SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bakan Çavuşoğlu: Ukrayna’daki kanı durdurmaya çalıştık

Bakan Çavuşoğlu: Ukrayna’daki kanı durdurmaya çalıştıkDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslar çerçevesinde geldiği Saraybosna’da …

Bakan Çavuşoğlu: Ukrayna’daki kanı durdurmaya çalıştık
Akacan The Mall
17.06.2022 22:54
0
A+
A-

Bakan Çavuşoğlu: Ukrayna’daki kanı durdurmaya çalıştık
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslar çerçevesinde geldiği Saraybosna’da katıldığı Memleketler arası Saraybosna Üniversitesi Diploma Töreni’nde, “Çabalarımızla Ukrayna’daki kanı durdurmaya çalıştık” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bosna Hersek’in başşehri Saraybosna’da Memleketler arası Saraybosna Üniversitesi Diploma Merasimi’ne katıldı. Merasimde konuşma yapan Bakan Çavuşoğlu, “Uluslararası Saraybosna Üniversitesi iki ülke ortasındaki sağlam dostluğun bir öteki kıymetli nişanesi. Saraybosna’da kendimi konutumda üzere hissediyorum. Burada daima ortak tarihimizi hatırlıyorum ve bu ortak tarih bizim geleceğimizi oluşturuyor. Sevgili öğrenciler, hayatta unutamayacağımız anlar vardır. Bu gününde o anlardan biri olduğuna inanıyorum. Verdiğiniz taahhüt ve ağır çalışma ile başarılı bir halde akademik seyahatinizin sonuna geldiniz. Kendiniz ile gurur duyabilirsiniz. Hayatımızdaki her son aslında yeni bir başlangıçtır. Hayatta vakit zaman başarısız olursunuz vakit zaman başarılı olursunuz lakin şunu unutmayın dünyadaki bütün güç ahlaki sağlamlıktan ortaya çıkar. Bütün başarısızlıklar da bir ahlaki başarısızlık olarak ortaya çıkar. Bu kelamlar merhum Cumhurbaşkanı Aliya İzetbegoviç’in kelamları. Şayet sizler kendinize karşı dürüst davranırsanız ve kendi gücünüze inanırsanız korkacak bir şey yok. Benim size tavsiyem hiçbir vakit vazgeçmeyin” dedi.

“SARAYBOSNA’DAKİ HALK, BARIŞIN KIYMETİNİ BİLİYOR”

Akacan The Mall

Bakan Çavuşoğlu konuşmasında, “Üniversitedeki tecrübeleriniz sizi gelecekti mesleğinize yönlendirecektir. Bu üniversite Bosna Hersek’in çok kültürlülüğünü temsil ediyor. Çeşitlilik her vakit akademik kapasitenizi geliştirecek ve ufkunuzu açacaktır. Dünya’nın teknoloji ile birlikte gelişebilmesi için ırkçılık, ayrımcılık ve İslamofobiden kurtulması lazım. Maalesef bu hastalıklar hala yükselişte. Olaylarla tolerans göstermemek kırılgan kümeleri gaye alıyor. Bütün bunlar çabucak yanı başımızda bir savaşta yaşanıyor. Saraybosna’daki halk, barışın ne kadar da kıymetli bir bedel olduğunu biliyor. Tıpkı vakitte savaşın pahasının her vakit barışın maliyetinden daha da yüksek olduğunu biliyoruz. Bu nedenle biz insani dış siyasetimizle her vakit barışa yatırım yapıyoruz. Uğraşlarımız her vakit Ukrayna’daki kan dökümünü durdurmaya yönelik. Savaşın birinci günlerinden itibaren her vakit diyaloğu kolaylaştırmaya çalıştık. Ukrayna’nın bağımsızlığını destekledik, sağlam bir duruş sergiledik. Dünyaya şunu gösterdik; bütün ülkelerin bir istinası olmadan bağımsızlığını savunmamız gerektiğini gösterdik. Bu savaşın diyalog ve müzakere ile çözüleceğine inanıyoruz. Acil bir halde barışın için çalışmak bizim sorumluluğumuz” sözlerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, “Suriye’de, Libya’da, Güney Kafkaslar’da ve Balkanlar’da her vakit kalıcı ve siyasi diyaloğu desteklemeye devam ettik. İnsani yardımları Afganistan’dan Yemen’e kadar Somali’den Filistin’e kadar vermeye devam ediyoruz. Kimi ülkeler için Balkanlar bir tesir alanı olarak kıymetlendirilir. Lakin Türkiye olarak bu bölgeyi bir modülümüz biçiminde görüyoruz. Bosna Hersek’in bizim için kalbimizde çok değerli bir yeri var. Bosna çok kuvvetli günlerden geçti ve burada yeni bir çatışmaya müsaade veremeyiz. Sistemli olarak tüm taraflarla tesirli bir bağlantı halindeyiz. Benim bu bölgedeki çeşidim bu eforun bir kesimi. Bu bölgedeki halk daha âlâ şartları hak ediyor. Sevgili öğrenciler kendinize inanın ve amaçlarınıza ulaşmak için çok çalışın” kelamları ile konuşmasını sonlandırdı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.