SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Arjantin – Fransa finali öncesi dikkat çeken yorum: Messi, Maradona modunda! Kupayı kazanacak taraf…

2022 Dünya Kupası’nda kazanana bugün belirli oluyor! Arjantin ile Fransa, Lusail Stadyumu’nda en büyük kupa için uğraş edecek. Arjantin’i sırtlayan Messi mesleğinin birinci Dünya Kupası’na kavuşabilecek mi yoksa Mbappe oynadığı ikinci Dünya Kupası’ndan da kupayla mı ayrılacak? Arjantinli gazeteciler ve futbol yorumcuları, tarihi finali Spor Arena’ya yorumladı.

Arjantin – Fransa finali öncesi dikkat çeken yorum: Messi, Maradona modunda! Kupayı kazanacak taraf…
Akacan The Mall
18.12.2022 13:22
0
A+
A-

Arjantin – Fransa finali öncesi dikkat çeken yorum: Messi, Maradona modunda! Kupayı kazanacak taraf…
2022 Dünya Kupası’nda kazanana bugün aşikâr oluyor! Arjantin ile Fransa, Lusail Stadyumu’nda en büyük kupa için gayret edecek. Arjantin’i sırtlayan Messi mesleğinin birinci Dünya Kupası’na kavuşabilecek mi yoksa Mbappe oynadığı ikinci Dünya Kupası’ndan da kupayla mı ayrılacak? Arjantinli gazeteciler ve futbol yorumcuları, tarihi finali Spor Arena’ya yorumladı.

2022 FIFA Dünya Kupası’nda bugün final heyecanı yaşanacak. Messi’li Arjantin, Mbappe’li Fransa ile kupayı kazanmak için uğraş edecek. Finalde turnuvanın favori ekiplerinden Fransa ile karşılaşacak olan Tangocuların performansını, finaldeki talihini ve teknik yönetici Lionel Scaloni’nin idaresini Arjantinli gazeteciler ve futbol yorumcuları, Spor Arena’ya yorumladı.

PABLO CECCHINI (TN DEPORTIVO): “LIONEL MESSI, ULUSAL GRUPTAKİ EN YETERLİ HALİNDE VE MARADONA MODUNDA”

Akacan The Mall

Lionel Messi, şu an ulusal ekipteki en yeterli halinde ve Maradona modunda. Kadrosuna ve arkadaşlarına çok bağlı. Pasları oyunlar için belirleyici ve çok düzgün. Arjantin Ulusal Grubu genel olarak çok yeterli silahlanmış, hiçbir zayıf noktası yok. Lo Celso sakattı, Di Maria ve De Paul fizikî olarak düzgün değildi. Ancak Arjantin zorluklar karşısında kendini tekrar keşfetme gücüne sahipti. Enzo Fernández ve Julián Álvarez, Messi için ülkü tamamlayıcı olan eksiksiz düzeyde iki oyuncu oldu. Dünya kupası şampiyonluğu için Arjantin’in mutlaka aday olduğunu düşünüyorum.

Fransa, sahiden güçlü bir grup. Aldıkları kayıplara karşın maçlarını büyük bir otorite ile kazandı. Mbappé, bugün dünyanın en âlâ ve en belirleyici oyuncusu. Griezmann’ın etkileyici bir futbol gösterisi var. İsimler açısından Arjantin’in üzerindeler. Arjantin, Fransa’yı yenmek istiyorsa bunu kolektif oyunla yapmak zorunda.

“LIONEL SCALONI, FİNALİ KAÇIRSA BİLE HARİKA BİR İŞ ÇIKARIYOR”

Lionel Scaloni’nin, ihtilal niteliğinde bir teknik yönetici olduğunu düşünüyorum. Evvelki antrenörlerin değiştirmeye cüret edemediklerini değiştirdi. Messi’ye güç verdi ve kimliğe sahip bir grup oluşturdu. Çalışmaya ve maçları düşünmeye gelince çok sistemlidir, hiçbir şeyi bahta bırakmaz. Finali kaçırsa bile eksiksiz bir iş çıkarıyor. Messi her şeyini veriyor ve yeni teknik yönetici takımının gelmesinden sonra kendini ulusal ekipte hiç olmadığı kadar rahat hissediyor.

Arjantin’de yaşananlar meczupluk. Her köşede tam bir parti atmosferi var. Maçlardan sonra belli merkezlerde galibiyeti kutlamak için 20 bin ve 100 bin ortası kişi toplanıyor. Beşerler Arjantin Ulusal Ekibiyle yüzde yüz özdeşleşiyor.

“TÜRKİYE, 2002’DE OLDUĞU ÜZERE 2026 DÜNYA KUPASI’NA KATILACAK”

Portekiz maçında Dünya Kupası’na katılmaya yakın olan taraf Türkiye’ydi. Bazen maçlardaki talih, uygun grupların dünya kupasına ulaşmasını imkânsız kılıyor. Türkiye’nin, elemeleri geçmeyi başaran Galler ve Polonya’dan daha güçlü olduğunu düşünüyorum. 48 ülkenin yer aldığı Dünya Kupası’nın yeni formatı cazip görünmüyor. 2026’da tüm kıtalardaki kontenjanların genişlemesiyle Türkiye, 2002’de olduğu üzere kupaya katılacak ve kesinlikle dünyayı sevindirecek maçlar olacaktır.

FERNANDO MANCİNİ (CANAL NET TV): “SADECE KADRO DEĞİL TÜM ARJANTİN HALKI MESSI’NİN GERİSİNDE DURUYOR”

Kuşkusuz bu Lionel Messi’nin dünya kupası. Fevkalâde ve tartışılmaz bir başkan rolünde. Ekibi muvaffakiyete yönlendiriyor. Futbol yeteneğine ve dehasına ek olarak karakteriyle varlık gösteriyor. Yalnızca kadro değil tüm Arjantin halkı onun ardında duruyor.

Arjantin, bir grup olarak süper bir performans sergiliyor. Her bir oyuncunun kişisel futbolunun ötesinde, maçları büyük bir bilgelikle planlayan ve yürüten antrenör takımının çalışmalarına vurgu yapmalıyız. Scaloni, Aimar, Samuel ve Ayala’nın taktik çalışması maçtan maça yansıyor. Lionel Scaloni’nin olağanüstü bir teknik yönetici olduğuna inanıyor ve bunu savunuyorum.

Her maçı çevik, dinamik ve zeki bir formda planlama konusundaki olağanüstü yeteneğini gösterdi. Her maçı fevkalâde bir formda planlıyor ve bu tüm teknik takımından gelen bilgilerle beslendiğini gösteriyor. Ayrıyeten güçlü kararlar verecek; söylediklerine, düşündüklerine ve yaptıklarına güvenecek karaktere sahip olduğunu gösterdi. Bu güzelimize gidiyor ve Arjantin’in bu dünya kupasında en uygun olarak taçlandırılması çok adil olur.

“ARJANTİN’İN ŞAMPİYON OLMASINI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM”

Arjantin’in Fransa üzere %50 talihi var. Futbol ve taktik olarak en güzel oynayan kazanacak. En güzel iki ekip karşı karşıya gelecek. Her iki ekip da harika bir gençliğe ve tecrübeye sahip. Açıkçası ülkeme güveniyorum ve Arjantin’in şampiyon olmasını dört gözle bekliyorum.

Arjantinli taraftarlar eşsiz, tutkulu, istekli, tek sözle dünyanın en uygunu. Taraftarlar, futbola ve kadrosuna olan tutkusunu her maçta gösteriyor. Kadrosunu cesaretlendirmekten, tezahürat yapmaktan ve zorlamaktan vazgeçmiyorlar. Arjantin’de oynanan her maçta bu oluyor. Hangi kategori yahut grup olursa olsun, ister küçük ister büyük, tüm taraftarlar gruplarını destekliyor. Taraftarlar grubun ruhu. Yani Katar’da görülenler, Arjantinli taraftarın ne olduğunun açık bir örneği. Her Dünya Kupası maçında Arjantinli taraftarları dinlemek bir senfonide olmak üzeredir. Tezahüratları insanın içine işliyor, herkesi coşku ve hayranlıkla etkiliyor.

“TÜRKİYE’NİN YAKINDA AVRUPA FİNALLERİNDE OYNAYACAĞINA EMİNİM”

Türk futbolu daima olarak gelişmeye devam ediyor. Çeşitli milletlerarası turnuvalara katılabilmesi için sağlam bir konsolidasyon projesine sahip olması gerektiğini düşünüyorum. Serdar Dursun, Enes Ünal ve Hakan Çalhanoğlu üzere çok uygun oyunculara sahipler ve daha birçok mükemmel proje var. Türkiye’nin yakında Avrupa finallerinde oynayacağına eminim zira gereken her şeye sahipler.

CHICHO DAMBORIANA (RADIO LA RED-CANAL NET TV): “SCALONI ÖNDERLİĞİNDE OYUNCULAR ÇOK GÜZEL PERFORMANS GÖSTERDİ”

Lionel Messi’nin en güzel dünya kupası bu. Performans olarak en yeterlisi ve bu liderliğini gösteriyor. Tahminen eskisi kadar ferdî olarak yeterli değiliz lakin kadro olarak daha bir bütünüz. Julian Alvarez ve Enzo Fernández son yılların en yeterli oyuncuları. Arjantin’le oynamadan ekiplerin “şampiyon olacağız” demesi şanssızlıktır. Scaloni önderliğinde oyuncular çok düzgün performans gösterdi. Çok yeterli tenkitler alıyor ve başarıyı hak ediyor. Arjantin’in en büyük sorunu Mbappe. Çok fazla gol atma talihi olan bir final olacak.

Arjantinli taraftarların coşkusunu sözlerle anlatmak sıkıntı. Ne olursa olsun grubunuzun rengini takip etmek çocukken öğrendiğiniz bir şeydir. Ekibiniz kaybederse, haftanız berbat geçer. Anlaşılmaz, ülkem krizde ve buna karşın binlerce taraftar Katar’a gitmek için her şeyini bırakıyor.

“TÜRKİYE’DE FUTBOL HAKKINDA EN YETERLİ BİLDİĞİM ŞEY TARAFTARLARIN TUTKUSU”

Türkiye’de futbol hakkında en uygun bildiğim şey taraftarların tutkusu. Avrupa’da bize en çok benzeyenler onlar. Türkiye, uygun kulüplerde oynayan düzgün oyunculara sahip.2026 Dünya Kupası’nda Türkiye’nin bahtı playofflarda ve kümelerdeki rakiplerine bağlı olacaktır. Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü’yü beğeniyorum. Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu ve Burak Yılmaz’ı tanıyorum. Düzgün oyuncuların olduğu çok rekabetçi liglerde oynuyorlar.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.