Asya borsaları düşüşte
Asya-Pasifik’te pay senetleri, yatırımcıların Fed’in faiz artırımlarının tarafını daha da belirleyebilecek ABD’den gelecek Şubat ayı tarım dışı istihdam raporunu yakından izlemesiyle Cuma günü düştü.
Asya borsaları düşüşte
Asya-Pasifik’te pay senetleri, yatırımcıların Fed’in faiz artırımlarının tarafını daha da belirleyebilecek ABD’den gelecek Şubat ayı tarım dışı istihdam raporunu yakından izlemesiyle Cuma günü düştü.
Hong Kong’daki Hang Seng endeksi yüzde 2,5 düşerek bölgedeki kayıplara öncülük etti.
Anakara Çin’de, Şi Cinping’in resmi olarak gibisi görülmemiş bir üçüncü başkanlık periyodu garantilemesiyle, Shenzhen Bileşeni yüzde 1 ve Şanghay Bileşik yüzde 0,7 düştü. Avustralya’da S&P/ASX 200 yüzde 1,8 düştü. Silicon Valley Bank ile ilgili kaygılar üzerine banka paylarının önderliğinde düşüşler gören Wall Street’teki satışları sürdürdü. Güney Kore Kospi yüzde 1,12 kaybetti ve Kosdaq yüzde 2 düştü.
Japonya’da Nikkei 225 yüzde 1,2 ve Topix yüzde 1,3 kayıp yaşadı ve Bank of Japan faiz oranlarını beklentilerle büyük ölçüde uyumlu olarak -yüzde 0,1’de tuttu.
Kyodo’nun bildirdiğine nazaran, Japonya parlamentosu Kazuo Ueda’yı Japonya Merkez Bankası’nın bir sonraki lideri olarak onayladı, misyondaki yönetici Haruhiko Kuroda, misyon müddeti 8 Nisan’da sona ermeden evvelki son siyaset toplantısına başkanlık etti. BoJ’un faiz toplantısının akabinde yapılan açıklamada, gösterge faiz oranının yüzde -0,10 olarak kalmasına karar verildiği belirtildi. Piyasa beklentisi de faizlerin değişmeyeceği tarafındaydı.
ABD’de bir gecede pay senetleri Perşembe günü düştü, S&P 500 yüzde 1,8 düşüşle kapandı ve Dow Jones Endüstriyel Ortalama, yatırımcılar Cuma günü faiz oranlarının tarafını şekillendirebilecek kıymetli bir bordro raporuna hazırlanırken 500 puandan fazla paha kaybetti.