SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bakan Dönmez: Bugün 81 ilin tamamında doğal gaz var

Bakan Dönmez: Bugün 81 ilin tamamında doğal gaz varEnerji ve Natürel Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Bugün 81 ilin tamamında doğal gaz var …

Bakan Dönmez: Bugün 81 ilin tamamında doğal gaz var
Akacan The Mall
14.11.2022 14:37
0
A+
A-

Bakan Dönmez: Bugün 81 ilin tamamında doğal gaz var
Enerji ve Natürel Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Bugün 81 ilin tamamında doğal gaz var. Karadeniz gazını önümüzdeki yıl çıkartıp sisteme verirsek tahminen de bu kentlerimiz artık ithal değil, yerli, ulusal gazımızı kullanarak doğal gazla tanışmış olacak” dedi.

Enerji ve Alışılmış Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti’nin ‘2023’e Yanlışsız Kent Buluşmaları’ Manisa programına katıldı. Programda konuşan Bakan Dönmez, İstanbul’daki taarruzda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifalar diledi. Bakan Dönmez, “Olayın üzerinden neredeyse 12 saat bile geçmeden kuşkulu ya da şüpheliler de gözaltına alındı. Sabah prestijiyle İçişleri Bakanımız da gerekli açıklamaları yaptı. Bu bizim direkt huzurumuza, mutluluğumuza ve umudumuza yönelik bir ataktır. Bu taarruzlar bizi bölmez, parçalamaz, tersine daha yakınlaştırır. Terörle uğraşımızda terörün kökü kazanına kadar bu çalışmalarımız devam edecek. Nerede, kimden, ne vakit gelirse gelsin, bu bahisteki kararlılığımız milletçe ve hükümet olarak devam edecek” dedi.

’81 İLİN TAMAMINDA DOĞAL GAZ VAR’

Akacan The Mall

“Cumhurbaşkanımız 28 Ekim’de Ankara’da Türkiye’nin ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonunu vatandaşlarımızla paylaştı” diyen Bakan Dönmez, şöyle konuştu:

“’Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa etmek için altyapıyı tamamlamak lazım. Son 20 yılda güçten ulaştırmaya, eğitimden sıhhate, savunma endüstrisinden tarıma kadar birçok altyapı eksikliğimizi tamamladık. 2023’ten sonra çağdaş Türkiye’yi bunun üzerine inşa edeceğiz. Genciyle yaşlısıyla, çalışanıyla, memuruyla, çiftçisiyle öteki tüm ögeleriyle birlikte inşa edeceğiz. Birçok değerli projemizin sonuna geldik. Kendi alanımızla ilgili olarak Türkiye maalesef dışa bağımlı bir ülke. Birincil güç kaynakları olarak yüzde 70’ini ithal ediyoruz. Geçen yıl 50,4 milyar faturayla karşı karşıya kaldık. Bu sene bu sayı iki katına gelecek, zira fiyatlar arttı. Ünite fiyatları tüm dünyada arttı. Bugün paranız dahi olsa bile, bu enerjiyi alamayacak ülkeler var. Bunu hepimiz görüyoruz. Yalnızca geçen sene elektrik ve doğal gazda dayanak fiyatı 100 milyar civarında gerçekleşti. Bu yıl, bu sayı en az iki katı olacak. Bugün konutlarda kullandığımız doğal gazın yüzde 75’i, hatta vakit zaman yüzde 80’i hükümetimiz tarafından sübvanse ediliyor. Öteki bir sözle 250 liralık bir fatura ödüyorsanız, bunun 750 lirasını hükümetimiz ödüyor. Elektrikte bilhassa kademeli uygulamaya geçmek suretiyle dar gelirli vatandaşlarımıza birinci kademede yüzde 50’lik bir sübvansiyon kelam konusu. Güç alanındaki hizmetlerimizden en değerlisi doğal gaz. Bugün 81 ilin tamamında doğal gaz var. Karadeniz gazını önümüzdeki yıl çıkartıp sisteme verirsek tahminen de bu kentlerimiz artık ithal değil, yerli, ulusal gazımızı kullanarak doğal gazla tanışmış olacak.”

‘YATARAK BU PROJELER GERÇEKLEŞMİYOR’

Komşu ülkelerin Türkiye’den gaz talebi olduğunu lisana getiren Bakan Dönmez, “Türkiye’yi güç üssüne getireceğimiz stratejimizin sonuna yaklaştık. Yatarak bu projeler gerçekleşmiyor. Bundan 20 sene evvel 1-2 kara komşumuz olan ülkelerimizden DOĞAL GAZ tedarik ederken, artık o ülkelerde olan boru sınırı sayısını arttırdık. Yetmedi, güç terminalini sayılarını arttırdık. 2’den 5’e çıkardık. Yer altı depolarımızın sayılarını artırdık. Bu ülkeye ne kadar çok ülkeden kaynak getirebilirsek o vakit gazı daha ucuza temin edeceğiz. Türkiye’nin kendi ulusal altyapı sistemini güçlendirmek suretiyle hem kendi arz güvenliğini destek etmiş oldu hem de komşu olan Avrupa ülkeleriyle arz güvenliğine de yardımcı oldu. Artık birçok komşu ülkemiz bizden gaz talep ediyor” sözlerini kullandı.

‘BU COĞRAFYA ÜZERİNDE OYUNLARI BİTMEK BİLMİYOR’

AK Parti Genel Lider Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise şunları söyledi:

“Şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, Yaralılarımıza da Allah’tan acil şifalar diliyorum. Üzerinde bin yıldır yaşadığımız bu hoş Anadolu coğrafyası dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisi. Mezopotamya ve Anadolu toprakları medeniyetlerin kurulduğu en eski toprak modülüdür. Cennet üzere bir vatanda yaşıyoruz. Bu coğrafya geçtiğimiz yüzyılın başında mazlumların sığınma noktası oldu. Balkanlarda daralan, bunalan ne kadar insan varsa bu topraklara geldi. Karadeniz’in kuzeyinden Çerkez kardeşler bu coğrafyaya geldi. Ülkenin kuzeyinden güneyine kim eziyete uğramış ise mazlum ise bu coğrafyalara geldi. Burada et ile tırnak üzere olmuşuz. Devletimizi kurmuşuz. Her şey yolunda gidiyor, gitgide büyüyor ve gelişiyoruz. Bu emperyalist diye tanım ettiğimiz ülkelerin işine gelmiyor. Onların da bu coğrafya üzerinde oyunları bitmek bilmiyor. İki tane dezavantajımız var; biri depremsellik oburu de terör. Bir PKK terör örgütü, bir FETÖ terör örgütü, DHKP/C üzere örgütler, bu ülkeye kötülük yapmak isteyen ne kadar örgüt varsa 50-60 yıldır bu ülkede uzunluk gösteriyorlar. Ortak özellikleri dışarıdan destekleniyor. Gayeleri tek. Bu ülke büyümesin, bölünsün, parçalansın istiyorlar. 50 yıldır devlet aklıyla gayret ettik. Bütün hükümetler uğraş etmiştir, kimseyi suçlamıyorum. Lakin son yıllarda AK Parti hükümeti bunlarla o denli gayret etti ki; bunların nefesleri kesildi ve tükendiler. Ortalarında tek tük affedersiniz solucan üzere yaşayan tipler kaldı. Ülkemiz tertemiz.”

‘CHP’DE BİR EKSEN KAYMASI OLDU’

Özhaseki, “Özellikle Deniz Baykal sonrasında CHP’de bir eksen kayması oldu. Oy verelim vermeyelim, Deniz Baykal yerli bir adamdı, ulusal adamdı. Bir FETÖ operasyonuyla ulusal ve yerli adamı aldılar, yerine her şeye müsait olan bir Kemal efendiyi getirdiler. Bütün motivasyon kaynakları Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun, AK Parti gitsin de ne olursa olsun anlayışındalar. Bunlar sokakta görseler birbirine selam vermezler” dedi.

​Toplantıya Güç ve Olağan Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanı sıraAK Parti Genel Lider Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti MKYK üyeleri Emre Cemil Ayvalı, Nesrin Ulema, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa milletvekilleri Mehmet Ali Özkan, İsmail Bilen, Semra Kaplan Kıvırcık, AK Parti Manisa Vilayet Lideri Salih Süratli, bayan ve gençlik kolları liderleri, belediye liderleri, geçmiş devir vilayet ve ilçe liderleri ile çok sayıda partili katıldı. Hürmet duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde AK Parti hükümetleri periyodunda Manisa’ya yapılan yatırımların sinevizyon gösterimi sonrası programın açılış konuşmasını AK Parti Manisa Vilayet Lideri Salih Süratli yaptı.

Programın sonunda DEVA Partisi Manisa Vilayet Başkanlığı misyonundan bir mühlet evvel istifa eden Prof. Dr. Süreyya Sakınç, AK Parti’ye katıldı. Sakınç’ın parti rozetini AK Parti Genel Lider Yardımcısı Mehmet Özhaseki taktı. 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.