SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bakan Karaismailoğlu: Türkiye Yüzyılı’nı gücün yüzyılı kılacak adımlarımızdan biri de Togg’dur

Bakan Karaismailoğlu: Türkiye Yüzyılı’nı gücün yüzyılı kılacak adımlarımızdan biri de Togg’durUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu …

Bakan Karaismailoğlu: Türkiye Yüzyılı’nı gücün yüzyılı kılacak adımlarımızdan biri de Togg’dur
Akacan The Mall
31.10.2022 14:36
0
A+
A-

Bakan Karaismailoğlu: Türkiye Yüzyılı’nı gücün yüzyılı kılacak adımlarımızdan biri de Togg’dur
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ülkemizin 60 yıllık hayali olan, her vakit engellenmeye çalışılan yerli aracımızın seri üretimine başladık. İşte ‘Türkiye Yüzyılı’nı üretimin, verimliliğin, muvaffakiyetin, gücün yüzyılı kılacak adımlarımızdan biri de Togg olmuştur” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, bir dizi program için Balıkesir’e geldi. Birinci olarak Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Merasimi’ne katılan Karaismailoğlu, üniversite öğrencileriyle buluştu. Bakan Karaismailoğlu’na, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Adil Çelik, Mustafa Canbey, Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Lideri Yücel Yılmaz, AK Parti Vilayet Lideri Ekrem Başaran ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Süleyman Özdemir eşlik etti. Karaismailoğlu, protokol konuşmalarının akabinde 2022-2023 akademik yılının birinci dersini verdi. ‘Lojistik, Mobilite ve Dijitalleşme Ekseninde Türkiye’nin Ulaşım Vizyonu’ konusunda bilgi veren Karaismailoğlu, ulaşımda alanındaki yatırımlara ait de konuştu.

ZAMAN VE YAKITTAN YILDA 150 MİLYON LİRALIK TASARRUF

Akacan The Mall

Bakan Karaismailoğlu, daha sonra Karayolları Genel Müdürlüğü’nce üretimi tamamlanan Bandırma Farklı Düzeyli Kavşağı Açılış Merasimi’ne katıldı. Hizmete sunulan kavşak ile vakit ve akaryakıttan yılda 150 milyon lira tasarruf sağlanacağını belirten Karaismailoğlu, “Bugün hizmetinize sunmaktan büyük memnuniyet duyduğumuz çalışmamızda, 3 kilometre uzunluğunda köprülü kavşağı; 2’şer şeritli, kısımlı ve sıcak kaplamalı olarak tamamladık. Proje kapsamında ayrıyeten 6,1 kilometre uzunluğunda ilişki yolu ile birlikte 395 metre uzunluğunda 2 Bandırma Giriş Kavşağı Köprüsü, 35 metre uzunluğunda 2 devlet demir yolları üst geçit köprüsü, 30 metre uzunluğunda 2 alt geçit köprüsü ve 1 de yaya altgeçidi yer alıyor. Böylelikle Bandırma’nın transit ve kent içi araç trafik konforunu sağlıyoruz. Ulaşım mühleti, 10 dakikadan 2 dakikanın altına inecektir. Projemizin hayata geçmesiyle 1 yılda vakitten 137 milyon lira, akaryakıttan 13 milyon lira olmak üzere toplam 150 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Ayrıyeten 2 bin 550 ton karbon salınımı azalacak ve etrafımızı müdafaaya devem edeceğiz” dedi.

‘YENİ YATIRIMLARIMIZ İÇİN ARALIKSIZ ÇALIŞIYORUZ’

Ulaştırma ve Altyapı yatırımlarına sürat kesmeden devam edildiğini belirten Karaismailoğlu, “Bu yatırımlarımızla, Türkiye’mizi dünya ticaret yollarının hakimi pozisyonuna yükseltiyoruz. Kelam konusu çalışmalarımız, ‘Türkiye Yüzyılı’nın da en kıymetli kilometre taşlarından olacak. Ülkemizin doğusu-batısı demeden, köyü-kasabası, büyükşehri fark etmeden. Yaptıklarımızla yetinmiyoruz, yeni yatırımlarımızı da bir an evvel milletimize sunmak için aralıksız çalışıyoruz. 11 Ekim’de, bölgemiz için çok değerli olan Ayvacık-Küçükkuyu Yolu ve Troya-Assos tünellerini hizmete açtık. Tünellerimiz ile Çanakkale-Balıkesir- İzmir Yolu’nda bölünmüş yol bütünlüğü sağlandı. Kuzey Marmara ile Güney Marmara ve Ege Bölgesi ortasındaki ulaşım kolaylaştı. Geçen hafta 104,3 kilometrelik uzunluğunda, içerisinde 14 köprü ve 8 tünel bulunan, Malatya’yı Sivas’a bağlayan, seyahat mühletini 35 dakika kısaltan Hekimhan Yolu’nu açtık. Akabinde Diyarbakır’ı bölgenin en kıymetli ulaşım akslarına bağlayan, seyahat müddetini 40 dakikadan 15 dakikaya indiren Diyarbakır Güneybatı Etraf Yolu’nu milletimizin hizmetine sunduk” diye konuştu.

‘DEVRİM, TOGG İLE GERÇEKLEŞTİ’

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Gemlik Yerleşkesi’nin açılışı yapılan ve seri üretimine geçilen Togg’un vatana ve millete güzel olmasını dileyen Karaismailoğlu, “29 Ekim günü Cumhuriyet coşkumuza, ‘yerli ve milli’ elektrikli aracımıza Togg da katıldı. TCDD’nin pahalı mühendislerinin emeğiyle 60 yıl evvel başlayan ve algı oyunlarıyla rafa kaldırılan ‘Devrim’, bugün Togg ile gerçekleşti. ‘Devrim’ arabasından, ‘devrin’ arabasına. Ülkemizin 60 yıllık hayali olan, her vakit engellenmeye çalışılan yerli aracımızın seri üretimine başladık. İşte ‘Türkiye Yüzyılı’nı üretimin, verimliliğin, muvaffakiyetin, gücün yüzyılı kılacak adımlarımızdan biri de Togg olmuştur” dedi. İlçedeki ziyaretlerini tamamlayan Bakan Karaismailoğlu, kent merkezindeki programlarına devam etmek üzere Bandırma’dan ayrıldı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.