SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bakan Karaismailoğlu: Raylı sistem yatırımlarımızın toplam maliyeti 27 milyar dolar

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosunda yolculuk yaptı. Bakan Karaismiloğlu “Demiryolu yatırımlarında Türkiye’nin genelinde hakikaten çok büyük bir atılım var. Şu anda Türkiye genelindeki raylı sistem yatırımlarımızın toplam maliyeti 27 milyar dolar. İstanbul Havalimanı’nı metroyla buluşturduk. İnşallah ilerleyen yıllarda hızlı trenlerle buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu: Raylı sistem yatırımlarımızın toplam maliyeti 27 milyar dolar
Akacan The Mall
30.01.2023 14:07
0
A+
A-

Bakan Karaismailoğlu: Raylı sistem yatırımlarımızın toplam maliyeti 27 milyar dolar
ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosunda yolculuk yaptı. Bakan Karaismiloğlu “Demiryolu yatırımlarında Türkiye’nin genelinde hakikaten çok büyük bir atılım var. Şu anda Türkiye genelindeki raylı sistem yatırımlarımızın toplam maliyeti 27 milyar dolar. İstanbul Havalimanı’nı metroyla buluşturduk. İnşallah ilerleyen yıllarda hızlı trenlerle buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu sabah saatlerinde Gayrettepe’de bulunan metro çalışmalarını inceledi. Ardından Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattını kullanarak Kağıthane metrosuna aktarma yaptı. Bakan Karaismailoğlu Kağıthane durağından metroya binerek İstanbul Havalimanı’na seyahat etti. Yolculuk esnasında metroda yolcularla sohbet etti. Yolculuğun ardından Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“İSTANBUL’DA HER YÖNÜYLE HAREKETLİLİK BÜYÜYOR”

Akacan The Mall

Bakanı Karaismailoğlu “Bu hattımızın devamı olan Kağıthane’den Gayrettepe ile arası 3.5 kilometre. Fazla zaman geçirmeden önümüzdeki aylarda burayı da hizmete açarak 35 kilometreyi 37,5 kilometreye çıkartacağız. Tabii bir haftayı geçti, Kağıthane-İstanbul Havalimanı metromuz açıldı. Hakikaten dünyanın en iyi ve en yoğun havalimanına Türkiye’nin en hızlı metrosu ve dünyanın en kaliteli metrosuyla hizmet etmek, bütün vatandaşlarımızın tercih ettiği bir sistem oldu.

Burası bağlantıları da bitirdiğimizde toplamda 69 kilometreye çıkacak devasa bir şehir içi metrodan bahsediyoruz. İnşallah yıl sonuna ulaştığımızda burası Gayrettepe’den İstanbul Havalimanı üzerinden Arnavutköy, Başakşehir, Küçükçekmece ve Marmaray olmak üzere toplamda 69 kilometreye uzayacağımız devasa bir şehir için metro hattı olacak. İstanbul’u kurtaracak olan bu şekilde bu büyük altyapı yatırımlarıdır. Bizler Bakanlık olarak İstanbul’un dört tarafını böyle kaliteli, konforlu ulaşım ağlarıyla örmeye devam edeceğiz.

İstanbul Havalimanı dünyanın göz bebeği ve dünyanın transit merkezi. Geçen yıl 65 milyon yolcuya hizmet vermiştir. İnşallah bu yıl 70 milyonu da geçeceğiz İstanbul Havalimanı’nda. Aynı şekilde Sabiha Gökçen Havalimanında buna paralel olarak büyüyor. Orası 30 milyon yolcuyu bulmuştu. Önümüzdeki yıl 30 milyonu çok daha geçecek. İkinci pistini bitireceğiz. Yeni terminaller yapacağız. Yani İstanbul’da her yönüyle hareketlilik artıyor, büyüyorö diye konuştu.

“TÜRKİYE GENELİNDEKİ RAYLI SİSTEM YATIRIMLARIMIZIN TOPLAM MALİYETİ 27 MİLYAR DOLAR”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “Biz ulaşımda engel tanımıyoruz demiştik. Metro hattımız aynı şekilde. Bütün yüzde 100 erişimi olan bütün hareket kabiliyeti kısıtlı bireylerin rahatlıkla ulaşabileceği, kalıcı yollardan kabartma taşlardan, asansörlerinden, yürüyen merdivenlerinden, ses sistemlerinden, anons sistemlerine kadar bütün vatandaşlarımızın hiçbir yardıma ihtiyaç duymadan kendi kendilerine ulaşım ihtiyaçlarını giderebilecek örnek projelerden bir tanesi. Demiryolu yatırımlarında Türkiye’nin genelinde hakikaten çok büyük bir atılım var. Şu anda Türkiye genelindeki raylı sistem yatırımlarımızın toplam maliyeti 27 milyar . Şehir içi metrolarda olduğu gibi şehirler arasında da şu anda 4 bin 200 kilometre hızlı tren ağımızda hummalı bir çalışma var. Onların da meyvelerimizi önümüzdeki günlerde tamamlayacağız. Hatlarımızı bir bir bitireceğiz. Yine İstanbul Havalimanı’nı metroyla buluşturduk. İnşallah ilerleyen yıllarda hızlı trenlerle buluşturacağız. Yani burası dört başı mamur bir ulaşım kenti oluyor. O yüzden hakikaten bakanlığımız çok büyük bir özveriyle sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu yatırımları bir bir bitirip İstanbulluların ve Türkiye’nin hayatına kazandırıyor. Kazandırmaya da devam ediyor” ifadelerini kullandı. (DHA)

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.