SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Bakan açıkladı! İstanbul’daki metro sınırının yüzde 70’i tamamlandı – Kıbrıs Haber, Kıbrıs Habercide Okunur.

Bakan açıkladı! İstanbul’daki metro sınırının yüzde 70’i tamamlandıBakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar(Kirazlı) Metro Hattı’nın …

Bakan açıkladı! İstanbul’daki metro sınırının yüzde 70’i tamamlandı – Kıbrıs Haber, Kıbrıs Habercide Okunur.
Akacan The Mall
07.05.2022 13:52
0
A+
A-

Bakan açıkladı! İstanbul’daki metro sınırının yüzde 70’i tamamlandı
Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar(Kirazlı) Metro Hattı’nın tamamlanan tünel hafriyatlarının merasimine konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Projemizin toplam ilerleme oranı bugün itibariyle yüzde 70’e ulaştı” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar(Kirazlı) Metro Sınırı Tünel Hafriyatlarının Tamamlanması Merasimine katıldı. Bugün prestijiyle yüzde 70’i tamamlanan proje sonlandıktan sonra günde 1 milyon İstanbullu, metro sınırı ile seyahat edebilecek. Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar(Kirazlı) Metro Çizgisi Tünel Hafriyatlarının Tamamlanması merasiminde konuşan Bakan Karaismailoğlu, “Bakanlık olarak bilhassa büyük kentlerde yaşayan vatandaşlarımızın trafikte vakit kaybetmemeleri için pek çok değerli kentiçi raylı sistem projesini hayata geçirdik. Hükümetlerimiz devrinde yapılan bu çalışmaların yaşama ne derece sürat kattığını, konfor getirdiğini daima birlikte deneyim ettik. Ve bugün sizlerle bir ortaya geldiğimiz Bakırköy(İDO)-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı’nın da dahil olduğu tam 103,3 kilometre uzunluğunda 7 farklı güzergahta çalışmalarımız var. Böylelikle İstanbul’da raylı sistem ağının yüzde 50’sinden fazlasını Bakanlığımız kazandırmış olacak. Bir ortada olduğumuz, tünel hafriyat çalışmaları tamamlanan Bakırköy- Kirazlı Metro Sınırımız 8,4 km uzunluğunda. Çizgimiz, Bakırköy Kıyı (İDO)-Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani olmak üzere 7 istasyonu katederek mevcut Bağcılar Kirazlı İstasyonunda son bulmaktadır. Günde 1 milyon İstanbullunun seyahat edebileceği sınırımızın işletmeye alınması ile; Kayaşehir-Bakırköy Kıyı İDO ortası seyahat mühleti 39 dakika, Çam ve Sakura Kent Hastanesi-İncirli ortası seyahat mühleti 31 dakika, Başakşehir(Metrokent)-Özgürlük meydanı ortası seyahat mühleti 30 dakikaya inecek. Projemizin toplam ilerleme oranı bugün itibariyle yüzde 70’e ulaştı” açıklamasında bulundu.

“İBB, 3 SENE GEÇMESİNE KARŞIN KAYDA PAHA BİR ÇALIŞMA YAPMADI”

Akacan The Mall

Kelamlarına İBB’nin yapmadığı projelerden de bahsederek devam eden Bakan Karaismailoğlu, “Azimli çalışmalarımız, devlet aklıyla yapılan planlamalar, kesimle, üniversitelerle yaptığımız iş birlikleri ve ortak akıl çalışmaları meyvelerini veriyor. Ve önümüzdedeki cumartesi günü de Türkiyemizin 2’nci, dünyanın ise 5’inci denize dolgu havalimanı olan Rize-Artvin havalimanını 14 Mayıs’ta Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açacağız. Türkiye’mizin dört köşesinde hem de hoş İstanbulumuzda yaptığımız yapıtlarla sürate ve konfora odaklanıyoruz. Biliyoruz ki bu hizmetlerin ekonomimize sağlayacakları katma bedel ile milletimize daha pek çok hizmet sunulmasına vesile olacaklar. Bakırköy-Kirazlı Metro Çizgimizin da İstanbulluların seyahatine getireceği kolaylığın yanı sıra, ekonomik yarar açısından çok değerli getirileri olacaktır. Bakırköy-Kirazlı Metro Çizgimizin 25 yıllık projeksiyondaki ekonomik yararı; Karayolu Bakım ve İşletme Karı: 2,4 milyar , Vakit Yararı: 3,6 milyar dolar olmak üzere Toplam 6 milyar dolar olacak. Şu anda İBB’nin de devam eden yaklaşık 100 kilometre raylı sistem çizgisi var. Lokal idarelerin en kıymetli vazifesi vatandaşına inançlı konforlu ekonomik bir toplu ulaşım sistemi sunmaktır. Maalesef 3 sene geçmesine karşın kayda bedel bir çalışma bulunmamaktadır. Bizler ise 2023 yılına kadar İstanbul’da devam eden 103 km metro inşaatının tamamını bitirip İstanbulluların hizmetine sunacağız. Hatta, bu yaz sonuna kadar; Pendik Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Çizgisini, İBB yapmadığı için 2 yıl evvel bakanlık olarak devraldığımız Başakşehir Metrokent-Çam ve Sakura Kent Hastanesi-Kayaşehir Metro Sınırını, Kağıthane İstanbul Havalimanı Metro çizgisini hizmete açacağız” tabirlerine yer verdi.

“MİLLETİMİZ, GEREKLİ CEVABI SANDIKTA VERECEK”

Projelere ve yatırımlara devam edeceklerini belirten Bakan Karaismailoğlu, “İstiyoruz ki herkes millete hizmette yarışsın ancak maalesef ortada adam akıllı bir çalışma yok. Milletimizin terazisi hassastır, İstanbul’daki beceriksizliği izlemektedir. Gerekli cevabı sandıkta verecektir. Bizler günübirlik tartışmalar yerine, ülkemizi ve İstanbul’u geleceğe taşıyacak mega projelere, milletimize en düzgününü sunmaya, yalnızca bugünü değil, geleceği aydınlatacak eserler yapmaya odaklandık. İstanbul’u geleceğe taşıyacak proje ve yatırımlarımıza sürat kesmeden devam edeceğiz. 20 yılda İstanbul’a ve Türkiye’ye çağ atlattık. Bununla da yetinmeyeceğiz. Bizim işimiz, hizmettir; bundan şaşmayız. Bu fikirlerle Bakırköy(İDO)-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar(Kirazlı) Metro Çizgimizin imal çalışmalarını muvaffakiyetle yürüten ve projeyi bu basamağa getiren tüm çalışma arkadaşlarıma ve Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ne teşekkür ediyor, muvaffakiyetlerinin devamını temenni ediyorum. Projemizin açılışında buluşmak dileğiyle” halinde konuştu.


Kıbrıs Haber

Kıbrıs Haberleri, Yanlışsız, Tarafsız ve Şimdiki Kıbrıs Haberleri Kıbrıs Habercide son dakika olarak okuyabilirsiniz.
Yayın sürecimiz boyunca tarafsız olarak Ülkemizde ve Dünyada gelişen bütün Siyaset, Sıhhat, İktisat, Eğitim, Spor ve Teknoloji alanlarında ülkemizi ilgilendiren ve son dakika Kıbrıs Haberlerini Kıbrıs Haberci ‘de fiyatsız bir formda okuyabilirsiniz.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.