SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Atlet ikizlerin YKS başarısı

Atlet ikizlerin YKS başarısıAnkara’da, birebir sınıfta eğitim gören 18 yaşındaki ikizlerden sırıkla atlama sporcusu Deniz Tunç, Yükseköğretim …

Atlet ikizlerin YKS başarısı
Akacan The Mall
20.07.2022 14:52
0
A+
A-

Atlet ikizlerin YKS başarısı
Ankara’da, birebir sınıfta eğitim gören 18 yaşındaki ikizlerden sırıkla atlama sporcusu Deniz Tunç, Yükseköğretim Kurumları İmtihanı (YKS) Alan Yeterlilik Testi’nde Türkiye 2’ncisi, 3 adım atlama atleti Cihan Tunç ise Türkiye 800’üncüsü oldu. Çift yumurta ikizi kardeşler, gayelerinin tıp okuyarak babaları üzere tabip olup insan hayatına dokunmak olduğunu, tıpkı vakitte spora da devam etmek istediklerini söyledi.

Ankara’da yaşayan atletizm sporcusu çift yumurta ikizleri Deniz Tunç ve Cihan Tunç, YKS Alan Yeterlilik Testi’nde dereceye girdi. Türkiye ve Avrupa’da derece sahibi ulusal tekvandocu Tülin Tunç ile göz tabibi Murat Tunç’un kızları, spordaki serüvenlerini ve üniversite imtihanındaki muvaffakiyetlerini anlattı. Sportmen bir aileden geldiklerini ve annelerinin de eski ulusal tekvandocu olduğunu söz eden Deniz Tunç, annelerinin kendilerini spora yönlendirdiğini söyledi. Tunç, “Kendi yaş kategorimde Türkiye 2’nciliklerim, 3’üncülüklerim oldu. Kulüpler yarışlarında Türkiye 2’ncilikleri oldu. Bölge 1’inciliğim ve Ankara’da derecelerim var. 9, 10, 11’inci sınıfta Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün sırıkla atlamacısı olarak haftada 5 gün profesyonel atletizm antrenmanlarıma katılıyordum. Ayrıyeten, Türkiye şampiyonalarına iştirak gösteriyordum. Son yılımda bilhassa yılbaşında imtihan süreci ağırlaştıkça biraz aksatmak durumunda kaldım lakin konutta yeniden bir formda devam etmeye çalıştım. Şu an hala devam ediyorum atletizm antrenmanlarıma” diye konuştu.

‘TIP OKURKEN ATLETİZMLE DE UĞRAŞMAYA DEVAM EDECEĞİM’
Hedefinin tıp fakültesinde okumak ve insanlara yardım etmek olduğunu söyleyen Tunç, “İnsanların hayatlarına dokunmak, hayat kurtarmak çok istediğim bir şey. O yüzden tıp okumak istiyorum. Tıp okurken atletizmle de uğraşmaya devam edeceğim. Ben esasen yıllarca bununla uğraştığım için benim için bir ömür üslubu oldu. Ben her vakit insanların çok istikametli olması gerektiğine inanan biriydim. Yalnızca tabip olarak değil, yalnızca sportmen olarak değil, ikisini birebir anda yapmayı planlıyorum. Hem âlâ bir tabip hem de başarılı bir atlet olmak istiyorum” diye konuştu.

Akacan The Mall

‘İNSANLARIN HAYATINA DOKUNMAK HAYALİM’
Deniz’in ikiz kardeşi Cihan Tunç ise spora artistik jimnastikte başlayıp akabinde ritmik jimnastik yapmaya başladığını aktararak, “Önce Bolu’da sonra ODTÜ Spor Kulübü’nde ritmik jimnastik yapıp müsabakalara katıldım. Akabinde üç adım ve uzun atlayarak mesleğime atletizmde devam etmeye karar verdim. Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nde yarıştım. Vilayet birinciliklerim oldu, bölge birinciliklerim oldu. Türkiye derecelerim oldu. Tıp fakültesinde okumak istiyorum zira, insanların hayatlarına dokunmak, onlara yardım etmek benim amacım, hayalim. Çok evvelden beri daima bunun hayalini kurdum ve kendimi yalnızca burada görebiliyorum. Hem uygun bir tabip olarak hem de atlet olarak hayatıma devam etmeyi düşünüyorum” diye konuştu.

‘MUTLAKA BİR ATLET KİMLİĞİ OLMALI’
İkizlerin annesi Tülin Tunç, kamuda misyon yaparken birebir vakitte ulusal sporculuk ömrünü sürdürdüğünü belirterek, “İstenirse yapılmayacak şeyler değil. Ben hem çok güzel bir tabip olabileceklerine hem de atlet olabileceklerine inanıyorum. Kesinlikle bir atlet kimliğinin de olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

‘İKİSİNİ BİRLİKTE YÜRÜTMELERİNİ İSTİYORUM’

Baba Murat Tunç da sporda başarılı olmak için gösterilen disiplinin akademik hayata da yansıtılabildiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Akademik başarıyı, spor hayatında da bilimsel olarak inceleyerek daha yanlışsız spor yapma istikametinde kendilerini geliştirebiliyorlar. Bu nedenle ikisinin bir ortada olmasının, bir avantaj olduğu görüşündeyim. Hem akademik hem spor hayatının birbirini destekleyici öge olduğunu düşünüyorum. İkisi bir ortada yürütülebilecek durumlar aslında. Bilhassa Amerika ve Avrupa’da pek çok hekim yahut mühendisin akademik hayatta olduğu üzere spor hayatını da muvaffakiyetle sürdürebileceğini görüyoruz. Bizim çocuklarımızın da ellerinden geldiği ölçüde bunu yürütebileceklerini öngörüyorum. Bu nedenle ikisini birlikte yürütmelerini istiyorum. Kendileri de o denli istiyor. Gidebildikleri yere kadar ikisi de devam edecek” diye konuştu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.