SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Antepli çiftçiye mazot takviyesi

Gaziantep’te Çiftçi Kart uygulamasıyla toplamda 110 milyon TL’lik mazot takviyesi verileceği belirtildi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Lideri Fatma Şahin yaptığı açıklamada, “Şu an yüzde 100 hibe mazot takviyesini veren birinci belediye biz olduk. Çiftçimiz memnunsa, huzurluysa biz de huzurluyuz ve mutluyuz” dedi.

Antepli çiftçiye mazot takviyesi
Akacan The Mall
24.12.2022 07:36
0
A+
A-

Antepli çiftçiye mazot desteği
Gaziantep’te Çiftçi Kart uygulamasıyla toplamda 110 milyon TL’lik mazot takviyesi verileceği belirtildi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Lideri Fatma Şahin yaptığı açıklamada, “Şu an yüzde 100 hibe mazot dayanağını veren birinci belediye biz olduk. Çiftçimiz memnunsa, huzurluysa biz de huzurluyuz ve mutluyuz” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de birinci kere devreye alınan “Çiftçi Kart” uygulamasıyla, 33 bin 180 çiftçiye yüzde 100 hibeli olarak şimdiki bedeli 110 milyon TL olan, 4 milyon 46 bin 550 litre mazot dayanağı verildiğini açıkladı. Çiftçi Kart ile başlayan uygulama kapsamında birinci mazot dağıtımına Gaziantep Büyükşehir Belediye Lideri Fatma Şahin de katıldı. Şahin yaptığı açıklamada, Türkiye’de en büyük mazot takviyesi veren kentin Gaziantep olduğunu belirterek, “Belediyenin 33 bin çiftçisine bu türlü bir takviye vermiş olması, 110 milyonluk bir mali dayanağı bu işe ayırması, Türkiye’nin mazotla ilgili en büyük çalışmasını yapmış olması, Türkiye’de bir birinci. Gaziantep buna öncülük ediyor. İnşallah bu çalışma tüm Anadolu’ya yayılacak hoş bir örnek olacağız. Şu an yüzde 100 hibe mazot dayanağını veren birinci belediye biz olduk” dedi.

REKABET GÜCÜ ARTACAK

Akacan The Mall

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı tüm çiftçilere bu kartların dağıtıldığını söz eden Şahin, çiftçiyi rahatlatacak olan döngüsel sistemden bahsederek kelamlarını şöyle sürdürdü: “Herkesin kendi toprağına nazaran, alanının büyüklüğüne nazaran yüzde 100 hibe mazot dayanağı vereceğiz. Zira biliyoruz ki, maliyetleri aşağı düşürdüğümüzde üreticinin rekabet etme gücü artıyor, ceplerinde para kalıyor. Esnaf rahatlıyor. Esnaf rahatlayınca kent iktisadı rahatlıyor. Bu döngüsel sistemde toprağı çiftçiyi kim daha çok desteklerse o kentin iktisadı rahatlıyor. İktisat rahatlayınca da huzur, kardeşlik artıyor. Onun için arkadaşlarımızla yaptığımız bu çalışmanın sonunda aldığımız bir karar vardı. Görüyorsunuz büyük bir teveccüh, memnuniyet var. Hasebiyle çiftçimiz memnunsa, huzurluysa biz de huzurluyuz ve memnunuz.”

‘BİZLER İÇİN BÜYÜK BİR İHTİYAÇTI’

Oğuzeli ilçesine bağlı Büyük Şahinbey Mahalle Muhtarı Yakup Karacan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Lideri Fatma Şahin’le mazot dayanağına ait görüşmeler yaptıklarını tabir ederek, “Başkanımız, hayvancılık ve tarım mevzularında çiftçilerimize verdiği takviyesi sürdürüyor. Ben de tıpkı vakitte çiftçilik yapıyorum. Buğday, arpa üzere tahıl eserlerinin üretimini yapıyorum. Bu mazot takviyesi bize su üzere gelecek. Zira hepimiz biliyoruz ki bu çiftçi için büyük bir gereksinimdi. 80 dönüm arazim var, mazot takviyesi alacağım” tabirlerini kullandı. Gaziantep’te çiftçilikle geçimini sağlayan Ali Nafak ise 50 dönüm toprağında çoğunlukla buğday, arpa, mısır ve patlıcan ürettiğini belirterek, “Mazota gereksinimimiz vardı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçilere yönelik mazot dayanağı münasebetiyle çok önemli” açıklamasında bulundu.

MALİYETLER HAFİFLEYECEK

Söz konusu uygulamayla 9 ilçede kayıtlı tüm çiftçilere verilecek mazot dayanağıyla maliyetlerin de hafifletilmesi amaçlanıyor. Mazot takviyesiyle birlikte başlatılan Çiftçi Kart ve Çiftçi Kart Taşınabilir Uygulaması’yla ise üreticilerin ziraî takviyelere ve hibelere daha kolay erişimi sağlanacak. Çiftçiler, üzerinde isimleri yer alan QR Kodlu ve ID’li kartlarla muahede sağlanan, Tarım Kredi Kooperatifi ve Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinden indirimli eserleri alabilecek, sıhhat, kamu kurum ve kuruluşlarından indirimli faydalanacak, marketlerden indirimli alışveriş yapabilecek.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.