SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Araba firmaları elektrikli bisiklet peşinde

Elektrikli bisiklet pazarının potansiyeli klâsik bisiklet markalarının dışına taştı. Pazara dev araba firmaları da göz dikti. Otomotivciler elektrikli bisiklet yatırımlarını artırıyor. Alman BMW, Fransa merkezli bisiklet üreticisi Angell Mobility ile paydaşlık kurarak pazara KÜÇÜK markalı elektrikli bisikletler sunmak için kesenin ağzını açtı. Porsche ise şu anda birden fazla özel bisiklet şirketiyle pazarda olmasına karşın entegre üretim için planlar yapıyor.

Araba firmaları elektrikli bisiklet peşinde
Akacan The Mall
15.04.2023 07:26
0
A+
A-

Otomobil firmaları elektrikli bisiklet peşinde
Elektrikli bisiklet pazarının potansiyeli klâsik bisiklet markalarının dışına taştı. Pazara dev araba firmaları da göz dikti. Otomotivciler elektrikli bisiklet yatırımlarını artırıyor. Alman BMW, Fransa merkezli bisiklet üreticisi Angell Mobility ile paydaşlık kurarak pazara KÜÇÜK markalı elektrikli bisikletler sunmak için kesenin ağzını açtı. Porsche ise şu anda birden fazla özel bisiklet şirketiyle pazarda olmasına karşın entegre üretim için planlar yapıyor.

Elektrikli bisiklet pazarında yalnızca klasik bisiklet markaları yer almak istemiyor. Dev araba firmaları da bu alandan hisse almak ismine büyük yatırımlar gerçekleştiriyor. Zira pazar her geçen yıl büyüyor, artık çabucak her hafta yeni bir tezli seçenek karşımıza çıkıyor. Gelişen motor ve batarya teknolojileri sayesinde kent içi ulaşımını keyifli ve çevreci hale getiren elektrikli bisikletler, birçok kişi için arabaların yerini almış durumda. Şahsî ulaşımın tanınan seçenekleri, üstte da dediğim üzere yalnızca klasik bisiklet üreticilerinin değil, dev araba firmalarının da ilgisini çekiyor.

Tamamen elektrikli araba modellerine dev yatırımlar yapan firmalar, ulaşımın şahsî geleceğinde de yer almak istiyor ve bu bahiste önemli çalışmalar yapıyor. Bu tarafta şu an farklı yaklaşımlar bulunuyor. Birtakım araba üreticileri, bisiklet firmalarıyla paydaşlık kuruyor, kimi firmalar hali hazırda bisiklet üreten şirketleri bünyesine katıyor, birtakımı ise direkt olarak sıfırdan üretim hedefliyor.

Akacan The Mall

ALMANLAR SÜRATLİ DAVRANIYOR

Elektrikli bisiklet üretiminde iştiraklerin öne çıktığını görüyoruz. Örneğin Almanya merkezli dev araba üreticisi BMW, Fransa merkezli bisiklet üreticisi Angell Mobility ile iştirak kurarak pazara KÜÇÜK markalı elektrikli bisikletler sunmak ismine planlar yapıyor. Bu mevzuda en önemli isimlerden birisi ise bir diğer Alman araba devi Porsche. Üst düzey araçlara imza atan firma, yaptığı yatırımlar ile şu an birden fazla özel bisiklet şirketi ile bisiklet modeline sahip ve sürece eksiksiz üretim gayesiyle yaklaşıyor.

Bisiklet alanına ilgi duyan bir başka isim ise dünyanın en büyük araba üreticisi Toyota. Firma geçtiğimiz ay Fransa merkezli DOUZE Cycles ile paydaşlık kurdu ve pazara kargo odaklı bir elektrikli bisiklet çıkardı. Bisiklet pazarına yalnızca bu dev isimler mi ilgi duyuyor? Mutlaka hayır.

KARGO MAKSATLI MODELLER

Şu an elektrikli bisiklet alanına Peugeot, Skoda, VinFast, General Motor, Skoda ve Jeep üzere araba firmaları ile Harley Davidson üzere motosiklet üreticileri de özel lisans mutabakatları ya da kendi üretimleriyle dahil oluyor. Çabucak herkesin bu mevzuda bir planı var. Ayrıyeten her firma yalnızca elektrikli bisiklet tarafına da odaklanmıyor, örneğin Volvo alt markası Polestar’ın Allebike ile ortaklaşa geliştirilmiş bir olağan yapıda dağ bisikleti bulunuyor. Lakin firma gelecek için elektriği bir kenara atmıyor, şirket CEO’su Thomas Ingenlath tarafından yapılan resmî açıklamaya nazaran Allebike firması ile özel bir elektrikli bisiklet modeli de geliştiriyor. Bu bisikletin bir pazarlama nesnesi olmasını istemeyen, yani hakikaten savlı bir seçenek geliştirmeyi hedefleyen Ingenlath, birinci elektrikli bisikletleri için şimdi net bir tarih ya da ayrıntı vermiyor.

MARKALARIN YENİ GELİR KAYNAĞI

Hazırladığı elektrikli SUV modelleri ile ABD’de çok ses getiren Rivian firması da elektrikli bisiklet pazarına girmek isteyen isimler ortasında yer alıyor. Bu planı gerçeğe dönüştürmek ismine bisiklet kesiminin en özel modellerini hazırlayan Specialized firmasının eski CTO’sunu bünyesine katan firma, ileride sahiden çok savlı seçeneklerle karşımıza çıkacağının sinyallerini veriyor. Pekala Rivian üzere yeni bir araba firması bisiklet pazarına neden girmek istiyor? Yaptıkları açıklamalara bakılırsa bunun ardında yalnızca bir model sunmuş olmak değil, “tamamen duygusal” nedenler yatıyor. Elektrikli bisikletler düşük üretim maliyetleri ve fiyatları sayesinde elektrikli araba ve elektrikli pickup’lardan çok daha fazla satılıyor ve buna bağlı olarak firmalara çok sağlam gelir getirebiliyor. Elektrikli bisiklet pazarının süratli yükselişi, teknoloji şirketlerini de etkiliyor. Dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden Acer, geçtiğimiz ay karşımıza “ebii” ismini verdiği çağdaş elektrikli bisiklet modeliyle çıkmış ve bu sürpriz modelle alanda çok ses getirmişti.

SU ALTINDA ÖZEL PARK ALANLARI İNŞA EDİLİYOR

Elektrikli bisiklet kullanımı konusunda en büyük adaptasyon seviyesine sahip kentlerden biri katiyetle Hollanda’nın başşehri Amsterdam. Dünyanın en ağır bisiklet kullanımına mesken sahipliği yapan kent, geçtiğimiz ay bisikletler için su altında büyük ve çağdaş bir park alanı inşa etti. Üretimi dört yıl süren Amsterdam Merkez İstasyonu önündeki sualtı bisiklet park alanı, kullanıcılar için 6 bin 300, bisiklet paylaşım şirketleri için 700 farklı kısım ayrılarak hizmet vermeye başladı. Kullanımı 24 saat için fiyatsız olan park alanı, ileride daha da büyütülecek ve açılacak ikinci kısımla birlikte toplam 11 bine yakın bisiklete mesken sahipliği yapacak. 65 milyon dolarlık bu proje, bisikletle ilgili bugüne kadarki en büyük çalışma.

APPLE ÇOK DEĞERLİ GÜVENLİK AÇIKLARINI KAPATTI

APPLE tarafından gönderilen iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 ve macOS 13.3.1 işletim sistemi güncellemelerine kesinlikle vakit harcanmadan geçilmesi gerekiyor. Zira yeni sürümler faal olarak kullanıldığı tespit edilen birden fazla güvenlik açığını kapatıyor. Bu açıklar şayet güncellemeyle kapatılmazsa, aygıtlara müsaadesiz giriş için bir kapı olabiliyor.

ELON MUSK TWİTTER’I SATIN ALMASI HAKKINDA KONUŞTU

ELON MUSK, Twitter’ı 44 milyar dolara satın almasıyla ilgili verdiği bir röportajda sürecin “oldukça sancılı” olduğu yorumunu yaptı. Devralma sürecinde “büyük iniş ve çıkışlar” yaşadığını söyleyen Musk, “doğru bir alıcı” bulunursa toplumsal medya devini satabileceğini de açıkladı. Twitter’ı satın aldığı için pişman olup olmadığına ait soruya ise, “Acı düzeyi epey yüksekti. Bu bir parti üzere değildi” karşılığını verdi. Elon Musk, “Şu an durum düzgün görünüyor. Twitter’ı satın aldığımızda yaklaşık 8 bin çalışan vardı, bunu bin 500 civarına indirmek kolay olmadı” tabirlerini kullandı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.