SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Avrupa’da yeni alarm! Soruşturma açıldı, ordu devreye girdi…

Avrupa’da yeni alarm! Soruşturma açıldı, ordu devreye girdi…Rusya’dan Almanya’ya doğalgaz taşıyan Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru …

Avrupa’da yeni alarm! Soruşturma açıldı, ordu devreye girdi…
Akacan The Mall
29.09.2022 11:07
0
A+
A-

Avrupa’da yeni alarm! Soruşturma açıldı, ordu devreye girdi…
Rusya’dan Almanya’ya doğalgaz taşıyan Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru çizgisindeki sızıntılar Avrupa’yı ayağa kaldırmışken İsveç bugün 4. bir sızıntının keşfedildiğini duyurdu. Danimarka mevzuya ait soruşturma başlatırken, Norveç ordunun devreye gireceğini duyurdu. Avrupa Birliği, NATO ve ABD’den açıklamalar peş peşe geldi…

Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru çizgisindeki sızıntılar son bir kaç gündür Avrupa’nın en kıymetli gündem hususlarından biri. Pazartesi ve Salı günleri Rusya’dan Almanya’ya doğalgaz taşıyan iki boru çizgisinin toplam üç yerinde sızıntı tespit edildi.

Sismoloji uzmanları, sızıntıların ortaya çıkmasından evvel su altında patlamalar olduğunu duyurunca ‘sabotaj’ tezleri sesli olarak dillendirilmeye başladı.

Akacan The Mall

Baltık Denizi’ndeki gaz sızıntısı havadan görüntülendi

AVRUPA RUSYA’YI, RUSYA ABD’Yİ SUÇLADI

Danimarka ve İsveç kelam konusu sızıntıların tesadüf olamayacağını belirtirken Avrupa Birliği, NATO ve ABD boru çizgilerindeki hasarın taammüden yapıldığını öne sürdü. Batı ‘sabotaj’ argümanını lisana getirirken Rusya’yı direkt suçlamadı fakat parmaklar daima Moskova’yı işaret etti.

Rusya boru sınırlarına düzenlenen sabotajlarda kendilerinin suçlanmasının büyük bir ‘aptallık’ olduğunu belirtti ve kelam konusu tezleri BM Genel Şurası’na taşımayı planladıklarını duyurdu.

Moskova idaresi boru sınırına sabotaj savlarını ciddiye aldıklarını ‘endişe duyduklarını’ söylerken kelam konusu sızıntıların ardında ABD’nin olabileceğini sav etti.

BİR SIZINTI DAHA TESPİT EDİLDİ

Karşılıklı suçlamalar devam ederken bugün İsveç boru çizgisinde 4. sızıntının tespit edildiğini duyurdu. Her iki boru sınırı da şu anda çalışmıyor. Kuzey Akım 2 sınırı projesi Rusya Ukrayna’yı işgal ettiğinde rafa kaldırıldı ve Rusya da Kuzey Akım 1 boru çizgisini bakım yapılacağı gerekçesiyle kapattı. Lakin her iki boru sınırı da doğalgazla dolu.

Kuzey Akım 1 boru çizgisi, Rusya’nın St Petersburg kenti yakınlarından başlayıp, Baltık Denizi’nin altından 1200 kilometre boyunca Almanya’nın kuzeydoğusuna uzanıyor.

DANİMARKA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Danimarka Güç Bakanı Dan Jorgensen, sızıntıların çizgideki doğalgaz tükenene dek, bir hafta kadar süreceğini söyledi ve soruşturma başlatıldığını duyurdu.

NORVEÇ ORDUYU DEVREYE SOKTU

Sızıntıların akabinde, şu anda Avrupa’nın en büyük doğalgaz tedarikçisi haline gelen Norveç, değerli altyapı tesislerini korumak için orduyu görevlendireceğini duyurdu.

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Stoere, düzenlediği basın toplantısında ordunun doğalgaz ve petrol tesislerinde “daha görünür” olacağını söyledi ve “herhangi bir akının müttefiklerle ele alınacağını” belirtti.

Norveç devlet güç şirketi Equinor da, güvenlik tedbirlerini artırdığını açıkladı.

Norveç’in gaz sürece tesislerinde güvenlik tedbirlerini artırıyor

 ALMANYA: TEHDİTLERE HAZIR OLUN

Almanya’nın Der Tagesspiegel gazetesi boru sınırının deniz altındaki patlamalardan ağır hasar aldığını ve artık onarılamayacak bir durumda olduğunu argüman etti.

Almanya içişleri bakanı Nancy Faeser bugün yaptığı açıklamada Avrupalı başkanları uluslarına yönelik ‘önceden farkedilemez’ tehditlere karşı uyardı ve her türlü hazırlığın yapılması gerektiğini belirtti.

AB, NATO VE ABD DE DEVREYE GİRDİ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, kritik altyapı tesislerinin korunmasını sızıntıya en yakın ülke olan Danimarka’nın savunma bakanıyla görüştüklerini belirtti.

ABD’de de Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ülkesinin Avrupa’nın güç güvenliğini müdafaa çalışmalarına devam edeceğini vurguladı.

Avrupa Kurulu lideri Ursula von der Leyen bu sabah yaptığı açıklamada boru çizgilerine gerçekleştirilen sabotaja ‘mümkün olan en güçlü tepkiyi’ verme kelamı verdi.

RUSYA TERÖRİZM SORUŞTURMASI BAŞLATTI

Rus gazını Baltık Denizi üzerinden Avrupa’ya taşıyan Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru çizgilerinde 3 noktada görülen gaz sızıntıları sonrası Rus istihbaratı, Rus savcılık makamlarının ön soruşturma başlatmasının akabinde kendilerinin de “Uluslararası Terörizm Yasası” kapsamında sızıntılar ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Açıklamada, “Rusya Federasyonu Ceza Kanunu’nun ‘Uluslararası Terörizm Yasası’ 361. Unsurunun 1. Kısmı uyarınca hata belirtilerinin tespit edilmesiyle ilgili olarak, Başsavcılık tarafından gönderilen gereçler doğrultusunda Rusya Federasyonu Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 37. unsurunun 2. kısmının 2. paragrafı uyarınca Rusya Federasyonu Federal Güvenlik Servisi (FSB) Soruşturma Dairesi tarafından soruşturma başlatıldı” denildi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.