SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Avrupa’da güç endişesi! Fransız vatandaşlarına makûs haber: Kesiniler kapıda…

Avrupa’da güç endişesi! Fransız vatandaşlarına makus haber: Kesiniler kapıda…Rusya ile Ukrayna ortasında devam eden savaş hasebiyle büyüyen …

Avrupa’da güç endişesi! Fransız vatandaşlarına makûs haber: Kesiniler kapıda…
Akacan The Mall
17.09.2022 16:52
0
A+
A-

Avrupa’da güç endişesi! Fransız vatandaşlarına makus haber: Kesiniler kapıda…
Rusya ile Ukrayna ortasında devam eden savaş hasebiyle büyüyen güç krizi derinleşiyor. Avrupa ülkeleri kışın yaklaşması ile aldığı tedbirleri artırırken Almanya’da vatandaşlar faturalarını ödeyememekten korkuyor. Güç şirketleri son haftalarda artan fiyatlar nedeni kızgın müşterilerinden gelen telefonlara dikkat çekerken Fransız vatandaşları yeniden berbat bir haberle karşı karşıya .Fransa’daki meskenlerin bu kış günlük 2 saat elektriksiz kalma riski ile karşı karşıya olduğu öğrenildi.

Ukrayna’ya başlattığı savaş sonrası Avrupa’nın yaptırım kıskacına aldığı Rusya’nın Avrupa’ya giden gazı kesmesinin akabinde patlak veren güç krizine tahlil arayan Avrupa, Kremlin’den gelen son açıklama sonrası adeta alarma geçti.

RUSYA: YAPTIRIMLAR KALKMADIKÇA DÜZELMEZ

Akacan The Mall

Kremlin, Kuzey Akım 1 boru çizgisi üzerinden Avrupa’ya gaz arzının, Moskova’ya karşı yaptırımlar kalkmadıkça tam olarak devam etmeyeceğini duyururken, Rusya Başbakan Yardımcısı Novak, Avrupa Birliği’ne (AB) Rus gazı ihracatının bu yıl 50 milyar metreküp düşeceğini açıkladı.

ÖNLEMLER YETERSİZ

Avrupa Birliği (AB) Kurulu Bakanı Ursula Von Der Leyen, geçtiğimiz günlerde güç savaşında kazanan tarafın Avrupa Birliği, kaybedenin ise Putin olacağını belirterek almayı planladıkları bir dizi tedbiri duyurmuştu.

Ancak Ursula Von Der Leyen’in bahsettiği elektrik talebinin azaltılması, Rus boru sınırı gazında tavan fiyat belirlenmesi, güç dalından elde edilen gelirle savunmasız tüketicilere ve işletmelere yardımcı olunması ve piyasalardaki dalgalanmaya bağlı likidite zorluklarıyla karşı karşıya kalan elektrik üreticilerine takviye sağlanması üzere tedbirler birlik üyeleri tarafından yetersiz bulundu.

ALMANYA’DA FATURA KORKUSU: VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ

Almanya’da bu kış gelecek güç faturalarının yaklaşık yüzde 40 oranında artması beklenirken vatandaşlar faturalarını ödeyememekten korkuyor.

Ülkedeki güç şirketleri fiyatlardaki artışlar nedeni ile her gün öfkeli müşterilerinden telefon aldıklarını belirtiyor.

BELÇİKA’DAN FATURA YARDIMI

Artacak güç faturaları için tasa içinde olan bir diğer ülke Belçika, yaklaşan kış öncesi aileler, özgür meslek sahipleri ve şirketler için güç dayanağında bulunma kararı aldı. Başbakan Alexander De Croo, kış aylarında hane başına her ay 135 euro doğalgaz ve 61 euro elektrik yardımı yapılacağını açıkladı. Ayrıyeten ısıtma için akaryakıt kullanan hanelere de 300’er Euro’luk çek verilecek.

İNGİLTERE’DE PUB’LAR KAPANABİLİR:HEMEN MÜDAHALE ÇAĞRISI

Birleşik Krallık’ta bira fabrikalarının yöneticileri, güç maliyetlerinin yüzde 300’e varan oranda artması nedeniyle birçok pubın kapanmak zorunda kalabileceğini söyledi.

Ülkenin en büyük altı bira fabrikasının yöneticileri, bu kış güç faturalarının daha da artmasının beklenmesi nedeniyle hükümete probleme “hemen müdahale etmesi” daveti yaptı.

Fransa’da alınan tedbirler kapsamında kapatılan bir yüzme havuzu

FRANSA ELEKTRİK KESİNLERİNE HAZIRLANIYOR

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, Avrupa’nın son yıllarda yaşadığı en büyük krizden vatandaşlarını korumak için elektrik ve gaz fiyat artışlarını gelecek yıl yüzde 15 ile sınırlayacağının kelamını verirken vatandaşlarını karşılaşabilecekleri en makus senaryo konusunda da uyardı.

Başbakan geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada yaşanan güç krizi nedeni ile Fransa’daki konutların bu kış günlük 2 saat elektriksiz kalma riski ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada vatandaşlarını güç tüketimini en az yüzde 10 azaltmaya çağırdı ve aksi takdirde ülkenin bu kış kesintilerle karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

Fransız elektrik iletim şebekesi RTE de başbakan ile tıpkı kestirimde bulunup kışın elektrik kesintilerinin olabileceğini belirtti. Günlük 2 saat yapılacak elektrik kesintilerinin sabah 08.00 ile 13.00, akşam ise 18.00 ile 20.00 saatleri ortasında yapılabileceği konuşuluyor.

SİMGE YAPILAR KARARIYOR

Ülkede alınan yeni kararlara nazaran, Fransa’nın ünlü Louvre ve Versailles müzeleri ışıklarını daha erken kapatacak. Kültür Bakanı sembolik yapılarla ilgili alınan kararın Ukrayna savaşının yol açtığı güç krizi ile ilgili olduğunu söyledi.

Bu haftanın başında Eyfel Kulesi’nin ışıklarının da erken kapatılacağı açıklanmıştı. Hükümet Fotoğraf ve Heykel Müzesi’ndeki eski ampullerin güç tasarrufu sağlayan LED ampullerle değiştirilmesi için de görüşmelere başladı.

İTALYA DA YÜKSEK FİYATLAR İÇİN YARDIM KELAMI VERDİ

İtalya hükümeti yükselen güç fiyatlarının işletmeler ve haneler üzerindeki baskısını hafifletmek için 14 milyar Euro’luk yeni bir tedbir paketi üzerinde anlaştı. 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.