STERLIN
41,0244
DOLAR
32,3410
EURO
35,0620
ALTIN
2.238,57
BIST
8.790,47
SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Bakan Ersoy: Bu yıl hedef 60 milyon turist, 56 milyar dolar gelir

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde 2023 hedeflerinin 60 milyon turist ile 56 milyar dolar gelir olduğunu, 2028’de ise 90 milyon turist ve 100 milyar dolar gelir hedeflediklerini açıkladı.

Bakan Ersoy: Bu yıl hedef 60 milyon turist, 56 milyar dolar gelir
Akacan The Mall
31.01.2023 14:36
0
A+
A-

Bakan Ersoy: Bu yıl hedef 60 milyon turist, 56 milyar dolar gelir
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde 2023 hedeflerinin 60 milyon turist ile 56 milyar dolar gelir olduğunu, 2028’de ise 90 milyon turist ve 100 milyar dolar gelir hedeflediklerini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen basın toplantısında, turizmde 2022 yılı verileri ile 2028 hedeflerini paylaştı.

“Türkiye, 2022’de 51,4 milyon turist ve 46.3 milyar dolar gelire ulaştı” diyen Ersoy, yeni odak pazarlar oluşturduklarını kaydederek, “Türk Hava Yollarının uçtuğu her yer hedef pazarımız. Ürün çeşitlemesi kapsamında yeni odak pazarlar oluşturduk. Bu pazarlarda çok ciddi artışlar göreceğiz. Bunların başında ABD geliyor. Amerika’dan bu sene 1 milyon ziyaretçi sayısını aştık. Önümüzdeki yıl hedefimiz 1,7 veya 1,8 milyon ziyaretçi ağırlamak. Bunun yanında Güney Amerika, İskandinav, Körfez ve Uzak Doğu ülkelerine de yöneleceğiz. Bu ülkelerin bir diğer avantajı da uzak destinasyondan geldiklerinden, ortalama kalış süreleri uzun olduğu için kişi başı gelirde daha fazla para bırakıyorlar” diye konuştu.

Akacan The Mall

Ersoy, 2019’dan itibaren destinasyon tanıtımına ağırlık verdiklerinin altını çizerek, şunları söyledi:

“Istanbul is the new cool, TurkAegean, Turkish Riviera, Taş Tepeler gibi çeşitli destinasyon markaları oluşturduk. 2023-2028 döneminde 9 ana tanıtım markasını daha sistemin içerisine dahil ederek, toplam 20 yeni markalaşan ürünü daha yoğun şekilde dünya genelinde tanıtacağız. GoTürkiye sitesinde 50’den fazla ürün görürsünüz. Bu 50 ürünü global dünyada ezberletmemiz, zihinlere yerleştirmemiz lazım. Belirli süreçlerde ön plana çıkartılması gereken ürünleri sadece destinasyon bazında değil ürün bazında da markalaştıracağız. Burada en önemli şey içerik oluşturmak. 2018’de bir tanıtım filmimiz vardı. 2022’de bu rakam 300’e çıktı. 2028’de ise bu rakamı 900 reklam filmi olarak gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.”

“2023’te 7 halk plajını daha devreye alacağız”

Halk plajları konseptinin de artarak devam edeceğini vurgulayan Ersoy, “2023’te 7 plajı daha devreye alacağız; Bodrum Türkbükü, Torba, Koyunbaba, Küçük Çaltıcak, Hatay Pirinçlik, Giresun Güre ve İstanbul Şile. Her yıl 7-8 tane ilave ederek, bütün kıyı kentlerimize 5 yıldız konforundaki halk plajlarını yayacağız” dedi.

Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’de artık belli destinasyonlarda değil, her ilde ağırlama yapacak seviyeye geldiklerini kaydederek, “İl Turizm Tanıtım ve Geliştirme Programıyla birlikte 3 yıldır tüm illerimizde koordinasyon kurumlarımız var. Bunlar Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) ile iş birliği içerisinde bölgenin tanıtımıyla ilgili beraber çalışıyor. GOTürkiye dışında her ilin kendi ‘Go’ hesabı var onlar da burada faaliyetlerini yürüyor. Tüm illerle ilgili hem görseller hem sosyal medya içeriği ve yurt dışı dijital tanıtım çalışmalarında çok ciddi bir artış başlattık ve yoğun bir şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.

24 bin 500 konaklama tesisi

Geleceğin turizminin sürdürülebilir olmak zorunda olduğuna dikkati çeken Mehmet Nuri Ersoy, “Biz de bu değişme en hızlı adapte olan ülke olmak istiyoruz. 2030’a kadar 24 bin 500’e ulaşacak konaklama tesisimizin hepsinin üçüncü aşama sürdürülebilirlik kriterini tamamlamış olacağını öngörüyoruz. Dünyada, bunu Bakanlık nezdinde kanunla yürüten ilk ülke Türkiye oldu” ifadelerini kullandı.

Ersoy, Kültür Yolu Festivallerinin gerçekleştiği şehirlerin markalaşmasını hedeflendiklerin aktararak, “2022’de 5 şehirde bunu gerçekleştirmiştik. Bu sene 6 şehir daha eklenerek, 11 şehirde Kültür Yolu Festivallerimiz yapılacak. Bundan sonra her yıl 5 şehir ekleyerek, 2028 yılında 36 şehrimizde festival yapılacak. Yeni şehirlerimiz, Adana, İzmir, Nevşehir, Trabzon, Erzurum, Gaziantep. Festivallerimizi eşit bir şekilde Anadolu’nun farklı bölgelerine yaymak istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“Türk turizmi krizlere bağışıklı hale geldi”

Türkiye’nin içinde bulunduğu jeopolitik ortamın her dönem zorluklar taşıdığına işaret eden Bakan Ersoy, şöyle devam etti:

“Turizm stratejilerimizi oluştururken Türkiye’yi krizlere nasıl bağışıklı hale getiririz diye düşünerek bu uygulamaları hayata geçirdik. Pazar çeşitlemesi çalışmalarımız bu bakımdan önemli. Artık bir ülkeye bağımlı çalışmıyor Türkiye. O yüzden bir ülkenin uyarıda bulunması çok önemli değil. Farklı ülkelerden aldığı pastadaki payla açığımızı kapatabiliyoruz. Artık Türk turizmi krizlere bağışıklı hale geldi. Mesela dolar paritesindeki kur farklarından kaynaklanan olumsuz bir yansıma oldu ama ona rağmen pazar ve ürün çeşitliliğinden ötürü çok etkilenmedik. Bilindiği gibi küresel bir maliyet enflasyonuyla yaşıyoruz. Artık maliyet değil, gelir odaklı çalışmalıyız. Gelirlerimizde de çok ciddi bir artış yakaladık.”

Michelin Rehberi’ne bir kent daha eklenecek

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 2023’te Michelin Rehberi’ne İstanbul’un yanı sıra en az bir destinasyon daha ekleyeceklerini belirterek, 2028’de rehbere eklenen şehir sayısını 5’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.