SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Arjantinli harika yıldız Lionel Messi tam bir mühendislik olağanüstüsü: O, Matrix üzere | “Kylian Mbappe kestirim edilebilir, Lionel Messi asla”

Arjantinli üstün yıldız Lionel Messi neden durdurulamıyor? Kendinden 15 yaş küçük ve 15 cm daha uzun olan Gvardiol ve başkaları Messi’nin denklemini çözemiyor. işte karşılığı…

Arjantinli harika yıldız Lionel Messi tam bir mühendislik olağanüstüsü: O, Matrix üzere |  “Kylian Mbappe kestirim edilebilir, Lionel Messi asla”
Akacan The Mall
20.12.2022 07:24
0
A+
A-

Arjantinli harika yıldız Lionel Messi tam bir mühendislik olağanüstüsü: O, Matrix üzere | “Kylian Mbappe varsayım edilebilir, Lionel Messi asla”
Arjantinli üstün yıldız Lionel Messi neden durdurulamıyor? Kendinden 15 yaş küçük ve 15 cm daha uzun olan Gvardiol ve öbürleri Messi’nin denklemini çözemiyor. işte karşılığı…

Kazanılması gereken tüm kupaları kazanan tahminen de yapılması en güç şeyleri çok kolaymış üzere gösteren Lionel Messi, hayatımızın son 20 yıllık kısmına damgasını vurdu. Attığı goller, oyuna bakışı, vizyonu ve zekasıyla herkesi büyüleyen Messi neden bu kadar kusursuz ve özel? Tahminen de onu en düzgün Hırvatistan ile oynadıkları yarı final maçında Gvardiol karşısında yaptıklarıyla anlatabiliriz. Bu yazıda Messi kendiden 15 yaş küçük ve 15 cm daha uzun olan Gvardiol karşısında fizikî dezavantajlarına karşın patlayıcı bir tempoya, yüksek süratte bükülebilen ayaklara ve dönebilen kalçalara sahip olmanın sırrını anlatalım…

YÖN DEĞİŞTİRMEK İÇİN TASARLANDI

Akacan The Mall

Messi’nin şimdilerden dünyanın en uygun genç stoperi Gvardiol‘e aslında kendisinde nelerin eksik olduğunu gösterdiği anları anlatarak başlayalım.

Topu aldığında dayanılmaz bir sürate ulaşan Messi akabinde bir anda yavaşlıyor. Gvardiol bu özelliklere sahip olduğunu düşünüyor. Fakat Messi kusursuz bir bilek ve kalça hareketiyle içeri dönüyor. Gvardiol fizikî üstünlüğüne karşın onu durduramıyor. Ve Messi çok kolay bir formda topu Alvarez‘e bırakıyor.

Dünyanın önde gelen liglerine atletizm koçu olarak danışmanlık veren Jonas Tawiah-Dodoo, “Aslında Messi anatomik olarak istikamet değiştirmek için tasarlandı. Uzun bir bedeni ve kısa bacakları var bu da çevik olmak için yaratıldığı manasına geliyor” diyor.

BU ÇEVİKLİKLE BAŞA ÇIKMAK İMKANSIZ

Josko Gvardiol üzere 1.85 metre, uzun bir savunmacı için bu çeviklikle başa çıkmak hiçte kolay değil. Bilhassa Messi üzere sürat ve istikamet değişikliği kusursuz bir oyuncuya karşı. Kısa olması, tartı merkezinin çok daha uygun olduğu ve dönmesinin çok daha kolay olduğu manasına geliyor. Bu özellikleri yalnızca bükülmesini ve dönmesini kolaylaştırmakla kalmıyor, tıpkı vakitte onu itmeyi de zorlaştırıyor.

MESSİ 3 DENKLEMDEN OLUŞUYOR

Dodoo’ya nazaran Messi denklemi üç modülden oluşuyor;

1- Donanım: Kaslar, eklemler ve fizikî özellikler.

2- Yazılım: Beyin algısı, aksiyon ve karar verme.

3- Hudut sistemi: Yazılımın donanımlara bağlanması

Bu üç özellik bize şunu anlatıyor Messi tüm bunları kusursuz bir formda birleştiriyor ve oyunun en yeterlisi olmayı başarıyor. Messi rakibinin mikro hareketlerini varsayım etmek ve bunlara cevap vermek için tarama yeteneklerini kullanma konusunda kusursuz. Savunmaların ortasında azamî altı süratte ilerliyor. Onlara bir boğa güreşçisi üzere kırmızı pelerini gösteriyor ve harekete geçtiklerinde ise hızlanıyor. Bu aslında Messi’nin her alanda bir kaçış dayanağına sahip olduğu manasına da geliyor.

MESSi MATRiX GiBi

Messi ile üç yıl boyunca Barcelona’da çalışan antrenör Robert Moreno, “O Matrix üzere. Karakterin bedenini hareket ettirdiği ve tüm mermilerin yavaş gittiği sahneyi hatırlıyor musunuz? Benim için Messi bu türlü oynuyor” diyor ve devam ediyor:

“Bu yüzden Gvardiol’le karşı çıkabilmesi ve ona bir yetişkinle oynayan küçük bir çocukmuş üzere hissettirmesi olağan. Geçmişte Şampiyonlar Ligi’nde Jerome Boateng’e yaptığının birebiri. Zira başkalarından daha süratli düşünüyor. Ve düşündüğünü yapabiliyor.

Profesyonel bir oyuncu olmadım lakin bazen oynadığında bir şeyler yapacağını düşünüyorsun lakin düşündüğünü yapamıyorsun. O bunu yapabilir. Bedenini istediği yere, istediği vakit hareket ettirme kapasitesine, uyumuna, esnekliğine sahiptir ve bu da Gvardiol’e karşı gördüğümüzü yapabileceği manasına gelir.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.