SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Bakan Akar’dan tahıl koridoru iletisi: Aksaksız olarak devam ediyor

Bakan Akar’dan tahıl koridoru bildirisi: Aksaksız olarak devam ediyorUkrayna’dan üç tahıl yüklü gemi daha yola çıkarken, Ulusal Savunma Bakanı …

Bakan Akar’dan tahıl koridoru iletisi: Aksaksız olarak devam ediyor
Akacan The Mall
06.08.2022 07:38
0
A+
A-

Bakan Akar’dan tahıl koridoru bildirisi: Aksaksız olarak devam ediyor
Ukrayna’dan üç tahıl yüklü gemi daha yola çıkarken, Ulusal Savunma Bakanı Akar “Faaliyetlerimiz şu ana kadar planlandığı formda, aksaksız olarak muahedelerde söz edildiği üzere devam ediyor” dedi.

MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl ve besin hususu yüklü gemilerden üçünün daha hareket ettiğini belirterek, “Faaliyetlerimiz şu ana kadar planlandığı halde, aksaksız olarak muahedelerde tabir edildiği üzere devam ediyor” dedi. Bakan Akar, davetli olarak gelen Sierra Leone Savunma Bakanı Kellie Hassan Conteh’i Ulusal Savunma Bakanlığı’nda askeri merasimle karşıladı. Ukrayna limanlarından dün ayrılan tahıl yüklü üç gemiye ait soru üzerine Bakan Akar, şunları söyledi:

‘KARŞILIKLI ANLAYIŞ’

Akacan The Mall

“Merkezdeki arkadaşlarımız, vazifeliler karşılıklı anlayış ve uyum içerisinde kelam konusu muahedenin başarılı, aksaksız bir formda yürümesi için uğraş gösteriyor. Rusya, Ukrayna, BM ve Türkiye olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Ukrayna limanlarından birinci gemi daha evvel çıkmıştı, Lübnan’a hakikat seyrine devam ediyor. Bugün (dün) Ukrayna limanlarından üç gemi daha hareket etti. Bunlardan biri İngiltere, biri İrlanda, başkası de Türkiye’de kalacak formda tahliye faaliyetine başladı. Daha evvel burada Ukrayna’ya gitmek için bekleyen boş gemi de hareket etti. Ukrayna’ya gidecek birinci gemi olan bu gemi de bu (dün) sabah İstanbul’dan Ukrayna’ya hakikat harekete geçti. Gemi Ukrayna’da yükleme yapıp dönecek. Faaliyetlerimiz şu ana kadar planlandığı formda, aksaksız olarak muahedelerde söz edildiği üzere devam ediyor.”

TAHIL VE BESİN YÜKLÜ GEMİLER

İrlanda’ya gidecek 33 bin ton mısır taşıyan Panama bayraklı “Navistar” Odesa Limanı’ndan, İngiltere’ye gidecek 13 bin ton mısır yüklü Malta bayraklı “Rojen” ile Türkiye’ye gelecek “Polarnet” isimli 12 bin ton mısır taşıyan Türk bayraklı gemiler Çernomorsk Limanı’nından dün sabah ayrılmıştı. Ukrayna limanlarından çıkan birinci gemi olan Razoni isimli mısır yüklü geminin, İstanbul’daki denetimlerinin akabinde Lübnan’ın Trablus Limanı’na hakikat seyri devam ediyor.

MSB: MISIR TAŞIYAN 3 GEMİ UKRAYNA’DAN HAREKET ETTİ

MİLLİ Savunma Bakanlığı (MSB), İrlanda, İngiltere ve Sakarya’nın Karasu Limanı’na mısır taşıyan 3 geminin, Ukrayna limanlarından dün sabah hareket ettiğini açıkladı. DHA’nın haberine nazaran bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Ukrayna’dan İrlanda’ya gidecek olan ve 33 bin ton mısır taşıyan Panama bayraklı Navistar isimli gemi Odesa Limanı’ndan hareket etti. Gemi, İstanbul’un kuzeyinde Müşterek Uyum Merkezi tarafından kontrole tabi tutulacak. 13 bin ton mısır taşıyan ikinci gemi de Ukrayna’dan İngiltere’ye gitmek üzere Çernomorsk Limanı’ndan hareket etti. Malta bayraklı Rojen isimli geminin seyri de Müşterek Uyum Merkezi tarafından anbean takip ediliyor” denildi.

SIRADA 6 GEMİ VAR

Türkiye’ye 12 bin ton mısır getiren “Polarnet” gemisine ait ise “Ukrayna’nın Çernomorsk Limanı’nda bekleyen Polarnet isimli Türk bayraklı gemi de Karasu’ya gelmek üzere hareket etti. 12 bin ton mısır taşıyan gemi Karasu’ya varmadan evvel İstanbul’un kuzeyinde Müşterek Denetleme timi tarafından kontrole tabi tutulacak” tabirlerine yer verildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Denizcilik Genel Müdürlüğü, “Türk bayraklı Polarnet ile Türk sahipli Navistar gemilerimiz limanlardan ayrılarak ülkemize gerçek seyre başladı. Tahıl koridoru ile açılan Ukrayna limanlarında bulunan öbür 6 gemimiz de en yakın vakitte ayrılacaklar” denildi.

UKRAYNA’YA GİDEN GEMİDE KONTROL TAMAMLANDI

TAHIL koridoru muahedesi kapsamında sevkıyat için Balıkesir Bandırma Limanı’ndan hareket eden “Fulmar S” isimli boş gemi, İstanbul Kilyos’ta demirledi. Gemide 10 kişilik Müşterek Uyum Merkezi heyeti tarafından kontrol yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler (BM) ortasında yapılan tahıl koridoru mutabakatı kapsamında, Barbados bandıralı “Fulmar S” isimli gemi, tahıl almak üzere evvelki gün Bandırma Limanı’ndan Ukrayna’nın Çernomorsk Limanı’na yanlışsız yola çıktı. Kaptanı Türk olan gemi, evvelki akşam saatlerinde Sarıyer Kilyos açıklarına demir attı. Gemide dün sabah kontrol yapıldı.

2 SAAT SÜRDÜ

Dün Saat 07.00 sıralarında, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler temsilcilerinin bulunduğu 10 kişilik Müşterek Uyum Merkezi kontrol heyeti, Rumeli Feneri Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Limanı’na geldi. Heyet tarafından yapılan kontrolde geminin ambarları ve balast tankları silah ya da insan kaçakçılığı ihtimaline karşı didik didik arandı. Kontrol yaklaşık 2 saat sürdü. Heyet, kontrol sonrası tekrar “Gözcü 1” isimli bota binerek Rumeli Feneri Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Limanı’na geldi. (Derya CİHAN – Emre Can URAN Davet ÇALIŞKAN / DHA)

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.