SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov: Ermenistan’a müzakereleri yürütmek için belli bir tarih ve yer önerdik

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov: Ermenistan’a müzakereleri yürütmek için makul bir tarih ve yer önerdikAzerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun …

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov: Ermenistan’a müzakereleri yürütmek için belli bir tarih ve yer önerdik
Akacan The Mall
25.09.2022 01:22
0
A+
A-

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov: Ermenistan’a müzakereleri yürütmek için makul bir tarih ve yer önerdik
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Heyet toplantısında yaptığı konuşmada, “Ermenistan’ın yapan ve samimi bir formda müzakerelere katılmasını umuyoruz” dedi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Şura toplantısında konuşma yaptı. Ermenistan’ın hareketlerine karşın, Azerbaycan’ın ateşkes rejimini yine tesis etmek için yeterli niyet ve samimi irade gösterdiğini tabir eden Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, “12-14 Eylül 2022’de Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin provokasyonundan sonra Azerbaycan, insani sonuçları ortadan kaldırmakla meşgul. Bu bağlamda ölen askerlerin kalıntılarını tek taraflı olarak Ermenistan’a iade etmeye hazır olduğunu ilan ettik ve Memleketler arası Kızılhaç Komitesi’ni bu mevzuda bilgilendirildi” dedi.

Azerbaycan tansiyon istemiyor diyen Bayramov “Aslında son vakitlerde çatışmalar, yatırım ve tekrar yapılanma projelerinin uygulandığı bölgelere yakın yerlerde gerçekleşti. Ayrıyeten son gerginlik, Ermenistan’da son 30 yıldır gördüğümüz tabloyla çok uyumlu. Ermenistan her seferinde önemli provokasyonlara başvurmakta, belirleyici kademede bir atılım yapabilmek için gerekli kararları alma sorumluluğundan kaçmaktadır. Ermenistan’ın mevcut idaresinin kendilerinden evvel gelenlerin yolundan gitmemesini ve bölgede barış ve güvenlik için fırsat penceresini taammüden kapatmamasını istiyorum” tabirlerini kullandı. 

Akacan The Mall

‘AZERBAYCAN BARIŞ MUAHEDESİ MÜZAKERELERİNE BAŞLAMAYA HAZIR’

Azerbaycan’ın Ermenistan ile Azerbaycan ortasında bir barış muahedesi müzakerelerine başlamaya hazır olduğunu tekraren ilan ettiğini ve bu emelle kendi heyetini oluşturduğunu belirten Bayramov,“Aynı vakitte Azerbaycan, Ermenistan ile Azerbaycan ortasındaki devlet hudutlarının belirlenmesi ve çizilmesi sürecinin başlatılması, memleketler arası ulaşım ağının bir kesimi olan Zengezur koridorunun oluşturulması da dahil olmak üzere ulaşım ve bağlantı ilişkilerinin açılması tarafında gayret sarf etti. Son aylarda Ermenistan ile Azerbaycan ortasında direkt diyalog da dahil olmak üzere temaslardaki dinamiklerin artmasına karşın, Ermenistan’ın geçmişteki üzere müzakereleri taklit ettiğini görüyoruz ve yükümlülüklerini dürüstçe yerine getirmek yerine birden fazla vakit provokasyonlara başvuruyor, gerginlik yaşatıyor ve Azerbaycan ile devam eden olağanlaşma sürecini baltalıyor” dedi. 

‘Azerbaycan’da bölgemizin gereğince çatışma, yıkım ve acı gördüğüne inanıyoruz’ diyerek konuşmasına devam eden Bayramov “Her iki ulusumuzun da çatışma sonrası olağanlaşmaya tam manasıyla ve yürekten katılma vakti geldi, böylelikle nihayet tarihimizin trajik sayfasını kapatabilir ve çocuklarımız için daha düzgün bir gelecek inşa etmeye başlayabiliriz. Azerbaycan tarafının taahhüdü oradadır. Ermenistan’ın nihayet yapan bir halde karşılık vereceğini ve müzakerelere sahiden dahil olacağını umuyoruz” açıklamasını yaptı. 

“ERMENİSTAN’A MÜZAKERELERİ YÜRÜTMEK İÇİN BELLİ BİR TARİH VE YER ÖNERDİK”

Azerbaycan’ın egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve vatandaşlarının güvenliğine yönelik her türlü tehdidin üstesinden gelmeye kararlı olduğunu belirterek Bakan Bayramov,“ Ermenistan’ı durumu daha da tırmandırmaktan kaçınmaya çağırıyoruz. Ermenistan, dostça komşuluk bağlantıları kurulması ve bölgede istikrarlı bir durum oluşturmak için olağanlaşma sürecine yapan bir formda katılmalıdır. Bu kapsamda, Azerbaycan ve Ermenistan başkanlarının AB Kurulu Lideri ile 31 Ağustos 2022 tarihinde Brüksel’de yapılan dördüncü toplantısında varılan mutabakata nazaran, Azerbaycan, Ermeni tarafına pratik çalışmalara başlamaya hazır olduğunu teyit etmiştir. Görüşmenin çabucak akabinde Ermenistan’a bu tıp müzakereleri yürütmek için makul bir tarih ve yer önerdik” diye konuştu.

“LAÇIN’DA ÇOK SAYIDA ERMENİSTAN’DA ÜRETİLEN MAYIN BULUNDU”

Ermenistan’ın 10 Kasım Üçlü bildirisinde belirtildiği üzere silahlı kuvvetlerini Azerbaycan topraklarından büsbütün çekmediğini vurgulayan Bayramov, “Ermenistan, Azerbaycan topraklarında mayın yerleştirme dahil çeşitli askeri faaliyetlerini sürdürüyor. Son vakitlerde, Azerbaycan’ın Laçın vilayetinde 2021 yılında Ermenistan’da üretilen çok sayıda anti-personel mayın bulundu. Bir dizi siyasi ve askeri provokasyonun akabinde, bilhassa iki ülkenin önderleri ortasındaki dördüncü Brüksel toplantısından sonra, Ermenistan 12-13 Eylül gecesi hudut sınırı boyunca büyük çaplı askeri provokasyona başvurdu ve Azerbaycan’ın askeri mevzileri ortasındaki yollara gece vaktinden ve karmaşık topraktan yararlanarak mayın yerleştirmeye çalıştı” tabirlerini kullandı.

Bayramov, Azerbaycan’ın tüm uğraşlarını uzun müddetli işgalinden kurtardığı toprakların tekrar inşa ve onarımına adamaya kararlı olduğunu da kelamlarına ekledi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.