SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bakan Çavuşoğlu’ndan Türkiye-Rusya-Suriye zirvesine ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile düzenlediği ortak basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bakan Çavuşoğlu burada yaptığı açıklamada Türkiye-Rusya-Suriye zirvesi için hazırlıkların devam ettiğini belirtti ve toplantıya İran’ın katılması konusunda bir mahsur görmediklerini vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu’ndan Türkiye-Rusya-Suriye zirvesine ilişkin açıklama
Akacan The Mall
08.03.2023 13:11
0
A+
A-

Bakan Çavuşoğlu’ndan Türkiye-Rusya-Suriye zirvesine ilişkin açıklama
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile düzenlediği ortak basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bakan Çavuşoğlu burada yaptığı açıklamada Türkiye-Rusya-Suriye zirvesi için hazırlıkların devam ettiğini belirtti ve toplantıya İran’ın katılması konusunda bir mahsur görmediklerini vurguladı.

Konuşmasına, “Deprem meydana geldikten sonra Türkiye ile dayanışma gösteren ve acımızı paylaşan İran devletine ve İran halkına çok teşekkür ediyoruz. Çok sayıda uçakla insani yardım gönderdiler, çadır, battaniye ve canlı tespit cihazı gibi ihtiyaç duyulan birçok malzemeyi ülkemize gönderdiler. İranlı ekiplere özverili çalışmaları için çok teşekkür ediyorum. Adıyaman’da bir sahra hastanesi kuruldu onun için de teşekkür ediyorum.” sözleri ile başlayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti;

“İkili konuları bölgesel meseleleri gerek yüz yüze gerek telefonda konuşuyoruz. Önümüzdeki dönemde ben de İran’ı ziyaret etmeyi planlıyorum. Bugün de bunları konuştuk. Özellikle ekonomi, ulaştırma, enerji konularını ele aldık.

Akacan The Mall

Terör ortak bir tehdit, terörle mücadelede daha gayretli olmamız gerekiyor. Konsolosluk konuları vardı, bunları da değerlendirdik.

Uluslararası meseleleri de değerlendirdik. Savaş maalesef devam ediyor. Bu savaşın bitmesi için üstümüze düşeni yapmamız gerekiyor. Nükleer anlaşmanın bir an önce imzalanmasında fayda görüyoruz Türkiye olarak.

İki komşu olarak var olan sorunları gidermek, ilişkilerimizi daha da geliştirmek için kararlıyız, mutabıkız. Bugünkü ziyaretleri için, deprem sonrası verdikleri tüm destek için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.”

SURİYE’YE İNSANİ YARDIMLAR

Açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Çavuşoğlu, Suriye’ye yapılan deprem yardımları ile ilgili şunları söyledi;

“Deprem Türkiye’de 11 ilimizi etkiledi. Elbette Suriye’de de ciddi bir hasara yol açtı. Suriyeli kardeşlerimiz de vefat etti. Bir yandan kendi yaralarımızı sararken, Suriye’deki depremzedelere duyarsız kalmamız mümkün değildi. Yardımların Suriye’ye ulaştırılması için elimizden geleni yaptık. Cilvegözü sınır kapımız var. Bu kapıya ulaşan yollar deprem sebebi ile zarar gördÜ. Bunların kısa sürede tamir edilmesi için gerekli adımları attık. Şimdiye kadar BM’ye ait 475 TIR buradan geçti.

Suriye’ye yardım götürmek isteyen tüm uçaklara hava sahamızı da açtık. Sınır ötesi yardımlara ek olarak çizgi ötesi yardımlar konusunda da gerekli desteği verdik. Kilis’te açık olan iki sınır kapımızın insani yardımlar için kullanabileceğini söyledik.”

TÜRKİYE-RUSYA-SURİYE ZİRVESİ, İran DA KATILACAK MI?

“Toplantı savunma bakanlarımızın ve istihbarat başkanlarımızın katıldığı toplantı 3’lü formatta gerçekleştirilmişti. Türkiye olarak İran’ın katılmasında bir mahsur görmüyoruz. Amaç bellidir. Hangi ülke katılmak ve katkı sağlamak isterse buna evet deriz. Ruslara da İran’ın katılmasında bir mahsur yok dedik.

Dışişleri bakanları zirvesi için çalışmalar devam ediyor. Ruslardan gelecek hafta hazırlık yapılması için bir toplantı teklifi geldi. Bu toplantıda Dışişleri bakanları toplantısının hazırlıkları yapılacak. Rusya’nın bu davetine katılacağız.”

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.