SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Arda Okur Çocuk Oyun Parkı – KIBRIS HABER

Arda Okur Çocuk Oyun Parkı – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
12.11.2022 09:29
0
A+
A-

Trafik kazası sonucu hayatını kaybeden ve organlarıyla başka hayatlara can olan Arda Okur’un adı Boğaziçi köyünde yaşatılacak. Arda Okur Çocuk Oyun Parkı’nın açılışı bugün gerçekleştirdi…

İskele Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yeniden düzenlenen parkın girişindeki tabelada Arda Okur’un özgeçmişine yer verilerek, “Bağışlanan Organ, Filizlenen Candır” sözüyle organ bağışının önemine dikkat çekildi. 

Açılış törenine başta Arda Okur’un anne, babası, ağabeyi ve kız kardeşi olmak üzere Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, İskele Belediyesi Meclis üyeleri, bazı muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Arda’nın anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra konuşmalar yapıldı.

Akacan The Mall

TÖRE: “HEPİMİZ ORGAN BAĞIŞINA HAZIR OLMALIYIZ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre açılışta yaptığı konuşmada, KKTC’de organ bağışı sanki büyük bir hataymış gibi bir algının olduğunu belirtti.

“Hepimiz organ bağışına hazır olmalıyız” diyen Töre, organ bağışında bulunmak kadar büyük bir sevap olamayacağını vurguladı.

Arda’nın ailesinin de organ bağışında bulunarak, çok büyük bir sevap işlediğini ifade eden Töre, Arda’ya, Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diledi.

ALTUĞRA: “ORGAN BAĞIŞLARI NİCE HAYATLARIN KURTULMASINA VESİLE OLUYOR”

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra da, trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Arda Okur’un ailesinin çok duyarlı bir davranış sergileyerek, organ bağışında bulunduklarını söyledi.

Arda Okur’un organlarının hayata tutunma mücadelesi veren 4 kişiye yaşama umudu olduğunu dile getiren Altuğra, “Organlarının bağışlandığı 3 kişi şu anda gayet sağlıklı ve hayatına devam ediyor. İki böbreği KKTC’de, karaciğeri ise Türkiye Cumhuriyeti’nde bir hastaya nakledildi. 3 hastamızın da sağlığı gayet iyi” diye konuştu.

Altuğra, “Yaslı aileyi bu duyarlı davranışından dolayı içtenlikle bağrımıza basıyoruz. Ve bu yaşanılandan sonra bir kez daha anlıyoruz ki yapılan bu organ bağışları nice hayatların kurtulmasına vesile olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Aynı duyarlılığı herkesin göstermesi gerektiğini ifade eden Bakan Altuğra, İskele Belediyesi’ne de duyarlı davranışından dolayı teşekkür etti. Altuğra, Arda Okur’un isminin yaşatılacağını vurguladı.

SADIKOĞLU: “BAĞIŞLANAN ORGAN, FİLİZLENEN CANDIR”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, Arda’nın anne ve babasına, en zor kararı vererek, Arda’nın organlarını bağışladıkları için şükranlarını sundu.

“Henüz 13 yaşında hayatının baharında, geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan evladımız Arda Okur’un adını yaşatmak özellikle bizlerin boynumuzun borcuydu” diyen Sadıkoğlu, Okur’un ailesinin rızasını da alarak, köyde bulunan mevcut oyun parkını Arda’ya yakışır bir şekilde yeniden düzenleyip, yenilediklerini anlattı.

“Arda ismi kaç yıl geçerse geçsin unutulmayacak” vurgusu yapan Sadıkoğlu, şunları kaydetti:

“İyi ki sizin gibi bilinçli, iyi ki sizin gibi duyarlı, iyi ki sizin gibi eli öpülesi insanlar var bu dünyada ve bu dünya sizin gibi düşünen insanlar olduğu sürece daha yaşanabilir olacak… Bağışlanan organ, filizlenen candır. Organ bağışıyla ilgili farkındalık yaratmak hepimizin, tüm insanlığın da görevidir. Arda’mızın ailesinin aldığı karar da hepimize büyük bir örnektir.”

ÇIRAKLI

Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Çıraklı da konuşmasında, organ bağışının önemine dikkat çekti.

9-13 Kasım’ın Organ Nakli Haftası olduğunu ifade eden Çıraklı, İskele Belediyesi’ne çok kısa bir sürede bu parkı hayata geçirdiği ve organ bağışına dikkat çektiği için teşekkür etti.

AKŞAHİN

Boğaziçi Köyü Muhtarı Eniz Akşahin de, Arda’nın adını ölümsüzleştirmek için adının verildiği parkın çok kıymetli olduğunu söyleyerek, Arda’nın kalplerde yaşadığını vurguladı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.