SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Avrupa kıyameti yaşıyor: Meyyit sayısı bini geçti, okullar kapandı!

Avrupa kıyameti yaşıyor: Meyyit sayısı bini geçti, okullar kapandı!Avrupa’yı tesirine alan sıcak hava dalgası bu hafta da devam ederken İspanya …

Avrupa kıyameti yaşıyor: Meyyit sayısı bini geçti, okullar kapandı!
Akacan The Mall
18.07.2022 11:37
0
A+
A-

Avrupa kıyameti yaşıyor: Meyyit sayısı bini geçti, okullar kapandı!
Avrupa’yı tesirine alan sıcak hava dalgası bu hafta da devam ederken İspanya ve Portekiz’de 1027 kişinin öldüğü açıklandı. İngiltere Sıhhat Güvenliği Kurumu inanılmaz hal olarak kabul edilen dördüncü düzeyde alarma geçerken ülkede okullar ve sıhhat merkezleri kapatıldı. ‘Sıcaklık kıyameti’ yaşadıklarını açıklayan Fransa ise orman yangınları ile uğraş etmeye çalışıyor.

Bu yıl mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden ve Avrupa’yı adeta kavuran sıcak hava dalgası nedeni ile hayatını kaybedenlerin sayısı bini geçti.

İNGİLTERE TARİHİNİN EN SICAK GÜNÜNÜ YAŞIYOR

Akacan The Mall

İngiltere bugün ülke tarihinin en sıcak gününü yaşamaya hazırlanıyor. Sıcaklığın gün içinde 41 dereceyi bulması bekleniyor. Meteoroloji Müdürlüğü, Pazartesi ve Salı günleri çok sıcaklıklar görüleceği ikazında bulundu. Sıcak hava dalgasının güneydoğuda Londra’dan kuzeyde York ve Manchester’a dek tüm İngiltere’de hissedilmesi kelam konusu.

LONDRA DÜNYA GENELİNDE EN SICAK NOKTALARDAN BİRİSİ OLACAK

İngiltere’de tarihin en yüksek sıcaklığı 2019 yılında Cambridge kentinde kaydedilmişti. Sıcaklık 38,7 dereceyi görmüştü.

Sıcak hava dalgasının Galler Bölgesi’nde ve İskoçya’nın birtakım bölümlerinde de tesirli olması bekleniyor. Londra’nın bugün dünya genelinde en sıcak noktalardan biri olacağı varsayım ediliyor. O denli ki sıcaklıklar Batı Sahara ve Karayip ülkelerinin dahi üzerinde seyredecek.

Ülkede sıcak hava dalgasının Salı günü de tesirini sürdürmesi, gece sıcaklıklarının dahi 25 derece civarında seyretmesi ve Çarşamba gününden itibaren sıcaklıklarda düşüşün başlaması bekleniyor.

OLAĞANÜSTÜ HAL… OKULLARIN HİÇ AÇILMAMASI KELAM KONUSU

Aşırı sıcaklar nedeni ile tarihi boyunca birinci sefer kırmızı alarma veren İngiltere’de okulların erken kapanması, kimi okulların hiç açılmaması kelam konusu.

Ulusal Demiryolları Şebekesi de vatandaşlara yalnızca gerekli olduğu durumlarda seyahat etmeleri davetinde bulundu. Ülkede eriyen yollar nedeniyle ulaşım durma noktasına gelebilir.

İngiliz gazetelerinin bugünkü tek gündemi Avrupa’yı saran sıcak hava dalgası

Meteoroloji Müdürlüğü’nün alarm düzeyi duyurusunun yanı sıra, İngiltere Sıhhat Güvenliği Kurumu da dördüncü düzeyde alarma geçildiğini belirtti. Bu, ulusal harikulâde hal durumu olarak nitelendiriliyor.

Doktor muayenehaneleri ve özel sıhhat merkezleri de kapanma kararı alırken sıhhat vazifelileri insanları önemli sıhhat risklerinden kaçınmak için dikkatli olmaya çağırdı.

FRANSA REKORA HAZIRLANIYOR

Bir yandan ülkeyi saran bunaltıcı hava bir yandan da orman yangınları ile çaba eden Fransa bu hafta sıcak hava dalgasının doruğuna hazırlanıyor. Ülkenin birtakım bölgelerinde hava sıcaklığının 42 dereceyi geçmesi bekleniyor.

İtfaiye yetkilileri, Gironde’de salı gününden beri devam eden yangınların, şiddetli rüzgarlar nedeniyle 13.000 hektar alanı tahrip ettiğini ve 16.200 tatilciyi tahliye etmeye zorladığını açıkladı. Gironde dahil olmak üzere Fransa’daki 15 bölgenin itfaiyesi alarm durumuna geçti.

Fransa’dan hava kestirimcisi Francois Gourand AFP’ye yaptığı açıklamada “Güneybatıdaki kimi bölgelerde bir sıcaklık kıyameti yaşanacak” dedi. 

PORTEKİZ 47 DERECEYİ GÖRDÜ

Portekiz Temmuz ayı rekoru olan 47 dereceyi gördükten sonra, sıcaklıklarda hafif bir düşüş yaşansa da neredeyse tüm ülke orman yangınları için yüksek alarmda kaldı.

Yangınlar nedeni ile 2 kişi hayatını kaybetti, 60 kişi ise yaralandı.

İspanya’da yetkililer, güneyden kuzeybatıdaki Galiçya’ya kadar ülkenin farklı bölgelerinde yaklaşık 20 orman yangınının hala denetim altına alınamadığını ve alevlerin yaklaşık 4.500 hektarlık alanı yok ettiğini bildirdi.

Avrupa’da son yedi gün içinde NASA tarafından izlenen orman yangınları

ÖLÜ SAYISI 1027

Fransa üzere orman yangınları ile gayret eden öbür iki Avrupa ülkesi İspanya ve Portekiz’de şimdiye kadar 1027 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. 40 dereceyi aşan sıcaklar nedeni ile meyyit sayısının artmasından tasa eden sıhhat yetkilileri insanların mecburî olmadıkları sürece dışarı çıkmamasını istedi.

Bilim insanları son birkaç gün içinde kaydedilen yüzlerce mevti iklim değişikliğine bağlı yükselen sıcaklıklara bağladılar ve ‘sessiz katil’ olarak isimlendirdikleri sıcak hava dalgasının savunmasız insanları vurmaya devam edeceğini belirttiler.

DİĞER ÜLKELERİ DE TESİRİ ALTINA ALACAK

Fransa, Portekiz, Yunanistan ve Hırvatistan’da orman yangınları devam ederken meteoroloji uzmanları, sıcak hava dalgasının gelecek hafta da devam edeceğini, Almanya ve Belçika üzere öbür Avrupa ülkelerini de tesiri altına alacağını duyurdu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.