SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Avrupa’da Bahçeşehir Koleji’nden kritik zafer

Bahçeşehir Koleji gayret ettiği FIBA Şampiyonlar Ligi D kümesi 6. Maçında Bosna Hersekli takım Igokea M:Tel ile karşılaştı. Bahçeşehir Koleji, Avrupa seyahati sıralamasını belirleyen bu değerli karşılaşmada, rakibini deplasmanda 80-65 yenerek kümesini ikincilikle bitirdi. Avrupa seyahatine Play in serisi ile devam edecek olan Bahçeşehir Koleji, C kümesini üçüncü bitiren Belçika kadrosu Filou Oostende BK ile eşleşti.

Avrupa’da Bahçeşehir Koleji’nden kritik zafer
Akacan The Mall
22.12.2022 09:24
0
A+
A-

Avrupa’da Bahçeşehir Koleji’nden kritik zafer
Bahçeşehir Koleji gayret ettiği FIBA Şampiyonlar Ligi D kümesi 6. Maçında Bosna Hersekli takım Igokea M:Tel ile karşılaştı. Bahçeşehir Koleji, Avrupa seyahati sıralamasını belirleyen bu değerli karşılaşmada, rakibini deplasmanda 80-65 yenerek kümesini ikincilikle bitirdi. Avrupa seyahatine Play in serisi ile devam edecek olan Bahçeşehir Koleji, C kümesini üçüncü bitiren Belçika grubu Filou Oostende BK ile eşleşti.

Bahçeşehir Koleji D kümesinin son maçında Bosna Hersekli rakibi Igokea M:Tel ile karşılaştı. Mesken sahibi kadro maça, Kendrick Ray, Nikola Tanaskovic, Bryant Crawford, Marko Josilo, Stefan Djordjevic; konuk ekip Bahçeşehir Koleji ise Kartal Özmızrak, Muhammed Baygül, Jamar Smith, James Gist, Jerry Boutsiele beşlisi ile başladı.

Maç, Bahçeşehir Koleji atağı ile başladı ve maçın birinci sayısı Bahçeşehir Kolejinden Jamar Smith’in bulduğu üçlük oldu. Maçın birinci 5 dakikası her iki kadrosunda ataklardan eli boş dönmesi ile geçti (4-5). Igokea’nın sayı üstü aldığı Basketfaul maçın ritmini arttırarak tempoyu arttırdı (7-5). Birinci dönemin ikinci yarısı istikrarlı bir tempo bularak her iki ekibinde karşılıklı sayı bulması ile tamamlandı (19-18)

Akacan The Mall

İkinci dönem Igokea hamlesi ve sayısı ile başladı. İki ekibinde temposunun artması ile hem içeriden hem de üçlük çizgisinden karşılıklı sayılar buldular. Bulunan sayılarla skor istikrarlı ilerledi 28-28 (5 dakika 25 saniye). İkinci periyotun ikinci yarısı iki grupta istenilen atak setleri tamamlayamayınca skor elde edilmedi. Igokea’dan 0 numara Ray’in üçlük çizgisinden bulduğu atış ile skor 31-30 oldu ve Koç Erhan Ernak molaya gitti. Kalan ikinci yarı yapılan top kayıpları ve sayısız tamamlanan ataklarla skor olarak daha kısır geçti. Soyunma odasına 39-37 Igokea M:tel önde girdi.

İkinci yarıya Bahçeşehir Koleji atağı ile başlandı ve birinci sayısı Muhammed Baygül’den geldi (39-40). Üçüncü çeyreğin orta kısmında her iki grup de atakta kısırlık yaşadı. Yiğit Arslan’ın bulduğu sayılarla Bahçeşehir Koleji dönemin bitimine 3 dakika 37 saniye kala öne geçti (45-49) Igokea’nın farkı açmak için bulduğu ataklarla skora tekrar eşitlik geldi 49-49 (2.20 saniye). Igokea koçu Dragan Bajic teknik faul aldı. Son döneme 51-52 Bahçeşehir Koleji üstünlüğü ile girildi.

Son dönem yakın giden skordan sebep daha gergin başladı. Son periyota Igokea M:Tel başladı ve birinci sayısı Igokea’dan Nenad Nerandzic’ten geldi.

İki ekibinde skor manasında daha çok sayı bulduğu bir dönem oldu. Bahçeşehir Kolejinden Yiğit Arslan ve Jerry Boutsiele’nin performansı skor üretmede Bahçeşehir Kolejinin elini güçlendirdi. Jerry Boutsiele’nin smaç üstü rakibe yaptığı blok ve akabinde Yiğit Arslan’ın içeriden bulduğu sayı ile fark altı sayıya çıkarak Igoke’nın koçu Dragan’a mola aldırdı. Farkın kapanmasına müsade etmeyen Bahçeşehir Koleji Jamar Smith’in bulduğu sayılarla farkı korudu. Farkı korumak için koç Erhan Ernak molaya gitti ve moladan Haydi Özdemir’in sayısı ile dönüldü.(62-69)
Yiğit Arslan ve Jamar Smith’in üç sayılık atışlarıyla Bahçeşehir Koleji dönem bitimine gerçek farkı açtı (64-73). Savunma ve atakta sürat kesmeyen Bahçeşehir Koleji farkı açarak maçı 72-77 kazandı.

Böylelikle Bahçeşehir Koleji D kümesini ikincilikle bitirerek Play-In serisinde C kümesi üçüncüsü Filou Oostende BK ile eşleşti.

Maç hakkında görüşlerini belirten Koç Erhan Ernak; “Çapraz küme eşleşmeleri için ehemmiyet arz eden bir maçtı. Buraya gelirken tek maksadımız galip gelmekti ve bunu başardık. İki sakat oyuncumuzun yokluğu ritmimizi bozdu. Maçın başında yaptığımız top kayıplarını sonraki dönemde telafi ederek oyun planımıza sadık kalmayı başardık. Oyuncularımız sıkıntı konumlarda isabetli şutlar buldular. Önümüzde Play-In süreci var, oradan da galip ayrılarak son 16 çeşidi için yolumuza devam etmek istiyoruz.” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.