SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Aracı olan herkesi ilgilendiriyor! Mağdur olabilirsiniz

Günümüzde ikinci el araba fiyatları 30-40 bin liradan başlarken kıymeti milyonlarca lira olan arabalar de trafikte bulunuyor. Yaşar Üniversitesi …

Aracı olan herkesi ilgilendiriyor! Mağdur olabilirsiniz
Akacan The Mall
03.04.2022 10:32
0
A+
A-

Günümüzde ikinci el araba fiyatları 30-40 bin liradan başlarken kıymeti milyonlarca lira olan arabalar de trafikte bulunuyor. Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Dr. Öğretim Vazifelisi Oya Turhaner, bir trafik kazasında trafik sigortasının karşı tarafa verilen hasarın sadece 50 bin lirasını karşıladığını hatırlatarak, yaşanabilecek aksiliklere karşı tedbir almanın araç sahibinin elinde olduğunu söyledi. Dr. Turhaner, “Aracınızla ilgili iki sigorta var. Trafik ve kasko. Kırsalda seyahat ederken koyun keçi sürüsüyle karşılaşmak, karayolları bariyerlerine çarpmak, mesken bahçesine girmek, diğer bir araçla çarpışıp ona ziyan vermek üzere problemleriniz olabilir. Çarpışmayı takiben öteki araçtaki ve sizinkinde bulunan yolcular yahut yayalar ziyan görebilir. Trafik sigortası ziyanları karşılar. Tam kusurluysanız karşı araçtaki paha kaybı da karşılanır. Trafik sigortasının limitleri vardır. Maddi teminat 1 Ocak 2022’den itibaren araç başına 50 bin liraya, kaza başına da 100 bin liraya çıkarıldı. Şayet bu ölçünün üzerinde bir hasar olursa ve sizin kusurunuz oranınız dikkate alınır ve üzerini cebinizden tamamlamak zorunda kalırsınız” biçiminde konuştu.

“MAĞDURİYET YAŞAMAMAK İÇİN İHTİYARİ MALİ MESULİYET SİGORTASI YAPTIRIN”

Bu türlü durumlarda mağduriyet yaşamamak için trafik sigortasına ek olarak ‘İhtiyari mali mesuliyet’ teminatı yaptırılmasını öneren Dr. Oya Turhaner, “Belirleyeceğiniz ölçüde teminat talep edebilirsiniz, hatta sınırsız da olabilir. Bu teminat kasko poliçeleri ile birlikte sunulmakta. Kasko yaptırırken bu teminatın limitlerine kesinlikle dikkat edin. Sınırsız poliçe yaptırırken vereceğiniz birkaç yüz TL ile bir kaza halinde karşı tarafa verilen hasarın boyutu ne olursa olsun cebinizden hiçbir fiyat çıkmayacaktır. Bununla birlikte rastgele bir sakatlanma, vefat anında tekrar ihtiyari mali mesuliyet poliçesi devreye girecektir. Farz edin bir araca sizin aracınız ile ziyan verildi. Karşı tarafa verilen ziyan 200 bin TL diyelim. Evvel trafik sigortası devreye girecek, 50 bin TL ziyan karşılanacak. Gerisini siz ödemek zorundasınız. Fakat genişletilmiş kasko poliçenizde ihtiyarı mali mesuliyet sigortası varsa cebinize elinizi atmadan evvel sigorta poliçeniz devreye girer ve 150 bin TL daha ödemek zorunda kalmazsınız” diye konuştu.

SİGORTA POLİÇENİZİ UYGUN OKUYUP TEMİNATLARA DİKKAT EDİN

Akacan The Mall

Kaskonun kendi aracınızın ziyanlarını karşıladığını hatırlatan Dr. Oya Turhaner, “Yanma, çarpma çarpışma ve hırsızlık en yaygın bilinen teminatlar. Unutmayın, her hasarın ana nedeni ile poliçede yazılı teminat örtüşmelidir. Her kasko poliçesinde sel, su baskını ya da dolu teminatı yoktur. Bir araçta selden meydana gelebilecek hasarların karşılanabilmesi için poliçede seylap teminatı olması kaidesi aranır. Bu nedenle kasko poliçelerinde zelzele, sel ve makûs niyetli hareketlere karşı ek teminat alın. Dolu zararlarına, doğal afetlere karşı ek teminat talep edin. Kasko poliçesi çarpma çarpışma, yangın, hırsızlık üzere olaylara karşı aracı korur. Yangın ile eksiksiz yanarsa başka bir süreç, hırsızlık üzere bir sorun başka bir süreç gerektirir. Aracın bedeli poliçe üzerinde rayiç bedel olarak söz edilir. Lakin rayiç bedel mevsim, ekonomik iniş çıkışlar, bulunduğunuz kent, aracın plakası üzere beklenen alıcıların tesiri ile değişkenlik gösterir. Aracınız ne vakit ziyan görürse o vakit rayiç bedel araştırılacaktır. Sigorta şirketleri poliçede yer alan özel kaideleri ve genel kaidelerde her ne yazıyorsa onu uygular. Bu nedenle poliçeleri imzalamadan evvel kesinlikle okumak gerekiyor. Aslında poliçe yaptırmak gelecekteki tehditleri azaltmak manasına gelmiyor. Sigorta, finansal zorluklarımızı azaltmak için takviye oluyor. Her bir sözün ne manaya geldiğini acentemize danışmalıyız, dinlemekten yorulmamalıyız” ikazında bulundu.

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.