SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bakan Dönmez: Yanan alanı kapatma kararı aldık

Bakan Dönmez: Yanan alanı kapatma kararı aldıkEnerji ve Natürel Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, patlamanın meydana geldiği Türkiye Taşkömürü …

Bakan Dönmez: Yanan alanı kapatma kararı aldık
Akacan The Mall
16.10.2022 14:42
0
A+
A-

Bakan Dönmez: Yanan alanı kapatma kararı aldık
Enerji ve Natürel Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, patlamanın meydana geldiği Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Kuruluşunda süreçler bitinceye kadar kömür üretimine orta verdiklerini bildirdi.

Bakan Dönmez, maden ocağı bölgesinde yaptığı açıklamada, dün prestijiyle 41 personelin cenazesinin çıkarıldığını anımsattı.

Bugün de teknik güvenlik ve emniyet gruplarının ocakta kısmi devam eden yangınla çabayı sürdürdüğünü belirten Dönmez, “Şu anda baraj yapma süreçleri devam ediyor. Gerisinden da azot ve gerekirse su ve kıymet kimyevi unsurları ocağa basmak suretiyle orayı büsbütün denetim altına alacağız. Sonrasında tabi tesisin tekrar üretime hazırlanabilmesi için oluşan hasarların tespiti, bunların tekrar tesis edilmesi ve emsal teknik süreçler devam edecek. Natürel ki bu süreçler bitinceye kadar Amasra Kurumumuzda kömür üretimine orta veriyoruz.” diye konuştu.

Akacan The Mall

Bakanlarla alanda inceleme ve taziyelerde bulunmak üzere ziyaretler gerçekleştirdiklerini söz eden Dönmez, “Kimliklerin tespiti manasında önemli vazifeler düşüyordu, çok seri biçimde hareket ettiler. Hem başsavcımıza hem Adalet Bakanımıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Bakan Bozdağ’dan Amasrada maden ocağındaki patlamaya ait açıklama:

Patlamanın meydana geldiği maden ocağına gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok büyük bir acı yaşandığını belirtti.

Herkesin çok üzüldüğünü vurgulayan Bozdağ, “Tabii ateş düştüğü yeri yakar. Yüreğimiz yanıyor. Bugün bu acıyı paylaşmak için Amasra’mıza geldim. Şehit olan 41 kardeşimize Cenabıhak’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.” sözlerini kullandı.

Yaralıların kıymetli bir kısmının taburcu edildiğini söz eden Bozdağ, şöyle devam etti:

“Çam ve Sakura’da (Başakşehir Çam ve Sakura Kent Hastanesi) yatan ve Bartın Hastanesinde olan kimi emekçilerimiz dışında hastanede olan da kalmadı. İnşallah onlara da Rabbim şafi ismi şerifiyle şifa ihsan eder, sevdiklerine, ailelerine şifa bulmuş olarak kavuşurlar. Olağan bu kazaların olmaması en büyük dileğimizdir. Hükümetlerimiz bugüne kadar bu kazaların olmaması için önemli önlemler aldı, Güç Bakanlığımız ve başka yetkililer. Bu önlemler bundan sonra da geliştirilerek uygulamaya devam edilecektir. Kazanın olduğu andan itibaren Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Güç Bakanımız Fatih Beyefendi başta olmak üzere İçişleri Bakanımız, Çalışma Bakanımız daima olay yerinde oldular. Kazanın gerisinden içeride olan emekçilerimizi sağ salim kurtarmak, onlara ulaşmak ve onları ailelerine kavuşturmak için uğraştılar. Bu ortada AFAD’ımıza, Kızılay’ımıza, istekli çalışanlarımıza ve arama kurtarma faaliyetinde bulunan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bugün sağ kurtulan personellerimiz varsa elbette onların bu çabalarıyla oldu. Onlara gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.”

Bozdağ, bu kazanın faal bir halde soruşturulmasının çok değerli olduğunu vurgulayarak, Bartın Cumhuriyet Başsavcılığının isimli tahkikatı başlattığını hatırlattı.

“Bu olay bütün taraflarıyla soruşturulacak ve aydınlatılacaktır”

Bozdağ, bu tahkikatın Amasra Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütüldüğünü anlatarak, şunları kaydetti:

“İlk evvel 3 cumhuriyet savcısı görevlendirildi lakin olayda hayatını kaybeden çalışanlarımızın çoğalması üzerine sayı 5’e çıkarıldı. Şu anda 5 cumhuriyet savcımız tahkikatı sürdürmektedir. Buradan kamuoyunun şunu açıkça söz etmek isterim; bu olay bütün taraflarıyla soruşturulacak ve aydınlatılacaktır. Başlarda ne kadar soru varsa onların hepsinin yanıtı bu tahkikat sonucunda ortaya çıkacaktır. Hedef; maddi hakikati bütün gerçekliğiyle ortaya çıkarmaktır. İhmal, kusur, eksiklik ne varsa bu kim yahut kimlerden kaynaklanıyorsa hukuk bunlarla ilgili gereğini yapacaktır. Bundan hiç kimsenin telaşı ve tereddüdü olmasın. Olayın birinci duyulduğu andan itibaren Cumhuriyet Başsavcılığımız harekete geçmiştir. Hem isimli tahkikat başlatmış hem isimli tıptan görevlendirilen destek uzmanlarla buradaki çalışmalar koordine edilmiştir. Onun için savcılığımıza ve ayrıyeten isimli tıptan gelen arkadaşlarımıza da burada huzurlarınızda teşekkür ederim. Bundan sonra da bu tahkikatı biz de bütün Türkiye üzere yakından takip edeceğiz.”

“Maddi hakikat bütün gerçekliğiyle ortaya çıkarılacak”

Adalet Bakanı Bozdağ, bölgede yürütülen çalışmalara değinerek, “Şu anda soğutma çalışmaları şimdi bitmediği için içeride bir kanıt tespiti yapma imkanı şimdi yok fakat bundan sonraki süreçte soruşturmanın gerekleri neyse bunların hepsi titizlikle yerine getirilecek ve maddi hakikat tabir ettiğim üzere bütün gerçekliğiyle ortaya çıkarılacak. Rastgele bir ihmal, kusur yahut öteki da öngöremediğimiz sebep varsa bunlar tespit edilecek, ilgililer hakkında da gerekli hukuksal süreçler yapılacaktır. Bu bahiste kimsenin tasası olmamasını buradan bilhassa söz etmek isterim. Bakanlık olarak bu süreci bütün Türkiye kamuoyu üzere yakından takip edeceğiz. Tekrar büyük geçmiş olsun diliyorum. Rabbim bir daha bu türlü kazaları, belaları aziz milletimize yaşatmasın diliyorum. Şehitlerimize bir kere daha rahmet diliyorum, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar Cenabıhak’tan temenni ediyorum. Büyük geçmiş olsun Amasra’mıza, Bartın’ımıza ve ülkemize.” diye konuştu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.