pistlerle karşılaşırsınız. Son 20 senede 2 bin 714 spor tesisi inşa ettik. Mahallî idareler ve başka kamu kurumlarıyla işbirliklerimiz çerçevesinde 7 bin 929 spor tesisini, alanları, salonları, kortları, çok gayeli spor alanlarını hizmete açtık. 36 adet çağdaş, farklı branşların icra edilmesine uygun, 7/24 yaşayan kent stadyumları inşa ettik. 6 adet stadyumumuz ise yolda… Çok kısa vakit sonra milletimizle kavuşacak. 10 Bin Pota basketbol seferberliğimiz kapsamında, bugüne kadar 8 bin 393 adet basketbol potası inşa ettik. Yüzme bilmeyen kalmayacak dedik, yüzme havuzu sayımızı 610’a yükselttik. Bu havuzlarda bugüne kadar 5 milyon gencimize yüzme öğrettik. Yüzme bilmeyen 5 milyondan fazla insanımıza yüzme öğrettik. Varsa parlamentoda yüzme bilmeyen, sizlere de öğretelim.İşte bunun ismi kıymetli arkadaşlar, eser siyasetidir, hizmet siyasetidir. Bu uğraşın ismi de Türkiye’nin Spor Devrimi’dir. Bu yapıtlarda vizyonuyla bizlere yol gösteren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bugüne kadar emeği olan, alın teri olan herkesten Allah razı olsun.’’

‘’SON 4 SENEDE ATLETLERİMİZ, 19 BİN 620 MADALYA ELDE ETTİ’’

Bakan Kasapoğlu, ortaya koydukları bu yapıtlardan şampiyonların yetiştiğini belirterek, ‘’Özellikle Tokyo 2020, Oran 2022, Konya 2021, Dünya Şampiyonaları ve Avrupa Şampiyonalarında elde ettiğimiz muvaffakiyetleri biliyorsunuz. Son 4 senede atletlerimiz, 19 bin 620 madalya elde etti’’ dedi.

Bütün bu muvaffakiyetlerin, yılları kapsayan emeklerin, inşa edilen spor altyapısının, stratejinin, planlamanın, spor bilimleri alanın en çağdaş ekipmanlarının ve uygulamalarının hayata geçirilmesinin sonucu olduğuna işaret eden Bakan Kasapoğlu, ‘’65 spor branşının tamamı bizim için birebirdir. Hepsi bizim için farklı başka değerlidir. Cimnastikte birinci olimpiyat madalyası, birinci dünya şampiyonlukları, Okçulukta birinci olimpiyat altını, yüzmede birinciler, Atletizmde birinciler, paralimpik branşlarda birinciler daima bizim devrimizde gerçekleşti. Daha evvel bu branşlarda bırakın muvaffakiyetleri, Bakan Kasapoğlu, Gazi Meclis’te tüm partilerin genel konsensüsünde Spor Kulüpleri ve Federasyonları Yasası’nın kabul edildiğini hatırlatarak, ‘’Yasanın çıkması için gereken tüm özveriyi ortaya koyduk. Mali disiplini, sürdürülebilirliği ve verimliliği sağlayacak bu yeni düzenlemede emeği olan herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

Bakan Kasapoğlu, sporda şiddetin önlenmesi konusunda, dopingle çaba konusunda, korsan yayınlar konusunda, yasa dışı bahisle gayret konusunda en faal çalışmalara imza attıklarını belirterek, ‘’2002’den bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde üstüne katarak giden, problemlerini ertelemeyen, altyapı sorunlarını aşan, maksat üstüne gaye ekleyen bir Türkiye var’’ diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu, Cumhuriyetin 100. Yılı’na girerken gençlik ve spor alanındaki tüm eksiklikleri giderdiklerini söz ederek, ‘’Yeni Yüzyılı, Türkiye Yüzyılı yapacak yolun bütün merhalelerini planladık. Türkiye bugün, her alanda büyük ölçüde kendine yeten bir ülkedir. Gençlik ve spor alanında da birikimi, yeteneği, potansiyeli, deneyimi, gerçekçi gayeleri, istikameti olan bir ülkedir. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Türkiye, her biri çok kıymetli, her biri cevher olan gençleriyle heyecan verici bir geleceğe yanlışsız ilerliyor’’ formunda konuştu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.